Monday, February 8, 2010

Окончателно за статута на Кайнан – Cainan от Лука 3

Окончателно за статута на Кайнан – Cainan от Лука 3

В родословието на Христос в Лука има едно име, което липсва в Битие Кайнан ( καιναν ). Той е записан като син на Арфаксад и баща на Села. Арфаксад е бил първия роден след потопа и фактически 9-тия жив човек на земята, освен осмината с Ной излезли от ковчега. Едва сега разбирам, че всъщност Елам и Асур са родени преди потопа и тогава са се с поминали, като зетьовете на Лот. Не се и споменава да са имали деца. Понеже цялата планета е била напълно празна, Бог е дал да се раждат нефилими, деца родени от жена човек, но от баща ангел. Всеки с брат нефилим за времето си е както днес да има човек брат политик или дипломат. Точно такъв човек е бил Кайнан, родил се е като компенсация за Елам и Асур, бил е 10-тия човек на следпотопната земя и за да не бъде засенчващ първородството на Арфаксад е обявен за негов потомък. Арфаксад и Кайнан са като обратното отражение на Кайн и Авел. Авел също бе нефилим даже вярвам бе и първата поява на Христос на земята. В новата земя след потопа също се ражда нефилим като втори, за да е в помощ на естествено родения. След време вероятно 30 години, за да се повтори случая със Сит се ражда Шела продължител на рода на Арфаксад, за него не се споменава да има други деца и вероятно наистина няма, за това Шела е споменат за негов директен син в Битие.

Друга поява на Кайнан е неправилното интерпретиране, че племето на Кенейците са потомци на Кайн, а са всъщност потомци на Кайнан от други му деца. Където пише „потомци на Кайн“ в речника, всъщност е точно този Кайнан, не другия преди потопа.

קיני קיני

qêynîy qîynîy

{kay-nee'} kee-nee'

Total KJV Occurrences: 12

Kenite, 4

Judg 1:16; Judg 4:17(2); Judg 5:24

Kenites, 8

Gen 15:19; Num 24:21; Judg 4:11; 1Sam 15:6(2); 1Sam 27:10; 1Sam 30:29; 1Chr 2:55

На общата хронология е нулевия номер между 14 и 15, но съм го сложил след 15, за да се направи паралел със бАбилонската кула носеща име подобно на Абел. Предполагам Кайнан е имал някакво отношение към нейното разрушаване.

http://picasaweb.google.com/Bogoizbrania/06022010GrafikiNaKalendara#5435497992941704178

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AsDLMmdMtyutdHBNOXdxelpINGZuSkx3Z0ZVdUdaUEE&hl=en

На родословната таблица е номер 13

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AsDLMmdMtyutdEU2ZTVJZjBGQWJwSmxVSkdDcWxhTXc&hl=en

time, old testament, Luke

No comments: