Monday, January 25, 2010

Реабилитиране на Кайн

Реабилитиране на Кайн

В няколко предишни постинга бях написал няколко много. . . "расистки" мнения за Кайн и расата му, време е да го реабилитирам, защото кайновците не бяха добре представени до сега в този блог.

Вчера видях един плакат реклама на партийно издание свързано с обезсмислената дума "бизнес" и архаизма "икономика", който в неестествено голям размер за сравнение с другите билбордове показваше муцуната на бате бойко и имаше лозунг, който запомних. Гласеше, "Българинът, най-големия капитал на икономиката". Политическите девизи са банални за повечето хора, но аз тук виждам нещо лично. Вече е напълно приемливо една част от хората да се третират като висши, тоест тези свързани с политиката, докато другите, които не са, само да смятат за задължение да възхваляват висшата каста. Икономиката на България не произвежда нищо ценно, но това не е проблем, важното е да си партиец и това е върха на икономическото развитие, потенциал и успех. Явно тази система няма да продължи дълго, все пак тези размисли в стил "Джордж Оруел" бяха разпръснати от една неочаквана връзка с Кайн. Така и нямах до сега отговор на въпроса, "какво Кайн и потомството му са правели тук за 4789 години?" От 0121АМ до 4900АМ сравнено с новото време се събират 7183,5 наши години. Просто страшно много време, в което нищо не се случва, нищо не се прави от цяла една раса. Точно гледайки идиотския билборд намерих отговор на този въпрос. Така както нашата икономика (извинете за архаизма), Нищо ценно и смислено не произвежда, а съществува, за да задоволява шайка мутри и ченгета. Така и цивилизацията на Кайн е била напълно умишлено направено безплодна и непродуктивна. Едва сега осъзнавам, че Кайн и потомството му в Битие 4 бяха изгонени от Божието лице с условие, че ще получат изкупление след "седмократно". Това е неточно преведено, става на въпрос за изкуплението на греха на Кайн, като не става ясно за какво точно се говори дали за раждането на Исаак през 2100Ам кратна на седем или за самия край на времето през 7000АМ. Ако е второто се получава интересна констатация, защото излиза, че нашия свят трябва да продължи до 7000АМ година, а не както предвидих до 6000АМ. Но това ще се доразгледа друг път. Защото седмия след Кайн, Ламех получи обещание за изкупление на света му записано в превода като "седемдесет пъти по седем наказание" . Което значи само, че през 4900АМ ще бъде посетена от Словото Божие за първи път от ситите. Сега като се замисля, може би и през 4200АМ на нашата планета да е имало посещение от Христос и това да значи, че Кайн е получил изкупление. Кайн е наследника приемник на Адам, а Сит е заместника на Кайн, но не и на Адам. Едва ли Христос е оставил планетата 700 години без вест за Изкуплението. 4200АМ е 80 г след голгота, а Кайн е роден 80 г след "Адамовата Голгота".

Все пак тук почнах да пиша за друго, Наказанието на Кайн бе да чака изкуплението си, което щеше да се извърши на съвсем друго място. Именно расата на Кайн бе истинската човешка раса, Ситите от Библията бяха само изпълнители на Изкуплението и Словото, те бяха временно решение, а не цел. Така подобно на политиците у нас и Кайн бе от тези, които нищо не вършеха за себе си, а само чакаха друг да работи за тях. Някои хора може да изглеждат страшно заети и да пъшкат, не значи, че те вършат нещо полезно. Кайнците просто трябваше да чакат, проклятието за земята се отнася за сега. "Тръните и бодилите", раждани от земята за Кайн означават, че Словото ще се сее и жъне от други, а Кайнците ще служат само на трънения венец и "бодила", дървото на кръста. През цялото време до 4900АМ или може би до 4200АМ кайнците чакаха да се извърши жетвата на духовния Хляб. Чакащия човек не е човека наказан с работа, не и богаташа. Нищо в живота им през тези години не трябваше да ги отклонява от чакащото им положение. Те не бяха затрупани с работа, нито бяха затънали в охолство. И понеже все още вярвам в забраната за земеделие по времето на чакането то единствения вариант за това се състои планетата да е покрита плътно с океан и нито едно парче камък да не се подава над водата, а само не много дебел слой лед да служи за място на пребиване на кайнците. Но това не значи, че въздуха е бил студен, водата е била ледена, но чудотворно или не толкова въздуха е бил топъл, чакащия не трябва да бъде отклонявам от чакането си с големи проблеми, а студа е точно такъв проблем. Подобно на ескимоси древните са седели с по цял ден над дупки в леда ловейки риба и тюлени. За нашите разбирания са живели оскъдно, но не и мизерно. Друг важен елемент, кайнците са живеели дълго, много по-дълго дори от Метусаил. На планетата е имало условия за това, а и Бог е направил помогнал тези седем поколения споменати в Битие 4 да продължат поне до Исаак, ако не дори и до Давид. Със сигурност не са живеели кратък и болнав живот, това не е живота на чакащия човек както бях писал, живели са много дълго и не са били тормозени с болести. Не са били ниски или неестетично изглеждащи, сега някои от дивите племена изглеждат лошо, но това е следствие на начина им на живот. Също и не са били депресирани и склонни към самоубийства, нито са имали разбира се някакви кой знае какви забавления.

Просто целия им живот се е състоял в това да стоят до дупките в леда с въдица или харпун, да поглеждат към беззвездното небе, където другите планети са се подреждали в непонятни фигури, в очакване изпълнение на изкуплението.

genesis, old testament

No comments: