Wednesday, May 16, 2012

Есхатология, апокалипсис и съпътстващи понятия


Есхатология, апокалипсис и съпътстващи понятия

По тези въпроси вече съм писал на много места в обясняването на календара, преводите и разни исторически въпроси, но сега е време да се даде обяснение под заглавие с по-доктринален вид. Според речниците думата eschatology има следното значение, но по-старият смисъл е следният от The Oxford English Dictionary defines eschatology as "The department of theological science concerned with ‘the four last things: death, judgement, heaven, and hell’.
Започвам с небето, това е място съществуващо извън нашето време и място. Съществувало си е преди и ще съществува постоянно и вечно и след края на този свят, който има, освен начало и край.
Адът е вече място в нашия свят с максимална продължителност на наши 12600 години. Накратко изчислява се по формулата, 4200*2=8400АМ години. Нашите се умножават по 3/2*8400=12600АД, АД - ANNO DOMINE години. Адът е място, където личностите на грешниците ще пребивават след смъртта временно, не вечно както се твърди, защото нашият свят е временен и на небето няма място за грях и грешници.
Съд на хората, всички вярващи, които са одобрени поради някаква причина, от тук не може да се прецени каква ще бъдат поканени да отидат на небето като гости. Смъртта на Христос бе заради Авел и Кайн, в този свят потомците на Кайн се спасяват като личности само ако са поканени на небето. Непоканените ще бъдат заличени като личности, а на мястото на безсмъртния им живот ще бъде поставена нова личност, както Адам и Ева бяха сътворени, така и нови личности ще се поставят и на стария рециклиран живот.
Смърт, тя ще е единственият начин за промени в тялото и личността на поканените вярващи за отвъдното или небето, грешната личност отива в Ада, след няколко хиляди години мъчения тя изчезва, защото няма никакво значение, само животът на грешника се рециклира. За обновяваните личности получили нови тела е отделено време в миналото, когато те ще преминат някаква специална програма за адаптиране към отвъдното, от такива адаптирани личности са  древните останки мегалити, пирамиди стени и ровове.
Край на света, апокалипсис. Тази книга е писана, за да даде някакви образи на рисунките в италианските черкви в миналото, дали касаят края на света, няма значение, те се отнасят за поучение и са лични интерпретации на социални и философско - морални въпроси. Милениум, чистилище, такива места или по-точно подобни на тях е времето на адаптиране на поканените личности, както споменах по-горе. Христос и Авел ще царуват там, но какво точно ще се случва с личността нямам никаква идея, вероятно ще е като ново раждане, в което много малко или вероятно нищо няма да се помни от първия живот. Човек ще расте и ще се развива, за да достигне някаква зрялост след стотици години и тогава ще премине в отвъдното без втора смърт.
Диспенсации, такива разделения на периоди в моите открития също съществуват. Първи период е от сътворението до 4200АМ, когато се обръща времето при повторно идване на Йесус. Това е периодът на Библията, времето на потомците на Сит, Кайн е изгонен от тяхната планета и потомците му живеят на замръзнала планета като ескимоси.
Втори период е вече с различно време от 4200АМ до 4900АМ, което време се разтегля по три и така в математическото време се достига до 6300 година. В този период е раят на потомците на Сит, те се размножават много по-бързо, времето им все пак свършва и тогава идва времето на чистилището за потомците на Кайн. Третият период е това чистилище, в което починалите вярващи се прехвърлят обратно във времето за подготовка за отвъдното. Той започва от 4900АМ(6300) до около 6000АМ(7700+). Последният период нашият свят започва със сигурност от 6100АМ(7800-) и така до 7000АМ(8400), като промените в продължителността на времената могат да се проследят на диаграмите. Така в края на света нищо съществено няма да се случи той просто ще умре подобно на смъртта на човек.
Второстепенни понятия от вида на антихрист, великата скръб, хилядолетен храм са резултат на лош превод и неправилно тълкуване, по-идеологични като грабване, Постмилениализм и други са просто лоши интерпретации на някои пасажи. Грабването например е дериват от алегорията на книгата “Пътешественикът”, в която се споменава за видение в къщата на тълкувателя на жена, която е от “оставените”, а другите логично са “грабнати”.
Bible, time,

http://www.yourdictionary.com/eschatology?

No comments: