Sunday, November 15, 2009

Sand in the Bible

Пясък или нещо друго

За пясък в НЗ се споменава в общо 5 места, като в нито едно този „пясък“ не е пясък, но за яснота ще започна със СЗ защото две от местата са свързани. Смисъла на фразата „пясък“ е фраза която означава всъщност морския хоризонт. Фраза „ множество като морския пясък“ е безсмислена, няма такова нещо като „морски пясък“ става на въпрос за равнината на хоризонта. Потомците на Авраам ще бъдат праведни или изправени като линията на хоризонта на морето. По надолу стих по стих ще опиша какъв е истинския смисъл, а важния извод най накрая.

(Gen 22:17) ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;

Потомството ще се движи около слънцето в перфектен ред както когато Бог е създал планетите, няма звезди. И ще бъде изправено като е права линията на хоризонта, потомството на Авраам няма да е от ртпони както е земната повърхност.

(Gen 28:14) Твоето потомство ще бъде многочислено , като земния пясък; ти ще се разшириш към запад и към изток, към север и към юг; и чрез тебе и чрез твоето потомство ще се благословят всички племена на земята.

Няма да е толкова многобройно, а ще е само изчислено право.

(Gen 32:12) А Ти си казал: Наистина ще ти сторя добро и ще направя потомството ти като морския пясък, който поради множеството си не може да се изброи.

Като по горе.

(Gen 41:49) Иосиф събра жито твърде много, колкото морския пясък, така щото престана да го мери; защото беше без мяра.

Събраното жито не е чак толкова многобройно, а се има напредвид, че е събрано от всякъде, дори и от места отзад хоризонта.

(Exo 2:12) и като поразгледа насам натам и видя, че няма никой, уби египтянина и го скри в пясъка.

Не се уточнява да е заровен, а че е скрит от погледите, от полезрението, явно го е хвърлил във реката, както него го бяха хвърлили още като бебе.

(Num 23:10) Кой може да преброи пясъка Яковов, Или да изчисли четвъртата част от Израиля? Дано умра както умират праведните, И сетнините ми да бъдат както техните!

Не се пита за броене на пясък, а за проумяване на праведността на Яков, който е символ на Светия Дух.

(Deu 33:19) Ще свикат племената на планината; Там ще принесат жертва с правда; Защото ще сучат изобилието на морето И съкровищата скрити в крайморския пясък.

Става на въпрос за ценности които са скрити от погледа или са праведни.

(Jos 11:4) И те, и всичките им войнства с тях, люде много, по множество както е пясъкът, който е покрай морето, излязоха с твърде много коне и колесници.

Множеството на враговете се е строило в изрядни редици в огромни полкове, така че са закривали хоризонта, подобно на орките във „Властелина“.

(Jdg 7:12) А мадиамците и амаличаните и всичките източни жители бяха разпрострени в долината по множество като скакалци; и камилите им по множество бяха безбройни, като пясъка край морето.

Като горното.

(1Sa 13:5) А филистимците се събраха да се бият с Израиля, тридесет хиляди колесници и шест хиляди конници и люде по множество, като пясъка край морския бряг; и възлязоха та разположиха стан в Михмас, на изток от Ветавен.

Като по горното.

(2Sa 17:11) Аз съветвам по-добре да се събере при тебе целият Израил, от Дан до Вирсавее, по множество както пясъка край морето, и ти лично да идеш в боя.

Атихриста ще събере всички около себе си за да им покаже как се умира :-( !

- - - 4 пропуснати стиха ще обясня защо другаде - - -

(Psa 78:27) Наваля върху тях и месо изобилно като прах, И птици крилати много като морския пясък;

Крилатите са дошли иззад хоризонта.

(Psa 139:18) Ако бях поискал да ги изброя, те са по-многобройни от пясъка; Събуждам ли, се още съм с Тебе.

Това е един от съмнителните стихове. Ще се разглежда друг път, необходими са повече данни.

- - - 9 пропуснати стиха - - -

(Mat 7:26) И всеки, който чуе тези Мои думи и не ги изпълнява, ще се уприличи на неразумен човек, който построи къщата си на пясък;

Неразумния е уприличен на калпав строител, който не ползва отвес и не е изчислил центъра на тежестта и съответно градежа се е катурнал.

(Rom 9:27) А Исаия вика на Израиля: - "Ако и да е числото на израелтяните като морски пясък, Само остатък от тях ще се спаси;

Не е исая и никой не „вика“, става на въпрос за едновремешно поучение, Според което не е достатъчно да си изправен като хоризонта, а трябва човек да е избран.

(Heb 11:12) Затова само от един човек, и той замъртвял, се народи множество, колкото небесните звезди и като крайморския пясък, който не може да се изброи.

Като пояснението за Битие.

(Rev 12:17) Тогава змеят се разяри против жената, та отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството за Исуса; и змеят застана на морския пясък.

(Rev 20:8) и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.

Стиховете в Откровение показват, че Змея или злото на света ще воюва срещу Новото Създание и Душата на вярващия. От Хоризонта или от правата линията. Думата за „пясък“ всъщност хоризонт и права линия е много подобна на думата за линия или писание в редове, както се пишело на времето. Предполагам че в истинския ръкопис на ситите на Венера се пишело на права линия, предварително начертана, на която са се оставяли през определени интервали чертички и точки, като морзовата азбука се изобразява сега. Така всъщност се оказва че в миналото са имали много по оптимизирана писменност от нашата която май е умишлено усложнена.

( αμμος ) „Пясък“, а всъщност права линия хоризонт.

( γεγραμμενος ) писано, написано.

А ето и най ценното откритие. Появата на Иесус ходещ по водата в Евангелията е описаното в Битие изправяне на „Авраамовото потомство“ като хоризонта ма морето. Иесус се е появил на учениците ходейки по хоризонта и понеже са виждали само фигурата не са го познали. Когато се е приближил са видели да ходи по водата и са го познали. Петър символ на благодатта също тръгва да ходи по водата-хоризонта, символ на благодатта идваща от древните Писания на ситите. Когато се уплашва от вълните той потъва, това символизира че всякакви криви писания водят до загуба на благодат и съответно потъване и/или смърт. Това символизира и Библейската буря някой движи водата като пуска повече „духовност“ или въздух.

Морската буря на края на Деяния

Пасажа със залавянето на Павел и пътуването му до съда се нуждае от по внимателно разглеждане и оправяне на погрешните места на превода, но тук само ще се разгледа тази ситуация със моето откритие за прехвърлянето на Словото символизирано от Павел през бурните води, загубата на кораба символ на юдейското общество и появата на Павел на новия бряг наречен Мелита. Тази ситуация символизира явно някакво междинно място, на което Словото ще пребивава между 4900АМ и 5000АМ, около 800 години след самите събития в края на Деяния. Времето се познава по споменатия сезон и съпоставката му с календара-часовник. Деня на изкуплението е на края на жетвата, след седемте седмици, което съответства на 4900АМ а десетия месец когато са отплавали от Мелита, съответства на десетия час на часовника, който съответства на 5000АМ. След тази година когато на планетата на ситите слънцето залязва в 10-тия час, но все още има светлина от сиянието в атмосферата вече словото заедно със всички избрани трябва да се прехвърли на нашата планета.

Както споменах в предния пост, бурята символизира изкривяването на Писанието, Но както виждаме Павел и хората с него успяват да се справят. Спасяването на всички 270 на кораба е символ на сегмента на календара от нулевата до 6000АМ, което е цялото време на човешката история което е 270 градуса на кръга. Корабокрушението е символ на преместването на историята от една планета на друга.

http://picasaweb.google.com/Bogoizbrania/041009#5401417700156857938

Time, acts of the apostles

Sand in NZ was mentioned in a total of 5 locations, in any such "sand" is not sand, but for clarity I will start with NW because two of the sites are linked. Meaning of the phrase "sand" is a phrase which actually means the sea horizon. Phrase "as many sand of the sea" is meaningless, there is no such thing as "sand sea" becomes a question on the horizon plane. The descendants of Abraham will be righteous or upright as a line of the horizon of the sea. Down in verse by verse to describe what is the true sense, but ultimately most important conclusions. The verses in Revelation shows that the dragon or evil in the world will fight against a new creature and soul of the believer. The horizon or straight lines. The word for "sand" is actually a straight line and the horizon is very similar to the word line or lines in scripture as the time to write. I guess in the real script of the Sith on Venus to write a straight line previously drawn, which were left at regular intervals stick lines and points, as Morse code is now depicted. So in fact it appears that in the past had much of our optimized script that May is intentionally cumbersome. (Αμμος) "Sand", but actually a straight line horizon. (Γεγραμμενος) written, written. Here are the most valuable discovery. The emergence of Iesus walked on the water in the Gospels is described in Genesis flattening of Abraham's descendants as ma sea horizon. Iesus had appeared on the students walking on the horizon and saw only because they figure they have not already known. When approached is seen to walk on water, and recognized him. Peter is also a symbol of grace starts to walk on water, the horizon, a symbol of grace coming from the ancient scriptures of the Sith. Terrify when it sank in the waves, it symbolizes that all curves writings lead to the loss of grace and thus sinking and / or death. This symbolizes the Biblical and storm water run some more places as "spirituality" and air.
Sea storm at the end of Acts Passage by the capture of Paul and his journey to the court needs more scrutiny and remedy the wrong places for the translation, but we will only consider this situation with my discovery of the transfer of the Word by Paul symbolized through the stormy waters, the loss of the ship symbol of Jewish society and the emergence of the new Paul Beach named Melita. This situation clearly represents an intermediate position, which Slovenia will reside between 4900 and 5000, some 800 years after the events at the end of Acts. Time is known by the said season and comparing it with calendar-clock. Day of Atonement is the end of harvest, after seven weeks, which corresponds to 4900 and the tenth month when they sailed from Melita, corresponds to the tenth hour of the clock, which corresponds to 5000. After this year when the planet of the Sith sun sets in the 10th hour, but still has the glow of light in the atmosphere has the word together with all selected to be transferred to our planet. As I mentioned in previous post, the storm represents the distortion of Scripture, but as we see Paul and his people managed to cope. Saving all 270 of the ship is a symbol of the segment of the calendar from zero to 6000, during which all of human history, which is 270 degrees of the circle. Shipwreck is a symbol of moving the story from one planet to another. http://picasaweb.google.com/Bogoizbrania/041009 # 5401417700156857938 Time, acts of the apostles

No comments: