Едно уточнение за съвременния хляб, уверявам ви той няма нищо общо със едновремешния, днес са нарушени всички важни за качествен хляб операции и процедури. Още на полето житото се жъне твърде рано, твърди се, че това е за да не се рони от комбайните, но всъщност фермерите нямат интерес житото да изсъхне и да загуби тегло. Житото трябва да се ожъне напълно узряло, като в миналото, след това да се остави на полето поне седмица за да изсъхне на самия сноп, неовършано. След вършитбата и веенето, сушенето продължава. Съхраняването трябва да става също в преоветриво и сухо място, днешните силози съхраняват брашно смляно сурово и влажно, което мухлясва, но с химия миризмата и цвета се оправят, важното е да не се губи тегло от загубата на влага. В миналото меленето на брашното е ставало непосредствено преди месенето, престояването на брашното води до развиване на микроорганизми и дори буболечки и не случайно в древността хората са сматали че от преседяло брашно са се създавали мишките, всъщност не са били далече от истината.
Извращенията продължават и при правенето на самия хляб, процеса на втасването на маята е съкратен максимално, а в миналото маята се е добавяла вечерта, месело се е и втасването е продължавало цяла нощ. Днешната мая е не фарисейска или садукейска, тя е химическа, не се губи почти никакво тегло и има химически набухватели към нея, по време на печенето на хляба се добавя пара под налягане, това също 'ускорява' опичането или по скоро действа като сваряване и задържане на влагата, за постигане на максимално високо тегло.
Резултата е налице днешния хляб е пълен боклук, както светската фарисейска и садукейска; философия, медии и политика.
Снимките за взети без разрешение за илюстрация на постта
No comments:
Post a Comment