Wednesday, September 22, 2010

За книгата Второзаконие и погребването на костите на Йосиф

За книгата Второзаконие и погребването на костите на Йосиф

Книгата Второзаконие повтаря или преразказва другите три книги за събитията след изхода и според твърденията е написана от Моисей за един път. Всичката информация в нея е ненужна или е само начин да се тълкува истинските писания, в повечето случай дори погрешно. Ето защо абсолютно цялата книга най-после я отстраних и поставих в графата "поучения", не в истинското слово Божие. Не като част от Библията, а само като нейно в повечето случай обяснение. Подробности за сега няма да се дават, защото това значи да се разглежда стих по стих, упражнение, за което няма достатъчно време.

Както бях открил за Содом това е начин, по който са били правени погребенията в света на ситите, както бе погребан и самия Христос. Тялото се заравя в земята и след седмица се залива със смес от масла и спирт и се запалва. Мъртъвците в Библията символизираха хляба на словото, освен самия Христос, символ на пасхалното агне. Ето защо само неговото погребване има отношение към самото място, хълма Мория. Всички останали, Патриарсите и синовете на Яков са били кремирани по описания начин и мястото не е от значение, важен е само самия символ на Хляба и Словото. За целта глава 19 на Йоан се редактира основно, а Исус Навин 24 отпада изцяло, дори и годините му, които са направени само малко по-малко от тези на Мойсей. Маха се изцяло Йосиф от Ариматея като католически дезинформатор правещ маркетинг на прекалено скъп погребален бизнес. Каквато е целта на всички пасажи с фалшиви погребвания.

old testament

Произход и броене на жените в СЗ

Жените около родословието на Христос се разделят на 3 + 1 линии на произход.

Нулевата линия са жените произлезли или извадени от "реброто" на мъжа им. Всички жени по линията от Ева до Сара заедно с жените на Хам и Яфет, но без техните потомци след второ поколение са произлезли по този начин. Така се преодолява кръвосмешението, браковете между най-близо втори братовчеди

Първата линия са потомките на линията идваща от втория син на Нахор, дядото на Авраам Милкан, негов син е Ватуил, негов син Лаван и дъщеря Ребека, дъщери на Лаван са Рахил и Леа, като жените и на тримата мъже в линията са от потомците на Сит, първия син на Ной. Сит след потопа ражда Арфаксад и след него има много други деца, но по линията на Арфаксад до Нахор няма други деца, освен описаните в Битие 11. Ребека е съпруга на Исаак, Леа на Яков, а Рахил ражда двамата нефилима Йосиф и Вениямин. Тук трябва да се прибави и втората жена на Йосиф, която е потомка на Лот, за нея по-долу. Други по-далечни потомки на Харан и единствения му син Лот са Рут и Офра. Рут е последната чужденка в родословието на Христос, жената на Самсон не е част от родословието, но тя е последната не израилтянка до времето на Христос. След Христос вече произхода на жени и мъже няма значение.

Втората линия са жените на 9 от синовете на Яков, които са хаананки, както и жената на Вениамин, общо 10 жени. Следват следващите две поколения от потомците на Яков, жените са също потомки на племената на втория син на Ной Хам също хаананки. Освен Йосиф и Юда, които се женят за египтянки има три поколения мъже, които се женят за хаананки. Като следващите хаанаки в родословието са Рахав и по-малката и сестра Ноемин от Йерихон. Последната потомка на Хам е неназованата жена на Самсон, която е филистимка. Това са всички хаананки в Библията съпруги на мъже израилтяни.

Третата линия жени са египтянките. Всички мъже от потомството на Мелхиседек и Агар се женят за египтянки. Това е техния син Исмаил, негов син Исав и неговите два сина Шуах и Потифера. Дъщерята на Шуах е Тамар, която става съпруга на Юда, а на Потифера е Асената, която е първата съпруга на Йосиф. Именно Асената живее 110 години, като цялата тази линия, макар и да живее в Хаанан е 100% чистокръвни египтяни, с последните дъщери тя свършва. Логично е, че след като Манасия и Ефрем са родени в Египет и техните съпруги са египтянки, техните деца започват да живеят заедно с другите потомци на Яков и така се смесват в един народ и нова родословна линия започваща от Яков и три поколения от потомците му.

Втория Живот на Йосиф и уточнена хронология

Йосиф не живее 110 години колкото Асената, а още 55 години общо 165 години. След смъртта на съпругата си, когато децата му са вече в напреднала възраст и потомците им са се смесили с потомците на синовете на Лия, които го хвърлиха в ямата и искаха да го убият. Йосиф решава, че трябва да прекара последните 55 години от живота си в земята на предците си, родината на всички до Авраам, земята на Сим. Там вече се жени за жена от потомството на Лот и от нея има трети син, прочутия Йотор Мойсеевия тъст, неговата дъщеря Сепфора е и съпруга на Моисей, от майка също моавка.

Тук е и място да се изясни защо Йосиф въпреки високата си позиция не праща съобщение до Яков. Както съм писал при смъртта на Ребека и Исав 2275АМ, неговия баща Исмаил решава да вземе двамата си внука Шуах и Потифер и да се върне в Египет. Йосиф доброволно тръгва с Исмаил, след като е изваден от ямата от него. Яков не е негов роден баща и на него не му е приятно да стои със синовете му, които го мразят. Тук трябва да се уточни, че първите двама сина на Яков, близнаците Рувим и Симеон не са участвали в покушението, те са били осиновени от Исаак и Ребека, само останалите 8 го нападат. Яков знае, че Йосиф е в Египет, но не е знаел, че е станал управител и той ще спаси всички хора по време на глада включително и потомството му, което го хвърлиха в яма. Явно Яков праща синовете си за жито в Египет на два пъти през първите две години на глада, 2341АМ и 2342АМ, като едва втория път с тях е и Вениамин и не получава жито първи път. Именно Вениамин познава по-големия си брат и дори остава при него, а другите 10 се връщат обратно при Яков за да го доведат него и децата си в Египет. Театралните сцени от превода с чували, пари и чаши са безсмисленни, цялата история от Битие 42 до 50 трябва да се преразкаже. Яков и потомците му пристига в Египет едва в края 2342АМ и живее там 17 години, както правилно споменава текста. Умира през 2360АМ като така „затваря“ първия кръг от 360 години започнат с раждането на Авраам през 2000АМ. През 2365АМ умира съпругата на Йосиф Асената, двете и деца Манасия и Ефрем са вече възрастни и имат потомство. Тогава Йосиф решава на възраст 110 години, че е време да се оттегли в пенсия и напуска втората си родина заминавайки в земята на Сит, където се жени за жена от потомците на Лот. Тя ражда неговия трети син Йотор 2400АМ точно 1700 години до Иесус, който е баща на Сепфора 2422АМ. Моисей пристига в основаната от Йосиф ферма през 2450АМ и така става наследник и символичен потомък на Йосиф. Символизма на всичките тези събития, особено преселванията от единия континент на друг е от огромно значение, но за сега не е много ясен.

Ето и пълна хронология на Йосиф, всички години са в Anno Mundi;

2255 = Ражда се като Нефилим от майка Ребека, по-голямата сестра на Лия.

2260 = Заедно със семеиството си напускат Харан.

2268 = Ражда се по малкия му брат Вениамин, също нефилим и двамата са осиновени от Яков.

2275 = Умира майка му Ребека, братовчедите му синовете на Лия го хвърлят в яма и мислят да го убият, тогава се появява Исмаил, който го изважда и завежда в Египет. Като се жени там за правнучка му Асената.

2277 = Ражда се първия му син Манасия и умира Исмаил.

2260 = Ражда се и втория син Ефрем.

2330 = Заповат 7-те изобилни години видяни от Фараона във видение и изтълкувани от Йосиф.

2337 = Край на седемте години и начало 3-те години на собствеено изхранване.

2340 = 7 години на глад, братовчедите на Йосиф идват за жито първи път.

2341 = Йосиф се среща и с брат си Вениямин който го познава.

2342 = Яков заедно с потомците си идва в Египет при Йосиф.

2347 = Край на глада Йосиф дава на народа жито за да засеят за първи път след 10 в които 7 той ги е хранел.

2360 = Яков Умира на възраст 147 години.

2365 = Умира Асената, Йосиф се преселва в Мидия в подножието на планината Синай.

2400 = Ражда се третия му син от жена моавка Йотор.

2420 = Йосиф умира на възраст 165 години, в същата година се ражда и Моисей

2422 = Ражда се внучка му Сепфора.

2442 = Моисей заминава за Мидия и се жени за внучката на Йосиф.

2500 = Изхода и Закона на планината до мястото където е починал Йосиф.

Сватби в години кратни на 42

2422 = 14*173

2442 = 6*11*37 - Моисей и Сепфора

2342 = 2*1171 – Яков пристига в Египет, втората му „жена“.

2242 = 2*19*59 – Яков и Лия

2142 = 2*7*9*17 – Исаак и Ребека

Ето и линкове с диаграми за родословията;

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutOGEwY2M2MWEtODNkOS00YTBiLWJjNWUtOWJjNGRmYmJmNWVl&hl=en_GB

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutNTE5MmU0MjMtZWY4OS00YTYwLTkzMmYtZWExMWM3NmE4MzM0&hl=en_GB

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutNGQ2MmZkMWUtNDEwYi00MGEwLWJmZGQtMDA2YTEzMzI5NGEy&hl=en_GB

Time, old testament

No comments: