Wednesday, June 11, 2014

Интересни данни за вирусите

Интересни данни за вирусите

The Battle to Beat Polio, Stephanie Flanders 2014
На това видео се разказва за историята на полиомиелита. От изнесените данни се разбира, че това е изкуствено причинено отравяне, вероятно с живак или подобна отрова поразяваща периферната нервна система.

Защо точно Африка е източник на нови болести
На това видео се виждат интересни данни за епидемии в Африка, показани са най-модерните електронни микроскопи и хранилището на “Нови вируси” на CDC в Атланта. Този въпрос се поставя доста директно на това видео, в нарушение на всякаква лекарска етика, изискваща на хората да им се казва какъв им е проблема и да не им се обяснява много, много. Отговорът според мен е в самите хора, африканците са по-издръжливи здравословно и могат да съществуват в по-лоши условия, за разлика от европейците и азиатците. Тази способност все пак си има и цена, продължителността на живота на расово чистите африканци е по-кратка от другите раси и когато те се разболеят понасят болестта по-тежко. Всички тези новооткрити болести приписвани на вируси са всъщност различни форми на хепатит, диабет или някакво разстройство на кръвоносната система породено от лошите условия на живот, както от средата, така и от начинът на живот от всеки човек. Внезапното заболяване и смърт на хора в различни части на Африка се обяснява не със зараза, а с общи услови на живот довеждащи до заболяването. Погледнато като цяло африканците боледуват не само по-малко, но са физически по-издръжливи, почти нямат случаи на наследствени болести имат и други превъзходства в здравословно отношение.

Killer Flu (2009)
We Heard the Bells: The Influenza of 1918 (2010)
Голямата лъжа за тази болест е твърдението за нейното световно разпространение. По-малката лъжа е за броя на жертвите, силно преувеличено. В България, Русия и други части на Европа такива случаи няма. Единственното обяснение за бързо и тежко влошаване на състоянието на млади и здрави хора е отравяне и то само в някои случаи с храна, но предимно с тютюн и лекарства. Производството и търговията на храната не може да се контролира от малък брой хора и няма начин отровата да се следи от кого и колко е поета. Ето защо за предпочитане са лекаствата и тютюна.

BBC Horizon: SARS, The True Story (2003)

Просто купчина лъжи, демонстрация за силата на медиите. Както и на система която създава тези заблуди, наистина впечатляващ машина за пропаганда и заблуда.

No comments: