Friday, July 6, 2012

Смисълът на псевдонимът Percy Bysshe Shelley



Смисълът на псевдонимът Percy Bysshe Shelley

За този псевдоним съм постнал няколко постинга, но едва сега намирам кой се крие специално зад него. Публикациите под това име са на няколко лица в края на 19-ти и началото на 20-ти век, най вече на кланът Розети и обкръжението им, но централната фигура и автор на повчето от пезията и вероятно на главните книги, колкото и да са безсмисленни, като “Бунтът на исляма” и “Франкенщайн”, това нобеловият лауреат Уилям Бътлър Йеитс.




Percy Bysshe Shelley (4 August 1792 – 8 July 1822)
William Butler Yeats (13 June 1865 – 28 January 1939)

Фразата за псевдонимът е следната.

Percy Bysshe Shelley = Per cycle Butler Yeats shelter She will eye

- - -
Смисълът и произход на думата за книгата коран

Думата за религиозната книга коран произлиза от думата за квадрант, quadrant - quran. Нa английски и други модерни езици смисъслът е на сектор или на стария инструмент за иамерване на ъгълът към слънцето, за определяне на паралела. На латински обаче думата quadrant означава колело или кръг, както и на някакво наблюдение и оглеждане, явно се има впредвид някакво пророческо виждане. Латинският произход доказва, че книгата е възникнала в Англия в края ан 19-ти век и то на английски, на арабски книгата се появява в началото на 20-ти век.

- - -

Камъкът Кабаа и три довода за скорошният строеж

Камъкът има четири ъгъла с имена, единият е наречен ъгълът на камъка, другите носят имената на регионите около Саудитска Арабия с имена измислени от англичаните, Ирак и Йемен. Четвъртият дори е с Бибейска дума Сирия, сега са я сменили. Дори този с камъкът като посока напоня за региона ан персийският залив, където англичаните се установяват в Бахрейн и Катар даже преди арабите.
Има само няколко стари черно бели снимки на съоръжението, на които даже се виждат стоманобетонни постройки на заден план, доказателство за следвоенният период на строеж. Дори самото съоръжение е покрито с черно наметало, явно не е съвсем довършено и така се укрива скорошният строеж.
От разпределението на мерките се вижда, че те не съответстват с точност на метричната или имперската система, но те са взети в предвид при изграждането. Почти 13 метра височина без основата, така че да се образува 43 фута. Без малко 13 метра за дългата страна, тача че да се получат почти 42 фута и 11 метра на другата. На английски е директен цитат от уикедпедиата. It is a cuboid-shape masonry structure which is made of granite quarried from nearby hills. Standing upon a 25 cm (10 in) marble base that projects outwards about 35 cm (14 in).[2] It is approximately 13.1 m (43 ft) high, with sides measuring 11.03 m (36.2 ft) by 12.86 m (42.2 ft).[6][7].

- - -

No comments: