Wednesday, September 23, 2015

Връзка на анатомията на животните и човекът


Връзка на анатомията на животните и човекът

Приликата на части от човешкото тяло с аналози при животните е повече от случайност, по долу са споменати и уникалните за човек анатомични белези. Предполагам, че преди началото на нашата ера хората или разумните същества не са се раждали от родители. Имали са материално тяло с променлива форма и фантастични за нас способности. Вероятно светът е изглеждал като в разказът на Шекли, Robert Sheckley, Specialist, 1953. Животните, от които са взети части, за да имаме тази форма са.
Прасе; вътрешните органи, кръвта, тъканите, кожата, космите. Вътрешните органи на прасето са толкова подобни на човешките, че се различават само с кръвен тест, прасето също има 4 кръвни групи и почти пълно подобие на тъканите в мускулите и мазнините.
Маймуна; костите, дланите, бюста, ноктите, ушите и очите.
Рибата (Colossoma macropomum); предните зъби.
Крава, овца; брой зъби и зъбни корени. Така наречените “кътници” при човека са модификация на тревопасни зъби, не са подобни на съответните зъби при кучета или котки. Маймуната има само един корен на зъбите, докато тревопасните са с по няколко като човека. Овцете и кравите имат по 32 зъба, другите животни са с повече дори конете.
Мечка; стъпалата на краката. Стъпалата на човек подобно на мечешките могат да позволят изправяне на задните крайници и помагат при плуване.
Коала; Отпечатъците на пръстите.
Птица; фиксиран или кодирани звуци. Гласът на птиците е фиксиран говор, те могат да произнасят звуци в същия диапазон като хората.
Кит; индивидуално произношение на гласа.
Котка; слух. Способността за разпознаване и запаметяване на звук, намиране на посоката и разстоянието, е уникална способност на котките. Ушите им са като радар, при човека тези способности са слабо изразени.
Брадата при хората наподобява тази при козите. Вероятно е някакво указание за социално и полово равенство, при козите бради имат и женските. Косата е подобие на гривата на лъвове и тигри.

Посланието на уникални анатомични особености на човека

Уникалните за човек анатомични особености, които нямат аналог при животните са следните.
1) Уникални пръстови и дланови отпечатъци. 10-те уникални пръстови отпечатъка показват важността Законът да бъде възприемат лично от всекиго. Дори близнаците нямат еднакви пръстови отпечатъци, а само еднакво ДНК - а.
2) Специфична форма на тялото. Формата на тялото е много подобна на маймунското. Но няколко съществени разлики в структурата на костите правят човекът способен да получи максимално отпускане на мускулите при почиване и спане. Това е начин да се освободи съзнанието за интелектуални и духовни занятия.
3) Адамова ябълка. Адамовата ябълка е не просто вторичен полов белег както ни се натяква. С този белег без анатомични функции се показва важността на говора за духовността.
4) Пъп, белег от плацента. Белегът от плацентата или пъпът на човек е супер уникалност за хората, това е директно нарушение на процеса за след утробното развитие само при хората. Всички животните имат механизъм заздравяващ дупката. Смисълът в белега е в непълната самостоятелност и продължаваща връзка на човешкият дух с Бог, подобно на зародиша.
5) Менструация, кръвоизлив и болки при раждане. Женското течение, кръвоизлив и болки при раждане са само при хората, животните не страдат от такива екстри, те са символ за смъртта на тялото и липсата на каквато и да е “духовност” в материята. Както е известно при някои видове маймуни, прилепи и гризачи има менструация подобна на тази при хората жени, но тя не е на 28 дена, а веднъж в годината след овулация или при маймуните на няколко години при достигане на пълнолетие от предното дете. За разлика от тази при жените тя служи, за да показва на мъжките къде в гората е женската. При жените менструацията е биологически и физиологически ненужно явление и явно има духовен смисъл. Освен поучителното значение открито по-рано с, което материята и по-специално тялото на човека се демитологизира може да има и друг смисъл свързан с миналото на света. Числото 28 вероятно има разнопосочен символизъм, 280 дена е и периода на бременността. Двата периода от 2*800 години преди нашия свят, 400-те години на нашия свят, 8/2=4, 3*8=16 толкова години е и периода преди появата на първите хора в нашия свят.
6) Броят на зъбите при човек е 32, като млечните са 20. Смисълът на тази цифра не е биологичен, а символичен 32/2=16 важно число разгледано в рздел математика. По-горе е разгледано и значението на числото 28, зъбите са 28 нормални плюс 4 мъдреци. Това явно символизира двата предходни периода на нашият свят от по 800 години и нашето време от по 400 години. Млечните зъби са част от формулата за 16-те години за подготовка на нашит свят.
7) Броят на левичарите според някои данни е 7% от хората.

No comments: