Wednesday, November 4, 2009

Как работи чудото на лекарството, история на мита

Как работи чудото на лекарството, история на мита

Ако трябва да се разгледа историята на лекарствата, едно от най първите, според съвременното понятие на лекарство, е хинина за което се вярва, че лекува малария. Според източниците, това чудо на науката и медицината е възприето от индианците в Перу, които дъвчат кората на едноименното дърво и така се лекуват. За мен е интересно, че промоцията на този медикамент е станала в Европа от кардинал назначен и финансиран лично от папата за тази тази чудотворно-благородна задача. Най интересното е все пак как това изключително горчиво съединение предизвикващо възбуда на нервната система, явно главната цел на дъвченето в Южна Америка, успява да се справя и дори все още се ползва от далечния 17-ти век за лекуване на смъртоносната болест малария? Ето какво е поместено на английски в авторитетната за либералите „уикетпедия“;

As with other quinoline anti-malarial drugs, the action of quinine has not been fully resolved. . . . .. This model involves the inhibition of hemozoin biocrystallization, which facilitates the aggregation of cytotoxic heme. Toxic free heme accumulates in the parasites, leading to their death.

http://en.wikipedia.org/wiki/Quinine

А ето и кратко на български;

Хинина действа чрез повлияване на растежа и възпроизводството на плазмодия на маларийния паразит, който живее в червените кръвни клетки на приемника.

http://medical.bg/dictionary/quinine.html

Ако прочетеното ви се вижда странно и въпрос само за "специалисти", не се отчайвайте, написано е от държавно субсидиран бюрократ, на държавна службичка и ползващ цялата сила на властта да заповядва какво е добро и какво не. С две думи и двата текста не се затормозяват да обяснят как този токсин, както и по новите му синтетични аналози стомашно поемани успява да избегне солната киселина в стомаха, да се прехвърли в кръвта и самоотвержено да започне битка със смъртоносните микроби!

Ето как работи великото чудото на; химията, медицината и "съвременната наука", лапва се някаква гадна горчилка и понеже тя е токсична, и дори започва да се разпада във устата, за това е този силен вкус. Нервната система се напряга до краен предел, дори повече и от натоварването на болестните симптоми. Още по време на поемането устата организма реагира. Човек с облекчение си мисли, „лекарството действа" :-) и то разбира се има действие, може ли една отрова да не действа в тялото, нали за това се отлага в кората на дървото, за да отблъсне гризача позволил си да я погълне. Тропическите дървета нямат друго средство да се пазят от нападение, насекоми и дори животни и хора, освен като натрупат отрова, с която да отстраняват нападателя. Дървото е „преценило“, че нито една хлебарка не е токова шантава за да гризе отрова, обаче някои хора са „открили“, че тази отрова за самозащита ще донесе здраве и лечение не е ясно. Ясно е само, че от лекарства и медицина се трупат все повече и повече пари и власт и за голямо съжаление огромно количество хора имат религиозно благоговение за тази практика. Остава да се надяваме, че бъдещите поколения ще поумнеят и ще се отърсят от тази заблуда.

Краен извод, още едно от многото доказателства за шарлатанството не само в медицината, но и в науката изобщо и за пътищата за постигане на това безобразие; държавна политика, много пари, и крайно наивни и заблудени хора по цял свят. Лекарствата не лекуват, а само създават наркотични усещания, няма начин някакъв си химикал да се превърне в спасител и освободител от микроби или друго заболяване.

science, chemistry

No comments: