Saturday, November 7, 2009

11 + 1 кръга от започването на вярата (2000-6000)

11 + 1 кръга от започването на вярата (2000-6000)

http://picasaweb.google.com/Bogoizbrania/041009#

4000 -те години от времето на Авраам до 6000 година когато би трябвало да е раждането на Новото Създание или трето пришествие на Христос, защото това на НЗ е фактически второ след първото като Авел. Може да се раздели на на 11 „кръга“ по 360 години, като те съвпадат с годините на строежа на Храма 3080-3120. С този постинг и откритие се отказвам от предни предположения, че сега сме преди 5000 година когато трябва да настъпи шестия ден на „сътворението“ и тогава „Човека“ Христос да с е яви като цар. 5000 година е фактически края на християнския свят. Така както 4200-та бе годината когато приключи окончателно духовната жетва на ечемика или словото на СЗ, така и през 4900 година е календарното изпълнение на празника на тръбите, когато свършва пшеничената жетва и съответно до 5000 духовната реколта бе овършана и поставена в реална печка в каквато бе превърната планетата Венера. Остатъка на пришълците от там сега са дошли тук, смесили са се със потомството на Кайн и всичко което чакаме за момента е да ферментира окончателно духовното вино поставено сред хората на нашата планета. Тоест, виното със сигурност трябва да ферментира до 6000 година. Ако се направи съпоставка на празниците и календара както направих с жетвите то виното е смилано на първи и втори ден на втората седмица на месец седми, когато се отбелязва деня на изкуплението. Така осем седмици до 5600 г. са до втората седмица на деветия месец, колкото е средното време сегашната бременност. Правя тези сметки не за допълнително объркване а в опит да преценя дали сме преди или след 5600 г. 8*700. За сега не може да се прецени, нищо чудно някъде в текста да има някакви липси пречещи изчисленията, но това не е страшно за мен, винаги могат да е намерят указания в съществуващите текстове. Все пак като чели ми се струва че комай сме след 5600 и се доближаваме до 6000 когато Новото създание окончателно ще се яви. Една от главните ми идеи, за сега дори не е аргумент е, че реформацията и наличие на Библията в масов формат е именно това ферментирало вино с което да се наливаме докато не се роди новото създание. За сега обаче това е само идея и потвърждения ще се търсят допълнително.

Бонус разкритие, вчера се отказах от точното датиране на съдиите, въпреки изрядните срокове предлагани в книгата за всеки отделен човек и период реших все пак е напълно възможно да има пропуски в хронологията, например не е ясно кога точно започват тези периоди на съдийство и подтисничество. Но общата рамка на периода остава, завземането на земята е явно до времето на първата земеделска петдесятница през 2550. Гедеон е съдия през 2800, макар и да не е сигурно в коя от 40-те му години е тази юбилейна дата. Самсон е роден точно на 2890 и това смущението на изрядността, защото дори и Самсон не може да е съдия от самата бебешка люлка.

Но в този вариант таблицата ме устройва, номерацията на периодите си остава коректна.

Роджър Уотърс е дал идеята за тази типично английска песимистична балада след като е станал на 28 и е разбрал, че не знае накъде отива в живота като цяло. Текстът е оформен от всичките четирима от групата. На мен той ми помага да осмисля значението на времето като създател и собственик на живота и проявление на Бога. С тази песен, въпреки типично личния за изпълнителите елемент, мога да отбележа края на формирането на календара, като цяло. Много събития не са датирани, други пропуснати, но най важните от моменти на Словото са поставени в графиката за визуално възприемане;

Title: Pink Floyd - Time lyrics

Artist: Pink Floyd Lyrics

Ticking away the moments that make up a dull day

You fritter and waste the hours in an offhand way

Kicking around on a piece of ground in your home town

Waiting for someone or something to show you the way

Tired of lying in the sunshine

Staying home to watch the rain

And you are young and life is long

And there is time to kill today

And then one day you find

Ten years have got behind you

No one told you when to run

You missed the starting gun

And you run, and you run to catch up with the sun, but it's sinking

Racing around to come up behind you again

The sun is the same in a relative way, but you're older

Shorter of breath and one day closer to death

Every year is getting shorter

Never seem to find the time

Plans that either come to nought

Or half a page of scribbled lines

Hanging on in quiet desparation is the English way

The time is gone

The song is over

Thought I'd something more to say

Home, home again

I like to be here when I can

When I come home cold and tired

It's good to warm my bones beside the fire

Far away across the field

The tolling of the iron bell

Calls the faithful to their knees

To hear the softly spoken magic spells

Time

04-11-09

No comments: