Sunday, November 10, 2013

Връзка на анатомията на животните и човекът

Връзка на анатомията на животните и човекът

Ще изброя животните, от които са взети съответните органи за съставяне на сегашното тяло на хората. Сегашното тяло е сглобено почти като това на Франкенщайн Първоначално хората не са се раждали от родители, имали са материално тяло с променлива форма и фантастични за нас способности, представлявало е нещо като съществата от разказа на Robert Sheckley, Specialist, 1953. Животните, от които са взети органи са шест;
Прасе, вътрешните органи, кръвта, тъканите, кожата, космите.
Маймуна, костите, дланите, бюста, ноктите, ушите и очите.
Овца и крава, зъбите.
Мечка, стъпалата на краката.
Птица, фиксиран глас.
Кит, индивидуален глас.
Котка, слух.
Вътрешните органи на прасето са толкова подобни на човешките, че се различават само с кръвен тест, освен това само прасето има 4 кръвни групи. Така наречените “кътници” при човека са модификация на тревопасни зъби, не са като кътниците на кучета или котки. Маймуната има само един корен на зъбите, докато тревопасните са с по няколко като човека. Овцете и кравите имат по 32 зъба, другите животни са с повече дори конете. Брадата при хората е като на козите. Вероятно е някакво указание за социално и полово равенство, козите имат бради и женските. Косата е подобие на гривата на лъвове и тигри. Стъпалата на човек подобно на мечешките могат да позволят изправяне на задните крайници и помагат при плуване. Гласът на птиците е фиксиран говор, те могат да произнасят звуци в същия диапазон като хората. Способността за разпознаване и запаметяване на звук, намиране на посоката и разстоянието от, където идва, е уникална способност на котките. Ушите им са като радар, при човека тези способности са слабо изразени.

Посланието на уникални анатомични особености на човека

Изброяване на уникалните за човек анатомични особености, които нямат аналог при животните.
1) Лицеви мускули свързани с начина на изразяване.
2) Непрекъснато растяща коса и брада.
3) Адамова ябълка.
4) Пъп, белег от плацента.
5) Женско течение, кръвоизлив и болки при раждане.

Лицеви мускули свързани с начина на изразяване. Това е единственият начин за разпознаване на индивидуалност и личност чрез анатомия. Индивидуалността на човек е белег на неговата духовност въпреки плътското материално тяло. Гласът е уникален, но той се формира при израстване. Ето защо през 60-те в Англия и САЩ има толкова надарени музиканти вокали, още от деца тези хора били обучавани на музика в църкви и християнска среда. Днес почти всички хора са с неприятни гласове поради цигарите, алкохола и лошото възпитание. Човек има свой собствен глас и фиксирания говор, животните имат или едното или другото. Така се изобразява връзката на личността и духовността. Адамовата ябълка е не просто вторичен полов белег както ни се натяква, вероятно е свързана с говора и неговата връзка с духовния свят. Белегът от пъпната връв е супер уникалност за хората, това е директно нарушение за след утробното развитие на хората. При животните си има механизъм заздравяващ дупката. Пъпът символизира и главната причина за създаването на нашия свят в сегашния си вид, преди хората не са се раждали от други хора. Поради някаква причина, дали собствено желание, дали поради някаква висша причина е било взето решение за създаване на такова тяло. Пъпът е поставен като доказателство за раждане от друг човек. Женското течение, кръвоизлив и болки при раждане са само при хората, те са символ за смъртта за всички родени от човек.

No comments: