Wednesday, December 26, 2018

До къде достига радиообменът с апаратите в космосът

До къде достига радиообменът с апаратите в космосът

Радиовръзката с космическите апарати си има предел, максималната дистция е някъде между орбитите на Марс и Юпитер. Орбитата на Юпитер не е само прекалено далече за радиовръзка, тя си е наистина по-далече от колкото можем да си представим. Снимките на Астероидите и кометите преди Юпитер не е ясно до колко са истински, те така и не показват нещо интересно. Ето и доказателства, че със сигурност нямаме връзка с никой от апаратите около Юпитер и по-нататък. Тази измама не е някаква сензация, астрономите са запознати добре с тези неща. Те правят кариера и взимат големи пари, за да подържат медийният образ на космическите изследвания според идеите на този, който плаща. Не само в Калифорния, но и по света.
От направеният преглед на снимки на Galileo Jupiter Orbiter Probe ясно се вижда, че са измислени на специализиран софтуер за такива шашми. Доказателство за каквато и да е връзка със земята са все пак снимките на два астероида, които са също измислени този път от източноевропейци. Те са имитация с другите измислици като снимките на двете медийни митологеми Войаджер.
Еднотипни са и снимките на Касини, Ню-хорайзън и сегашният апарат Джуно, всички са с наситени и контрастни тонове на цветовете, които няма как да се видят при слабата светлина на слънцето. Джуно дори е със захранване от соларни батерии, пълна смехория, подобна на нощната работа на фотоволтаиците на земята. В изказване на ръководителят на апаратът Джуно в документален филм дори чух оплакване от НАСА, да не се поставя оптична камера, а само измерителни уреди за радиация, магнитно поле, радар и др. Явно дизайнерите на космически рисунки са останали без интересни идеи.



Двете снимки показват кой и защо е дал идеята за апаратът “Джуно”, едно гадно чудовище. Самияте апарати Juno, New Horazin, вероятно и Ulysses са изстреляни като ретраслатори на сигналите на апарати като Dauw, Stardust, Rosetta и други до близките астроиди и комети. За връзка с по далечни апарати ще са необходими много повече ретланслатори от наличните.

No comments: