Thursday, July 4, 2013

Топ 10 на измамите в историята и археологията

Топ 10 измами и критерии за намиране на ментета в историята и археологията

Класацията ще е не по степен на абсурдност, а по нагла пропаганда, разпространение и способност за заблуда, както и вяра в лъжите дори и от хора смятащи се за вярващи. Повечето въпроси са разгледани и преди това в блога, тук са класифицирани и подредени.
Първо документалните измами
1) Документи написани върху папирус или пергамент, 100% ментета на 19-ти век, ръчно изработваната хартия е с много високо качество. Технологията не е голяма философия, прави се дори и днес поради високото си качество, но е рядкост заради цената.
2) Латински надписи — стенописи по-древни камъни и статуи, само растителни мотиви и геометрични форми са оставяли да красят древните камъни.
3) Йероглифи и стенописи, най-вече в Египет, но и в Индия и другаде.
4) Неевропейски писмености, включително еврейки и арабски приписвани за древни, а реално започнати през 19-ти век.
5) Палимпсести, шифровани текстове и прочее "загадки — патки".
Следващата петица е за археология.
6) Египет. Изкуствените пещери в долината на царете в горен Египет измама от началото на 20-ти век, заедно със златната мумия на Тут. Дупки и тунели в пирамидите в Гиза и приписването им като гробници.
7) Англия. Дяланите камъни на Стоунхендж, поставени около по-малък наистина древен мегалитен кръг, изкопаните тунели в Нюгрейндж,
8) Америка. Линиите на платото Наска и други геоглифи започнати преди 100 години, но "откривани" и в наши дни. Календар на маите, както цялостната им култура са построени върху реални каменни постройки от предходната раса. Пирамидите в Мексико са наистина древни, но издълбани от вътре за “осъвременяване”. Изобщо всякакви помещения, с врати и покриви са ментета. Важи за целия свят.
9) Африка, Азия. Етиопски каменни екзотики, пак дело на 19-ти век. Лалибела, Аксум и др. в Етиопия. Петра в Йордания и други места с археология в региона западно от Египет. Всички храмове в Индия с помещение, врата и покрив. Стъпалата в Боробудур са надградени с всякакви измислици, и каменоделско творчество от новото време. Китайската теракотена армия, измислица от 60-те. Наистина оригинални са древните конструкции в Камбоджа запазени конструктивно цели, само образите по тях са издялкани сега, китайската стена дори възстановена е запазила оригинален образ.
0) Средиземноморския регион. Тук има значителни промени по конструкциите на древни каменни градежи, трудно е да се прецени какво е добавено от камъните и още повече кое липсва дори и смисълът им е неясен

Истинските древни останки могат да се разделят на три части.
Първи са мегалитите в Европа и региона около Корея и Япония от другата страна на континента. Те показват символи от стария свят, в който са живеели хората от предната раса. В началото на планетата не е имало камъни и скали, всичко е било езера и блата. Мегалитите показват появата им при преоформянето на света и изстиване на вътрешността довело до втвърдяване на пластове като скали.
Втората част са “културните” строежи от дялани камъни. Пирамидите, китайската стена или стени, римските градове в региона на средиземноморието. Както и подобните каменни “храмове” в южна Азия, Мексико и големите строежи в Перу. Те показват социализацията за нашата раса.
Последни са каменните глави с фигури на остров Пасха, те показват фиксираната форма на новата раса. Пасха е последното парче земя открито и заселено от хора, това е трябвало да бъде напомняне, че нашата раса е само одушевена пръст, духовния живот започва след края на света.

No comments: