Wednesday, August 4, 2010

И имаше в десницата Си седем звезди

И имаше в десницата Си седем звезди

Този странен пасаж в Откровение е не на мястото си и звездите не са точно звезди. Днес много хора мислят, че "седемте" звезди са известните от средновековието седем подвижни "светила" видими без телескоп. Като дори и пасажа в От.1:16 се свързва с тази философия. Телескопите отдавна изхвърлиха тази представа за света като движен от седем звезди, но все пак да припомня, че от по-известните поддръжници на философията са хора като Кеплер и К. С. Луис. Но няма да се задълбочавам с този въпрос, а направо ще премина към разрешаването на загадката на седемте звезди. Освен видимите без телескоп седем подвижни светила газовия гигант Сатурн също има седем спътника с кръгли размери и точно това е обещано на Авраам в Бт.22:17. Тези седем спътника, които са се виждали от Венера, планетата на ситите са символизирали сътворението на света. Авраам, Исаак и Яков са символизирали Светата Троица.

Това откритие за разположението и орбитите на планетите в древността, както и видимостта им от планетата на ситите слага край на всичкия смисъл на древната космология, която е търсила напразни социални и морални имплементации в космоса, без да си дава сметка, че и там нещата са различни и дори да се открият нови неща символизиращи Словото то това ще са само тълкувания за Библията на ситите и едва от нея ще дойде някакво знание за нашия свят. Това е важно заключение, планетите и орбитите им са със смисъл, който е Библейски, не е директен за нас.

Ето и обновените таблици и графики, в случай че не личи, всички орбити са в една еклиптика, древния свят е бил извънредно плосък. А "съзвездието" на спътниците около Сатурн се е движело в "пакет", дори и невидимите от Венера спътници Европа и Тритон.

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutZjhhZDMyMjktNzFiOC00ZjQ4LTlkZTYtZDY3N2QzN2U5ZTgy&hl=en_GB

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutYTEwNDEzMDMtMTYxYS00MjJmLThiNDYtZTEyMTc4YTJkOGY4&hl=en_GB

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutNGY2YjdiZTItODZkZC00MWM3LTg3NmEtOTc1ZWNiZmUxZDll&hl=en_GB

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutYzFiNmQ3NjQtOGQwOS00YTQ1LWIzODItM2U5NmJkZTExZTJm&hl=en_GB

revelation, genesis, star, time

No comments: