Thursday, December 6, 2012

Православен олигархо-антиокултизъм


Православен олигархо-антиокултизъм  

Статия
Православният път към спасението и източните и окултните мистически учения
Йерей Владимир Елисеев
Надолу поствам имената на споменавани авторитети, основният е някой си Брянчанинов, е псевдоним на журналистическо-психологически изяви финансирани от олигарси от епохата на Путин след 2000 година. Този монах е топално неизвестен до възхода на бандата на тези Брянчанинови. Подхода е интелигентен, но и прост, новоизлюпеният светител е примесен между традиционните православни авторитети, това е всъщност целта на книгата првеведена от Тавор, които явно са лапнали парички от братушките за превода и популяризирането.
Макарий египетски е име взето от по-стар “светия”. На него е приписано жиието на на самият Тартор на българското православие Петър Дънов. Познава се по множество специфични белези, например на баща му се явява не ангел или самият Христос, както на други вярващи, а Авраам, подобие на американските култове като мормони, адвентисти йеховисти.. Остава умишлено неженен за да е монах пак прилика с Дънов, другите му ученици и теолози са все женени. Беседите му са досущ като беседите на Дънов, а изобразяването с две ръце е образ на отхвърляне на кръстенето.

Продължавам със другите известни православни сетии споменати в статията.
Пак съвременне образ, но с малко публикации, явно е образ от епохата преди Путин.
Този иконопочитател и радетел на окулта е Ниолай Райнов, познава се и по името и по това че единият му син е рисувал икони. Понятието “дамаскиня” е за инструменти от закалена стомана в миналото ползвано в нашия регион и Турция. Райнов е пътувал в близкият изток. Друг православен псевдоним свързан с него е и Св. Исаак Сирин (Исаак Сириец), епископ Ниневийски, който не се споменава в горната статия и вероятно е образ на синовете на Райнов.
Много вероятно е това да е дъновиста Георги Радев, но няма време за подробни изследвания. Името Симеон е взето от писателят дипломат със същата фамилия.
Животоописанието му много прилича на това на близкият на Дънов Боян Боев (1883 – 1963), даже само той има подробно и професионалноукрасена история написана от Влад Пашов, а мнимият светия от някой си Калист, също псевдоним приличащ на фразата Кало(добро) История. Споменаването на Синай показва агентрна дейност в Чамкория на Рила и събиране на хора за слънцепоклонение.
Преподобният трябва да е ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ /1886-1944/, неговата лествица прилича на кариерата на воене която е постигнал успешно, а достигането до небето напомня на името на жена му Ангелина и отличието му като военен пилот.
Много интересен е и следният сборник, Добротолюбие.
В него са събрани много от предвоенните измислици на бялото братство, загадка е как такъв специалист като Т. С. Елиот не разпознава нечистият дух на ужким християнските автори. Дали пък първото му издание от 1951 не е силно редактирано от него и приятели, за да придобие християнски вид и да бъде някакво послание към поробеният от комунизма изток? Възможно е дори това издание да е основано само на Ориген, зад когото се крие оксфордски преподавател, а едва в следващото издание от 1979 година да са вкарани българските окултисти. Елиът е интелигентен автор и посветен антикомунист, едва ли е бил заблуден.
Следващите автори и коментари на самите твърдения в статията са почти излишни, но накратоко ще спомена само следнто. Този метод на критика на окултизъм и нехристиянска духовност е в озновата си либерален и импотентен духовно. Няма никаква опаснст за човек от някакви сили от отвъдното, единствените нечисти сили на греха действат от грешната човешка душа. Заниманията с окулт или е простотия или търговия и бизнес с наивници нищо повече и по-специлано като дейност не е. Това е почти всичко което трябва да се знае за окулта като духовно учение и съдържание. Интерсни са връзките на окултистите с политиците и образователната и дори медицинска мафия, не простотиите, с които залъгват наивниците.
От животописа на Антоний, Макарий, Пахомий Велики, Марко Фрачески, Мария Египетска, Андрей Христа ради юродив, Йоан Многострадални ясно се вижда, че съществува определена последователност на събитията в човешките контакти със света на духовете.
- - -

Как е съставен псевдонимът на мадам Блаватская и родни имитации и теософи

Helena Petrovna Blavatsky (12 August [O.S. 31 July] 1831 – 8 May 1891)
Псевдонимът на мадам Блаватская е съставен от имената на следните две патки.
Alice Ann Bailey (June 16, 1880 – December 15, 1949), known as Alice A. Bailey or AAB born as Alice LaTrobe Bateman
Елéна Ивáновна Рéрих (урождённая Шапошникова) (31 января (12 февраля) 1879, Санкт-Петербург — 5 октября 1955, Калимпонг, Индия)
Англо-украинската конспирация е следната, първото име Helena е от Елена Рерих, второто Petrovna е от подобието на руският начин на изписване на името Рéрих, прилича на английското Peter. Последното име Blavatsky е съставено от мадам Bailey. А от Алис преминава във V, взимат се първите две и първите три букви, от имена две и три и накрая се добавя английското небе sky.
Blavatsky = Alice LaTrobe Bateman
До сега не знам защо, но не бях попадам на мадам Бейли, вероятно именно тя е и инициатор на хороскопите, Именуването на съзвездия е станало преди нея, но според мен именно тя е свързала положението на луната с определени съзвездия за даване на някакви окултни съвети според сегашните практики. Писанията с псевдоним Блаватская са станали преди и по време на ПСВ, след това пише с името на вторият си мъж.
- - -
Родни теософи и окултисти

Покрай този псевдоним намирам и други свързани с родната история. Бенковски, Раковски, Левски идват все от Блаватски, английското sky накрая ги издава. Основоположници на родната теософия са кланът Златарски, потомци на Никола Попвасилев Златарски (Златарчето). Както виждаме окончанието “ски” идва от теософията и е въведено едва след като синовете му са големи. Споменатите “революционери” от априлското въстание са “духовното” крило теософи участвали в преврата срещу Батенберг през 1886-та.  Прочутите патриоти от 1876-та са всъщност псевдоними на окултисти предатели от преврат 10 години по късно, а на сцената на образованието са извадени едва след ПСВ, когато от ужасите на войната вече малцина помнят какво се е случвало преди 50 години. Кланът златарСКИ са от бандата на Рерих и компания, но възходът им е едва след ПСВ, не преди това, постинг по въпроса.

Връзка и със Дъновистите, Христо Ботев (6 January 1848 – 1 June 1876) е псевдоним на Боян Боев (1883 – 1963), основателя окулта Дъновизъм. Самият Дънов е доведен имено от него у нас, от контактите му с теософите, поради някаква причина му е пратен имено Дънов, който не е американец, както до сега мислех, а унгарец познава се по името Дънов - Дунав, “у”-то е за Унгария. Името Боев е трансформирано от Ботев, или е възможно фамилията на Ботеви от Калофер да е всъщност родната на Боян, така се казва най-малкия брат. По-итересен е въпросът с корабът Радецки, кръстен на измислен чешки генерал, името на когото завършва със “ски” подобно на псевдонима Блаватски. Така с историята за Ботевата чета е показано създаването на дъновизма у нас, чрез трансформация от теософията.

- - -
Свети Тривелий, безумието с измами в историята налази и псевдо библейски вярващи

От долният линк разбирам за най-чудната тайна на българската история. Някой си Тервел син на хан Аспарух бил станал християнин и дори спрял чуждоземно езическо нашествие не само в нашият регион, но и в Европа. Винаги съм гледал с недоверие на историята, поради политизирането и, но наскоро видях, че особено Българската от преди втората половина на 19-ти век е 100% фантазия и дори окултно - теософска пропаганда. Интересното в случаят с този институт е представянето на основателите му за Библейски вярващи, което явно не е така поради разпространението на измами и окултна пропаганда, каквато е Българската история от преди средата на 19-ти век. Дори и да се представи като довод, че повечето хора в страната вярват в тази измама, то пак се вижда, че на същите тези хора се предлага авторитаризъм напудрен с християнска терминология лишен, от каквато и да е вяра и Слово Божие. Това не е чак толкова трагично за мен както може да се помисли, чрез такива действия се посочва правотата на моето откритие за важността на реалната история, неотделима част от Словото Божие. Единствен начин за осъзнаване на произхода на човека и разбиране за същността на вярата в Бога, Йесус Христос и спасението. Авторитаризма налаган дори и с християнски фрази е точно толкова неверие и атеизъм, колкото всички други нехристиянски философии.


На линка дадох тълкуване на измислянето на имена от миналото.

- - -
Тайните на несвятата троица на българският окултизъм

Ще обърна повече внимания на въпроса за идеолозите на окултизма у нас, преди малко осъзнах, че тези хора, дали луди или просто спамъри имат съществено влияние върху много явления и процеси в съвременният свят. Като се почне от образование, култура и изкуство, философия и наука и дори простират пипала до медиите и политиката. За това на тези личности, които създават идеологията на злото ще се проследят старателно. Виждам и важна за нас особеност, от идеолозите или създателите на окултизма най-влиятелни са англо-американските автори, сега няма да ги разглеждам, а латиноамериканци, индийци и други азиатци са само имитатори. Тук на континента имаме двама големи авторитета, Щайнер и Рерих, никой друг автор сред безбожниците и антихристияните не може да се нарече идеолог на окултизма, освен тези двамата. Макар и да са въвели множество заблуди и лъжеучения другите европейски авторитети не са носители на окултна идея, а са предимно философи. Дори и успешни автори с последователи, като грузинецът Гюрджиев и ортакът му Успенски са повече артисти от колкото идеолози. Сред идеолозите от континента след посочените двама се открояват три имена и трите са от България, първите двама са известни и съм дал няколко важни проучвания.
На тези линкове сам писал по-важните неща за най-изтъкнатите окултисти, теософи и антихристи, господата Дънов и Райнов. Поставени са на топ позиция поради големия обем творчество, ударили са го на яко писане, събиране на последователи, тайни и явни, както и връзки с властта предимно у нас и контакти с подобни структури на запад.
http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/posledni-zanimaniia-s-rodna-istoriia.385798
http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/05/03/roden-bylgarski-niu-eidj.740503
http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/09/03/bogomilski-legendi-nikolai-rainov.230017
http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/07/08/dumata-moriia-v-bibliiata-teosofiiata-i-srednata-zemia.976916
http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/03/31/prokliatieto-na-planinata-rila.316065

Пропуснал съм една важна персона отговаряща на горните критерии, Любомир Лулчев. Самият факт, че той измисля името Любомир и го въвежда в употреба е достатъчен за привличане на вниманието към философията, книгите и дори личността му. Най-изчерпателна информация за третото лице на злото се намира тук в блога.
http://penchoan.blog.bg/drugi/2010/06/15/liubomir-lulchev-neizvestniiat.562084
И в свързаният с блога безплатен вестник.
http://19min.bg/news/8/39472.html
Неговото игнориране не мога да си го обясня, дори дъновистките портали го подценяват и публикуват само откъси на негови творби. На главният дъновистки линк с издания има само едно негово заглавие, между други посредствени автори.
http://petardanov.com/
Едно от доказателствата за окултното му влияние е тиражираният мит за “спасяване” на евреите, любим на езичниците. Дори самият Айхман е включен в тази глупост. Най-важното е, че има голяма вероятност някои от изданията на Рьорих и Блаватская да са негово дело, вероятно той е измислил митовете около Шамбала, а и вероятно и други, което не е малък принос.
В началото на 90-те са издадени само няколко негови заглавия, а и виждам, че публикациите му преди разстрела му не са били много популярни. Добре е да се съберат като информация за разглеждане. Този човек е важен, един от тримата автори на български със смислени идеи в областта на окултизма.
В нета намерих само това, Благословение, Тайните на дворцовия живот. Дневник (1938-1944), Край огнището. Разкази, При спорната гора (Разказ), Думите на Видния Странник Буди-Са, „С Христа" - Повест за народа, “В светлината на Учителя”, Три приказки за млади и стари, „Всемирното Бяло Братство", ПРЕКАТУРЕНАТА КОЛА (Истински случай), Майн-Ру /псевдоним на Лулчев/ Кръстопът, При адепта. /Окултна повест/, "На планината" и др.

Допълнителни открития
Думата Шамбала е съставена от фразата еднаква на български и руски.

Шамбала = Шепот, мадам Блаватская


Подозрения относно личността на Петър Дънов.
Когато се завръща в България след продължителен престой в САЩ, тук не идва същият човек, а английски шпионин, не е същият заминал зад океана, ако въобще има такъв човек, ето и доводи.
До първата световна са отбелязани само няколко негови прояви, като личният му живот и контакти са неясни и съмнителни. През войната “изчезва” интерниран във Варна, което е код за факта, че всъщност никога до тогава не е бил тук, а лице с това име пристига едва след войната или по-точно след ранната капитулация на България, по време на окупацията. Известно е, че когато идва тук е забравил напълно езика, не споменава нищо за миналото си както в САЩ, така и България. Не уточнява защо всичките окултни идеологии са дошли в главата му едва в края на живота му и то на наша почва, как така по време на дългият си престой в САЩ нищо не е написал? Защо въпреки скромният отшелнически живот, никога не проси пари и очевидно финансира хора, които събира и работят за него, не дава никаква информация за произхода на средства, които ползва за популяризиране на учението си. Защо никой в САЩ не споменава да го е познавал докато е бил там като студент по медицина и след това по теология? Защо въпреки забравянето на езика писанията му са доста добре съставени на Български? Най-важният аргумент за конспирация са авторитетите, който ползва в писанията си, в тях няма други източници, всички твърдения са уникални и не може да се сравнят с друго учение като вид и структура. За обикновеният читател особено от България това е някакъв велик плюс, но за мен това издава авторство от академичен и образован ум направляван от комисия с мощен организационен апарат. Заедно имат огромни познания по антична и модерна философия и окултизъм и с общи усилия и познания избягват заимстването от други учения, създавайки уникално българско окултно учение. Основният автор стоящ за творбите на “Учителят” е Георги Радев (12.09.1900–22.07.1940). А не святият синод даващ насоки на учението е най-вече близкият на Дънов Боян Боев (1883 – 1963), както и другите две лица на не святата троица Николай Райнов и лудият Любомир Лулчев, участие са имали и други.
Зад личността Петър Дънов стои английски шпионин, прикриващ се зад публикуването на налудничави глупости. Дори подписът му с инициали P. D. посочва английската фраза Ph D. Особено изгоден за Англия и САЩ е пацифизма му, който обаче не успя да се наложи както виждаме.

- - -
Произход на имената на планините в България

По-малките баири у нас имат локално значение на името, но по-големите масиви са с политически аспирации от създаването на държавата и за целта ще се разгледа произходът им.
Стара планина, името изглежда смешно, няма как в миналото нормалните хора да са мислели някоя планина за по-стара от другите. Централният планински масив получава това наименование от “старопрестолният Търнов”. След като се решава столицата да се премести в Софийското поле като заявка за “централност” в бъдещето разширение на границите на юг и запад.
Средна Гора е отново намек за централно географско положение.
Витоша има интересен произход, идва от компилацията на думите високо и турската дума Tas. Висока купа е смисъла на Витоша, указание за множеството постоянни потоци вода.
Верила, Рила, Рила е съкращение на Верила старото име на планината. Смисълът е може би свързан с думите вяра и сила, някаква фраза от вида “верна и силна” или “вярата е силна”. Съкращението за Рила е, за да се демонстрира думата “сила”, като по-важна от “вяра”. Или е изваден от идеята на Bulwer-Lytton за енергиата Врил.
Пирин, името е алюзия за Пиренеите, втората по големина планинска верига в западна Европа, нашите “Пиренеи” са след “Алпите” ни, Рила.
Родопа, съставена от фразата “родна Европа”.
Странджа, вероятно произлиза от стражар или страна на жандарми. Но по вероятно е да е свързана с фразата “страна джендем”, което освен ад или отдалечено и пусто място на турски.
Планините в Югозападната част са с локални имена и не представляват интерес за произход.


- - -

Кой се крие зад псевдонимът св. Иван Рилски

Миналата седмица започнах остър спор в един форум, отностно този псевдоним, зад който се крие Дънов. Има множессто паралели в биографията на двамата, като обожествяването на планината, самовлюбен нарцисизъм и окултни внушения, новости за България за времето си. Но най-голямото доказателство получено за правотата на откритието бе намиране на монета от един лев и то с образа на мнимият светия отгоре на улицата в събота сутринта. Това се случи точно във разгара на най-големия спор.
Предни открития за Дънов, Райнов и компания
Черноризец храбър, друга изява на дъновистите.


- - -

Роден български Ню Ейдж

Тук ще дам определение и разглеждане на феномена наричан Ню — ейдж(new age). Накратко това са учения i еретични възгледи за Христос и Вярата, това са новите ереси от новото време след френската революция. Разликата със старите ереси е, че в миналото както християнството, така и езичеството са били социални учения, цялата догматика и реторика независимо дали е била от Христос или сатана са били в служба на общността и групата. След началото на 19-ти век вече учения, догми и въобще устройство на обществото се демонизират и персонализират. Вече общността съществува само около авторитарна власт, а не като средство на взаимно съществуване на хора обединени както социално, така и религиозно. Така Ню-ейдж, са новите ереси, които нямат за цел да създадат общност, но да манипулират и контролират плебса основани на някакъв авторитет.
Ето и за сега трима родни източника на Ню — ейдж, почти всики останали са изцало имитатори или са вносители на чужди глупости

Вангя

Ще се опитам да изясня защо вярващи не трябва да се занимават с тази жена.
Аз не вярвам на врачки и гадателки, вярващи и почтени хора не трябва да се заяждат с леля Вангя, както трябва да се произнася името и на македонски. Причините са, че с тази жена се злоупотребява много повече от колкото е необходимо, като дори се е превърнала в "езотеричен експорт" за Русия. Очевидно е, че на нея подобно на Нострадамус и се приписват неща, които явно не ни казва. Но да започнем от началото на нейните "дарби", слепотата и я е споходила след някаква тежка травма или злополука. Някои казват, че е завлечена и хвърлена от някаква мощна буря, която се интерпретира като свръхестествена. Едва ли е точно така, но тогава явно получава тежки наранявания, загуба на зрение и дори като я слушам и говорни нарушения, които са 100%-во указание за удар по главата. Чувал съм, че често е изпадала в безсъзнание, вътрешни болки от увреждания в органите, смущения в движенията, дишането, съня и прочие последствия на тежка травма. Явно е в тежко състояние, въпреки доживените старини. С две думи това е медицински случай, с които нечистоплътни политици и журналисти злоупотребяват, а не резултат на нечисти духове. Ако има някъде дявол в тая работа, то той е в медиите и "интелектуалците" с партиен билет, като червената бабичка Свилен Русев, няма проблем с болната жена поне за вярата.
Ето защо случая Вангя трябва да се игнорира, това е медиен балон, а не свръхестествен феномен. Медийните балони не са като другите балони, не можеш да ги спукаш с приказки, но можеш да ги пуснем и да изпуснат въздух.

Бениса Дуно

Туко що разкрих смисъла на прякора на Петър Дънов, Бениса Дуно. Дуно не очевидно парафраза на Дънов, а е съкращение на сричките;

БЕлият НИ САтана ДУми На Откровение

Голяма част от книгите на Дънов са писани от Николай Райнов и обкръжение. А Райнов е отявлен поддръжник на интелектуалния и "християнски" окултизъм и стои в дъното на множество исторически конспирации или по-правилно фалшификации. Той дори прави един от първите български преводи на "Възхвала на глупостта" на Еразъм, с драстични измами в превода.
Но нека да дам накратко биографията на Дънов. Дънов още като младеж е изпратен от сестра си съпруга на някакъв методистки мисионер от Варна в Бостън, там, освен богословие и то от най-лошата му форма на поклонници на Сведенборг, се занимава и с медицина, а едва ли трябва да обяснявам, че медицината е 90% шарлатанство и 10% държавна пропаганда. Интересното е, че не се знае къде и какво точно е правил доста години в САЩ след завършването си. Предполага се да е проповядвал в църкви, но когато идва тук вече е позабравил български и изведнъж се оказва с доста добри връзки в интелектуални, политически и дори дипломатически среди. Всяко лято е висял по Чамкория, където са вилите на правителството, банкерите и дипломатите и дори за това е обявил планината за "свещена", какъв по-голям окултизъм от това? Преди 9-ти септември лично е криел Герои Димитров на Опълченска, а именно Димитров има връзки с тайни организации в Германия и СССР, а след 9-ти едва след смъртта му и поради заповед директно от Москва дъновистите са били изселени от София.
Може да звучи злобно и жестоко, но по време на една от бомбардировките през войната, квартал Изгрев на дъновистите е бил напълно унищожен, защото пилотите са помислили мястото за предградие на висшата класа, и да ви кажа не са били далече от истината.

Ваклуш Толев

Долното е цитата на човек, който е имал някакъв досег с тази типично българска философско-окултна личност. Аз нямам време да се занимавам с всички вълци в овчи кожи.
Отбелязвам, че за да покажат тежест..., а може би и поради друга причина..., единият от добре подготвените сладкодумници-платени агитатори бе политологът Огнян Минчев, създател на мозъчния тръст "Институт за регионални и международни изследвания".

За "мозъчните тръстове" и тяхната дейност по-подробно може да се запознаете от тук:
http://bulgaria.indymedia.org/article/37516
"...Проблема е основен и фундаментален - мозъчните тръстове не представляват и не развиват гражданско общество, тъй като нито инициативата за създаването им, нито проблемите, с които се занимават са повдигнати отдолу, т.е. от гражданите. Инициативата за създаването им и дейността им се определят изцяло от техните спонсори чрез така наречения „проектен принцип”, т.е. финансират се само угодни на спонсора теми и задачи, които имат малко общо с интересите на гражданите.

Кои са „спонсорите” на мозъчните тръстове?

Магнатът валутен спекулант Джордж Сорос, чрез неговата фондация „Отворено общество” е може би най-известния спонсор на мозъчни тръстове. Почти всички български мозъчни тръстове произлизат от „Отворено общество”. Следващата организация главен спонсор е USAID (United States Agency for International Development, Агенция на САЩ за международно развитие)....."

Цитата е от тук;
http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,16468.45.html

- - -
Петър Берон родна конспирация от 19-ти век

Покрай името на Шелинг, за когото се твърди, че е бил учител на Петър Берон бе разкрита и следната конспирация. Псевдонимът e даден на фиктивна личност от друг известен по политическа линия авторитет търсещ заслуги в науката. Името идва от фразата без конкретно значение, може да е Peter Be wrong или “Пешко хубаво закръглен” (циничен подтекст) или дори “Белият барон”. Зад конспирацията стои болшевишкото протеже Асен Златаров и другите от обкръжението на Николай Райнов. Забележете 110 годишната разлика в годините на раждане според българските твърдения, на запад се дава малко късна дата и множеството подобия в биографичните данни.
Асен Златаров (4 February 1885 - 22 December 1936)
Петър Берон        (c. 1795, Kotel – 21 March 1871)
Петър Хаджи Берович

- - -

Произход на думата Болярин и Боил

На линка можем да намерим официалната правителственна пропаганда.
А на този руснацте признават, че думата идва от нас.

Реално и двете думи произлизат от една английска или по-точно английско име, Робърт Бойл е станал кръстник на благородническата титла Боил, трансформирана в Бояр или болярин. Руската дума е просто “дворянин”, за обкръжението на столицата и Государь - батюшка за провинцията. Конспирацията, както и предната с Петър Берон е дело на Асен Златаров и окултното обкръжение на Николай Райнов. Явно болшевишкият професор е бил дилър на наркотици и за това се е асоциирал с основателят на английското кралско научно дружество.
history,

- - -

Богомилски легенди - Николай Райнов

Това рядко издание намерих на сергия втора употреба на "Славейков", извадих 10 лева защото се сетих, че в предния пост, (този за chrom ще го махна), забравих да критикувам и напъните да се митологизира една напълно измислена религия, тази на т. н. "богомили". Мита за богомилството възниква от основателя на "Бялото братство" П. Дънов. Естествено преди Дънов никой не е чувал за подобна глупост, но явно съм подценявал този гуру и неговите поклонници, които се оказва, че са свръх-активна паплач и като хлебарки пълзят дори и в миналото на религията и историята. Автора е човека отворил врата на окултизма и сектантството в литературните среди, въпреки отлъчването от страна на православната църква за богохулство срещу личността на Христос в негова тъпа книга.
От казаното до тук може би няма нужда да се продължава с критика, но ето какво ме смути и ще го разгледам по подробно друг път. В главата „Цар на мрака“ има описание на измислено сътворение на света от дявола и някакви дяволоподобни фигури имитиращи сатанинската троица. Нищо ново под слънцето, директна имитация на агностическите глупости още от древността постулиращи, че всичко материално е зло. Много по жалко и дори злепоставящо е мнението за Ева, била е първо жена на 'сатанаил' но той я зарязал и Адам я забил докато се къпела гола в някакъв гьол, въпреки че тя въздишала за по духовния си тъпкач. Предполагам тази детайлна история е еманация на неговата идея за жените, неспособността му да се изявява с материални дадености го е тласнала по пътя на окултни и мистични страсти. Но да не се отклонявам, най интересното в тази не първа част е, че агностическото учение е фантастично и преработена версия на това сътворение, де демонизирано и изчистено от внушенията за злото на материята, в сътворението на света на 'средната земя' на Толкин в „Силмарилион“.
В изданието, което купих („Логос“, 1994, Варна), има не по малко интересен предговор от неизвестен съвременен окултист, Елеазар Хараш, благодарение на този неопитен, но амбициозен смешник, се разкри тайната на богомилството, литературоисторична басня за подпиране на гнусна ерес.
Бизнеса с ментета обаче се развива все по широкомащабно и ударно, включени са и чуждестранни мощности за генериране на лъжи, като тази в Манчестър със съдействието отново на варненска връзка този път някой си, Юри Стоянов,
линк за 'преводите'; http://www.medievalsources.co.uk/dualist.htm

Линкове за Райнов;


- - -
Произход на псевдонимите на богословската првославна троица

John Chrysostom (c. 347–407) Най-известният псевдоним е сбор от имената на три двойки колежи.
Christ Church - Trinity College, All Souls College - Trinity Hall, twо Magdalene College
Chrysostom = Church Trinity Souls Trinity twо Magdalene

Gregory of Nazianzus (c. 329 – January 25 389 or 390)
Henrik Johan Ibsen (20 March 1828 – 23 May 1906)
Ибсен се разпознава по множеството общи неща в творчеството и добрите думи на Тома Аквински за Грегори, в случая това са думи на Честертън към норвежеца.

Basil of Caesarea, also called Saint Basil the Great, (329 or 330 – January 1, 379)
Gads Hill Place in Higham, Kent.
Basil = Gads Hill , the Great = Higham
Писателите от кръга на Дикенс срещащи се в къщата му в Кент начело с Андерсен стоят зад псевдонима Василик кесарийски.
- - -

Ето и кой стои зад свети Амброус

Aurelius Ambrosius, better known in English as Saint Ambrose (c. 330 – 4 April 397),
The Reverend Frederick Henry Ambrose Scrivener, LL.D. (September 29, 1813, Bermondsey, Surrey – October 30, 1891, Hendon, Middlesex)
Библейският кеймриджки специалист по гръцки ментета е много по-интересен, явно на негово име са кръстени множествто немски авторитети с Frederick .

- - -
Sir Henry Savile (30 November 1549 – 19 February 1622)
Bernard de Montfaucon (January 13, 1655 – December 21, 1741)

Collected works

Widely used editions of Chrysostom's works are available in Greek, Latin, English, and French. The Greek edition is edited by Sir Henry Savile (eight volumes, Eton, 1613); the most complete Greek and Latin edition is edited by Bernard de Montfaucon (thirteen volumes, Paris, 1718–38, republished in 1834-40). There is an English translation in the first series of the Nicene and Post-Nicene Fathers (London and New York, 1889–90). A selection of his writings has been published more recently in the original with facing French translation in Sources Chrétiennes.

No comments: