Wednesday, May 26, 2010

Шифъра на числата на патриарсите

Шифъра на числата на патриарсите

Подобно на Енох така и в живота на Яков има отражение на датите в живота на Христос и епохата на християнството. 147-те години на неговия цял живот могат да се намерят като съпоставка на кръга на епохата като 147-ми ден след пасхата, което се пада на 4950АМ, последната юбилейна година преди самия край през 5000АМ. Годините на Авраам 175 след пасхата съответстват на година 5555АМ на кръговата диаграма. Което съпоставено на първия кръг на времето съответства на 2250АМ когато се ражда Левий. Годините на Исаак са 280 и това съответства на втория ден след деня на изкуплението в края на времето и на деня след следствието на Петдесетница.

Продължавам със Яков, Първите 30 години в Хаанан са отражение на третия месец, следват 17 години в Харан, като 17 е числото в месеца на оживяването. Следват 83 години завръщане в Хаанан, като ден номер 83 от началото на годината е деня на последния ден на безквасните хлябове, неделята преди Деня на първите плодове в третия месец. Числото 117 отговаря на номера на деня съответстващ на годината 2600АМ, а от пасхата ден 117 се пада веднага след деня на Изкуплението в седмия месец, който е #116 от след пасхата.

Годините Исаак са четно число и като се разделят на две се поличава ден 140, който от началото на годината съответства на годината на построяване на Храма 3120АМ, а във кръговете на времето, във втори кръг съответства на 2500АМ когато е даването на Закона на планината Синай.

Годините на Авраам освен споменатото в началото имат и следните открити съпоставки в епохата. На 75 години той пристига окончателно в Хаанан, без да ходи в Египет и при филистимците, като ден #75 е деня на самата пасха. Преди това Бог му говори да напусне родината си когато е на 70 половината от времето до 140-тия ден за който бе споменато в живота на Исаак.

За друго за сега не се сещам. Предполагам че големите открития ще ги направи някой след мен, но има поне една подробност, аз ще съм първия, което за сега ми е достатъчно.

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutN2VhZWQ5ZDctODk5OC00NDVjLTkzNDQtOGI1NjQ1OGJmYjIx&hl=en

Old testament, time

No comments: