Thursday, December 6, 2012

Историята на храненето в миналото е следната.


Историята на храненето в миналото е следната.
Първоначално по време на сътворението не се е предвиждало месоядство, защото това означава смърт, която е измислена от Кайн. В последствие Кайн и потомците му са били наказани да ядат само месо, според моите открития те са отделени от земята и поставени да живеят върху планета покрита от океан замръзнал на повърхността. Живеели са подобно на ескимосите и месоядството е било наказание.
Сегашните растения се различават от първоначалните в при сътворението със сигурност е имало дървета, които са раждали плодове подобни на вкус като мръвките. Дори и днес много цветя и растения в тропиците издават миризми на леш. Логично е, че след като има дърво, даващо плодове за вечен живот, не е сложно или невъзможно да има и такова разяждащо кебапчета, хамбургери или риба тон в доматен сос. Яденето на месо днес не е задължително, но с това Бог прави послание към хората.
Във вярата на хората в миналото голяма роля е играело общото хранене с печено агне, жертвано след ритуал, аз съм против почти всички видове ритуализъм и формализъм. Но вероятно това е действало по някакъв начин ако не духовно, то поне социално. Крайният извод е, че в наши дни е по-добре човек да не е стриктен веган, а само да употребява месо в някои случаи, днес особено в България месото е или скъпо или некачествено. Сега Бог не ни говори чрез жертви и общи трапези както преди, а чрез криза и търговци измамници.

No comments: