Tuesday, October 14, 2014

Случайна ли е връзката между раждането на Толстои и червеният преврат?

Случайна ли е връзката между раждането на Толстои и червеният преврат?

Мисля че не, датата явно не е умишлено избрана от превратаджиите, но така се прави доста добро сравнение на философията на Толстой.
На този ден мисля, че е редно да се отбележат и двамата българи със сериозен принос за света и успехи далече извън границите на РБ. И двамата са силно подценявани, аз намирам че точно тези хора имат повече заслуги за комунизма в началото на миналия век от мнзина други.
Първият е Христиа́н Гео́ргиевич Рако́вский (псевдоним Инсаров, наст. фамилия Ста́нчев, урождённый болг. Кръстьо Раковски; рум. C[h]ristian Racovschi, укр. Християн Георгійович Раковський; 1 августа 1873 года, Котел — 11 сентября 1941). Този човек е спасил револщцията, с планът си за заъздаването на СССР. Има и огроно влияние в международното троцкистко движение и червената идеология.


Вторият е Иван Цолович Винаров (болг. Иван Винаров, 1896—1969), псевдонимы и клички Март, Иван Цолович, Иван Гаврилович. Има огрони заслуги за разузнаването и създаването на комунизма в Китай и Япония. Тайни мисии в Турция и Югослявия, с огромно значение за войната.

No comments: