Monday, September 6, 2010

Традиционно и Харизматично обяснение на разликите в Битие 1 и 2

Традиционно и Харизматично обяснение на разликите в Битие 1 и 2

На тези линкове има изчерпателно обяснение според традиционната представа за целостта на Библията.

http://www.answersingenesis.org/articles/2010/09/03/feedback-genesis-1-and-2

Това обяснение обаче е неточно и подчиено на презумцията за непогрешимост на определен вид текстове достигнали до нас, както и на вярата, че те са наистина правилните, точни и боговдъхновени. Моето богоизбрано и харизамтично откритие е, че достигналите до нас текстове съдържат много философски и нравоучителен "спам", който е излишен в представянето на древния свят на Библията и може да се ползва само в литературни и проповеднически изяви, но не и в образуване на представата и делата на Бог в древния свят. Така разликата в Битие 1 и 2 глави се състои в това, че Битие 2 е някакво тълкувание примесено с реални събития за създаване на едемската градина и жената. Няколкото реални стиха просто трябва да се добавят към глава 1, а тълкуванията да се изхвърлят от текста на Библията и да се ползват за други цели. Както Фродо изхвърли пръстена в пукнатините на съдбата и то само защото с него полетя и Голума. Това е метафора на на посланието че тълкуванието на вярата трябва да се изхвърли от "средната земя". Тя е образ на литературата, интелекта и душата на човека. Вярата трябва да бъде оставена на висшата земя, която е мястото на духа и bogoizbraniq е там почти сам.

Ето и как трябва да изглежда глава 2, глава 3 просто цялата трябва да се изхвърли няма никакви дървета на зло о добро и говорещи змии при сътворението. Адам и Жената бяха изгонени от Едем поради смъртта на Авел. КАто дори жената нямаше и име, както Адам значи човек така и жената беше просто жена.

Gen 2:1-25 (B40)

Gen 2:1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство.

Gen 2:2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.

Gen 2:3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

Gen 2:4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе.

Gen 2:5

Gen 2:6

Gen 2:7

Gen 2:8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал.

Gen 2:9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Gen 2:10

Gen 2:11

Gen 2:12

Gen 2:13

Gen 2:14

Gen 2:15 И Господ Бог взе човека и го засели в Едемската градина, - - - -

Gen 2:16

Gen 2:17

Gen 2:18

Gen 2:19

Gen 2:20

Gen 2:21 Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът.

Gen 2:22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.

Gen 2:23 А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета.

Gen 2:24

Gen 2:25

bible, old testament, genesis

- - -

Маршрута на Авраам и другите от рода му

Противно на записа в текста, където се споменава за преселването на Тара в Харан, когато умира сина му, с чието име е кръстена земята, той не е взел със себе Авраам, а само баща си Нахор, не син с име Нахор. Историята на преселенията започва още от по-рано. Нахор бащата на Тара има и втори син, който се казва Мелха или Милкан. Той се ражда през 1960АМ 40 години преди Авраам и се преселва в земята по-късно наречена Харан, защото е втори син и знае, че месианската линия ще e чрез по-големия му брат Тара, които вече е родил Харан. Така когато Авраам се ражда през 2000АМ за него е предвидено да се пресели в Египет, където заминава подобно на Мелха 10 години след като се е родил племенника му. Харан се ражда 1950АМ, Мелха след 10 години и още преди раждането на Авраам през 2000АМ заминава в новата пуста земя, която е на единия, близкия край до континента на Сим. Авраам заминава през 2040АМ 10 години след раждането на Лот. Поради някакви неизвестни нам причини, вероятно за да не види раждането на Исмаил през 2067АМ, Авраам и Сара напускат Египет, континента на Яфет и се преместват в Земята на филистимците, която е също на континента на Хам, на срещуположния край . Между филистимската земя и Харан е обещаната земя Хаанан и Йерусалим. Преместването в Египет, след това във филистимската земя, и после през 2070АМ, когато умира Харан става изцяло поради заповед на Господ, а не според текста, че са задявали Сара, това са перверзии от нашия свят, а не от планетата на ситите. Годината 2070АМ е неслучайно спомената в Галатяни 3:17 като период от 430 години до Синай, тогава се случват големи събития. Авраам отива в обещаната земя, Тара и Нахор се преместват в Харан при Мелха, когото предполагат, че ще е продължител на месианската линия. А Лот отива в Содом, където погребва баща си Харан. В същата година умира и Евер, който е номер 14 в месианското родословие, и има такава важна символичност подобно на номер 7 Енох. Всичките тези събития имат огромна символичност лично за човек, която все още не съм разучил. Има и бонус откритие, все пак родословната линия Мелхиседек — Исмаил - Исав — Тамар си намери попълнение в лицето на бащата на Тамар споменато в текста Суя.

Ето и обновените таблици със хронология и родословия;

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AsDLMmdMtyutdHBNOXdxelpINGZuSkx3Z0ZVdUdaUEE&hl=en_GB#gid=0

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutZDQwNzQ4YjktZDcwMC00YzJjLTk4M2EtZThkOTcyNGJjNTRl&hl=en_GB

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutYzM4ZWQ1YjctMDdiNS00MjI5LWFmZGUtNjM5NGRjNTBjM2Ey&hl=en_GB

Най-после окончателно становище за пирамидите

Както заключих в преден пост, явно пирамидите и в Египет и Америка и дори тези в Босна и Китай, които са оформени естествени хълмове, са строени именно от древните великани, както се е запазил някакъв мит. Е този мит трябва да се обясни, потомците на Кайн са били определено великани сравнение със ситите, но сравнение с нас са били просто грамадани, някъде около 2,5 метра високи. Когато се е разтопил океана през 4900АМ са намерили на място, където са дали израз на всичките си молитви за тези дълги 4900 години. В знак на благодарност и като форма на белег за това чудо са натрупали тези грамади камъни, за да оставят белег за това знаменателно събитие открито едва от мен. В близост до всички пирамиди има вулкани, които в ледения период са стопявали леда и са позволявали да има размразен вода с живот в нея Естествено тук идва логичния въпрос, защо ние не сме такива великани и защо не живеем по 1000 години както Кайн и потомците му. Първоначално мислех, че сме потомци на жени потомки на Кайн и мъже от потомството на Сит, които с пренесени тук, за да продължат човечеството до края на света. Ето сега и откривам и какво се е случило и с "великаните" потомци на Кайн, както ситите и те са били грабнати малко по-късно, някъде около 5121АМ, като знак, че греха на Кайн е напълно простен. Сега се отказвам от старата си теория, че междината раса е асимилирала напълно кайновците. Всяко нещо на земята си има край и дори греха на Кайн е бил завършен веднъж за винаги през 5121АМ, точно 4000 години след смъртта на Авел.

time, old testament

No comments: