Saturday, January 2, 2010

Истинските корени на юлианския и лунния календар

Истинските корени на юлианския и лунния календар

На днешния първи ден на григорианския календар е подходящо да се даде обобщаващо значение на няколко астрономически събития използвани в миналото. Най напред ще се опитам да дам гласа си за сегашния, наричан "григориански". Единствения смисъл от календара е да се даде период и метод, за да се постави годината в срок най близо и точно до обиколката на земята около слънцето. С тази задача се справя най добре сегашния календар, всички останали и по специално лунния и юлианския се основават на погрешни изчисления и натъкмена астрономия, а други като "старобългарския" и "календар на маите" са политически анти християнски измислици от миналия век, с тях въобще не заслужава да се занимава човек. Основата на „лунния“ и „юлианския“ са явяват натъкмени изчисления на уточнения от Нютон „Цикъл на Саурос“, които е приеман преди него за почти 19г., като са се натъкмявали сметките за по голям период. Едва Нютон е успял да изчисли правилно периода му от 18г., 11д. и 8ч. В миналото предсказания за лунни затъмнения са се правели с неточност от няколко часа, което е било приемливо, но след няколко периода вече грешката е ставала в повече от денонощие и се е налагали натъкмявания на сметките. След няколко по 19г. малко хора са си спомняли фазите за да видят, че са баламосвани.

Както изясних това е периода от раждането на Христос през 4100АМ, на 17-03, когато се добави цикъла се получава датата 00-04-4118АМ. Това е датата, на която се е родил и Моисей през 2420АМ и до Христовото кръщение има 1698г., когато започва неговото служение и след две години, 4120АМ на тази дата е бил убит Йоан кръстител. Получават се 1700г. от раждането на първия освободител Моисей до смъртта на Йоан. Изграждането на календар на тази основа е безсмислено, освен за да се направи подарък на bogoizbrania, труда на безброй поколения има смисъл само за да получа още един повод да посоча напразните усилия на хора не познаващи Писанията.

Другото астрономическо събитие, което има смисъл само в Писанията, а не в сегашния живот, е откритото от мен на 27-ми смисъла на продължителността на сегашната "тропическа година". С това се надявам всеки вярващ да осъзнае окултния и анти християнски характер на всички календари противопоставящи се на сегашния официален. Календара трябва да е за удобство на стопанската дейност, не да служи за измислени астрономически сметки и за фалшифициране на хронология.

Time, history

No comments: