Thursday, February 11, 2010

Номериране на 1 и 2 Петрово

Номериране на 1 и 2 Петрово

Подобно на Писмата до Тимотей и Солунци на Павел, номерацията на Петровите послания трябва да се обърне. Това, което е номер 2 трябва да е деветата книга на третата част на Писанията, които представят Христос чрез словото на апостолите. Авторите на тези книги са само апостоли, в Псалмите има директни думи на Христос, като вероятно това са тези 49 озаглавени с "Давидовия син". Вероятно е защото са изговорени преди Иесус да стане Христос, докато е само Давидов син.

2Петрово има множество предупреждения за лъжци и измамници, като дори Ваалам Веоров е споменат сред тях. Петър предупреждава братята да се пазят от такива измекяри, за да не станат и те отговорни за такива имами. Това е единственото послание изцяло посветено на такива образи и тяхното заблудително дело и опасностите от тях не като служение, а като персони. Ваалам например бе нает със специална мисия, но той изговори неща обратни на поръчката, която получи, ето каква поука трябва да имаме от еретиците и лъжците. Деветата заповед е НЕ ЛЪЖИ и тук са описани носителите и.

1Петрово трябва да е на последна позиция в трикалога, защото в нея се говори за пожеланието и за опасността на хората да поискат те да изпълняват ролята на Христос и апостолите. Това е грях широко разпространен сред служители. Мнозина се представят не като вярващи, а като представители на Словото. Например този блог е от bogoizbrania, от този когото Бог е избрал, а не той е избрал Бога. Bogoizbrania не представя Христос, а само което е представено от него, Словото на Живота. Десетата заповед е НЕ ПОЖЕЛАВАЙ.Ключов стих е 2:2

1Pet 2:2 пожелавайте като новородени младенци, чистото духовно мляко, за да пораснете чрез него към спасение,

Както и цялото останало съдържание показва какво трябва да желаят вярващите и какво не. Вярващия желае вярата, а не да бъде представител на вярата. Например аз с нищо свръхестествено не мога да покажа за доказателство че съм вярващ, но във всеки един пост доказвам, че имам вяра.

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AsDLMmdMtyutdC1KeDZKTlAxRGV3UURjTHAzS0VXaGc&hl=en

new testament, decalogue

No comments: