Tuesday, November 26, 2019

Вергилий и Беатриче

============
Вергилий и Беатриче
Псевдонимът на Vergil или Virgil е на баща и син Милл - Mill . Енеидата, е знаменита поема посветена на лични преживявания на Милл и на неговата политическо-философска борба за разпространението на учението на либерализмът
Virgil Maro = University of Edinburgh,
 (15 October, 70 BC – 21 September, 19 BC)
John Stuart Mill (20 May 1806 – 7 May 1873)
James Mill (born James Milne, 6 April 1773 – 23 June 1836)
Вергилии се появява и на интересно място в литературата, като спътник на Данте в трите свята на отвъдното. Авторът на Divine Comedy не е бил някой от кланът Розети, както мислех до сега, въпреки сходството с името на Данте Габриеле Росети. Италиано-английският клан са дали само името на героят и автор. Реалният автор се разпознава по следните белези. 
1 Лакомията и чревоугодието са грехове равнопоставени на сладострастието и прелюбодействието, което е указание за правоверен веган.
2. Вергилий е господар на подземният свят, но не се допуска до небето, защото е "роден езичник". Авторът знае кой стои зад псевдонимът и го заменя с красивата Беатриче на небето.
3. Обиколката на небето завършва с видение за деца, които терпърва ще се родят. Алегория за окултната идея за, "нов вид хора".
Тези белези посочват и кой е авторът, това е Бърнард Шоу. Името на книгата е за историята на създаването на социализЪма. Шоу разбира, че либерализмът е само началото на червената поганска идеология. Идеята за реформи и развитие в обществото е необходимо да се очисти от Евангелската си основа и да се насочи към социално зактрепостяване и интелектуално поробване на съзнанието. Небето за Шоу е наивната идея за тотално мозъчно промиване чрез обазоватлно идуциране на невежество. Ранният социалист не се осъзнал класово и дигитално. Бъдещето ще покаже, че само медиите и шоубизнесът, не образованието ще закрепостят хората с авторитаризъм и робска психика.
Реално грамотният и образован индивид, може да чрез Евангелската истина да постигне индивидуалната свобода и да насочи съзнанието в изграждане на общество очистено от авторитаризъм.
====
Ако се подредят по хронология на написването "Троянските" митове са писани в седният ред и авторство. Името Троя е код за поезията. Първо е написана Енеидата на Джеймс Милл, следвана от Одисеята на Омир, реален Автор е Тенисон. И последно е излязла Илиадата на Хенли, известен повече като издател и критик. Тенисон и Хенлей измислят и имената на повечето от олимпийските богове, но с поемите им се дават публичност за митологизираното им лично творчество. подражание на значително по-оригиналният и интересен Милл. С подробностите ще се занимая по-натам сега имам и по важни проучвания по математика.
Homeri Odissea = Alfred Tennyson, 1st Baron Tennyson FRS (6 August 1809 – 6 October 1892)
City of Troy = Poetry
Homer Iliad = William Ernest Henley (23 August 1849 – 11 July 1903)
1875 poem "Invictus" = Hector
Hospital poems = Ajax 
Joseph William Gleeson White (Christchurch 1851–1898), = Glaucus

=========

No comments: