Friday, July 22, 2011

Абсурдите на Jean Bernard Léon Foucault

Абсурдите на Jean Bernard Léon Foucault

Доказателство за въртене на земята около оста си.

Най-очевидното доказателство за въртене е въртенето на звездите спрямо хоризонта нощем. Всички звезди, освен планетите са неподвижни една спрямо друга, а спрямо хоризонта се движат в напълно затворен леко сплескан кръг. Това наблюдение на отместване спрямо безкрайно голям брой точки на сравнение от всяка една точка на земната повърхност е доказателство за равномерно въртене около някаква ос. Все пак на някои "учени" от 19-ти век такива доказателства не им харесват и за това палячо на име Jean Bernard Léon Foucault (18 September 1819 – 11 February 1868) е направил някакво махало с рекордно голяма тежест, което се отмествало спрямо часовниковата стрелка в следствие въртенето на земята. Това е най-голямата глупост, която някога съм чувал, по тази логика ако сложим махало върху каруца, то тя трябва да тръгне по посока на часовниковата стрелка. Обяснението на това отместване е като на ефекта на подскачане и преместване на някоя пералня с изместен ел-двигател. Точно тази промяна на центъра на тежестта пораждаща вибрации в предмета, който не е закрепен за основа са причината за отместването на махалото на Фуко. Фокус мокус и нищо повече, всички предмети на повърхността на земята стават част от планетата и имат същата скорост на въртене, както и планетата, дори самолетите, които не напускат атмосферата нямат разлика в скоростта при летене в различни посоки, едва спътниците излезли от атмосферата и ускорени от гравитационните сили усещат въртенето на земната ос.

Измерване скорост на светлината Fizeau–Foucault apparatus

Ако предното "доказателство" бе голяма глупост, то този апарат е вече началото на идиотщината. По въпроса съм писал и друг път, но сега само ще спомена, че скорост не се мери, а се изчислява. Мерят се разстоянията и времето за изминаването на това разстояние и тогава се пресмята скорост. Върху движението влияние има и средата, отразяването от огледало наистина забавя :движението" на светлината, това се дължи на взаимодействието с материята. Когато мерим максимална скорост на кола се гледа равен и прав участък, не път с наклон, завой и дупки. Светлината няма скорост, но при взаимодействието и с материя, като отразяване в огледало тя може да забави излъчването, но не и скоростта си. Ако автомобил спира на светофари и пешеходни пътеки не скоростта му е понижена, самото време на движение е намаляло поради странични препятствия.

Какво причинява осевото отместване

Ако се напише в търсачката What caused Earth's axial tilt?, няма да намерим и дума в специализирани статии и сайтове относно важния въпрос за отместването на оста на планетите и последвалата смяната на сезоните. Още на първи позиции ще излязат резултати въобще не свързани с астрономията или ако са по въпроса за намиране на отговор, то са само от любители или дори конспиратисти. Така излиза следващия логичен въпрос.

Защо ли професионалните астрономи бягат от въпроса като дявол от тамян?

И отговора е елементарен, въртенето на планетата около оста е 100% подобно на въртенето на пумпала и ако атеиста може да измисли някакво обяснение за осевото въртене, то за осевото изместване, което се е появило след създаването на планетите не може да се намери никакъв логичен отговор, освен някакво гравитационно влияние върху планетата. Подобно на духване или леко докосване на въртящ се пумпал, който продължава да се върти, но се клати в следствие на външната сила, това е и причината за осевото отместване на планетите. Това е 100% доказателство за някакво голямо разбъркване в слънчевата система довело до този ефект на пумпала при движението на планетите. Катастрофистите наистина са прави поне в едно, в историческото минало поне до 2-3000 години орбитите на планетите и спътниците са били съвсем други.

science,

No comments: