Monday, November 8, 2010

Вино, грозде и лоза и лъв

Вино, грозде и лоза и лъв

След редакцията на текста бях пропуснал да уточнявам важните думи за символизъм. Ето и сега тези, който са наистина от значение, което се оказва не толкова разпространено, но също важно.

Търсачката намира точно 50 споменавания за "грозд" в цялата Библия, но нито едно от тях не е реално, а е от безсмислените части. "Вино" също не се споменава никъде в СЗ, гръцкото "οινο" в НЗ е намерено в точно 40 места, но реално трябва да присъства само в следните стихове; Йоан 2:3,9,10, на всички други места споменаването е неуместно. Символизма е свързван със сътворяването на Живота от Йесус. Христос демонстрира прехвърлянето на духа от света в човека. До третия юбилей на сватбата на родителите му през 4120АМ Духа на живота е бил във водата, водата е навсякъде по света. Христос превръща водата във вино, за да посочи, че Духа ще влезе и в човека както виното влиза в главата му.

Думата за лозе се среща малко по-често, но не и цели 182 пъти както търсачката показа за "лоз*". В СЗ единственото място, където има лозе, е мястото от, където е излязъл лъва разкъсан от Самсон. Тук лозето е символ на избрания Народ, а лъва е символ на Закона, който обитава от там. Лъва и разновидностите му е животно, което може да убие много по-големи и силни животни от него. Самсон, който е бил по-малък от него е показал, че извън лозето закона не важи и там важи закона на Божия избраник, ето защо Самсон действаше изцяло само сред филистимците, той показа, че приятелските отношения с хора извън "лозето" са неуместни и той дори символично е създал цепнатина между териториите на филистимците и израелците като символична граница между "лозето" и света.

Следващата лоза е в Йоана 15, Иесус с фигуративното изказване за лозата насочва вниманието, че той е правилната пръчка изрязана от лозето и засадена, за да даде едно лозе на "истина". Досегашното лозе, народа на Израел съществуваше само за да се достигне до тази истинска лоза.

Следващото място е Лука 13:6-9, където лозето и смокинята са символ на старото лозе и Храма. Смокинята трябва да дава плод след третата година след засяването си. Трите години са трите кръга на време от по 360 години след основаването на Храма през 3080АМ, от окончателното му завършване през 3120АМ започват трите кръга на време. Така 3*360 = 1080, като се съберат 3120 + 1080 = 4200АМ. Притчата е разказана няколко години по-рано през 4120 когато именно Христос и учениците му ще разкопаят около смокинята, за да почне да дава плодове. Плодовете са Словото Божие, а плода на лозето е Духа. Смокиня се споменава само на мястото, където Христос обяснява какво ще се случи с Йерусалим.

Последната лоза е в Матея 20 където е притчата за работниците на лозето наемани в различни часове. Имах големи съмнения относно тази притча, защото на планетата на ситите не е имало такива нещо да се наемат хора за някаква си работа и да им се плаща, фактически всеки е работел на собствената си земя, нива и лозе. Сега разбирам, че само формата на притчата е измислена. Явно не работници са били пращани на лозето, а от лозето е било раздавано грозде на хората, ето защо на тези, които са получили първи грозде им е било дадено най-малко, а на последните е било дадено най-много. Часовете, в които стопанина е пращал грозде на хората е вид код. На диаграмата от пълен кръг 360' се разделя на 16 часа едно денонощие и същевременно 8000 години 0 - 7999АМ. Всеки час съответства на някакво значимо събитие във времето. Часовете са 3-ти, 6-ти, 9-ти и 11-ти, 3-ти час съответстват на Потопа, станал 1600АМ - шести час е убийството на Голиат и започването на строежа на Храма от Давид и Авимелех. 9-тия час е времето на края на света на ситите, който завършва окончателно в края на деветия час в периода е 4500 — 5000АМ. А 11-тия час е нашето време или почти със сигурност времето на Лутер до самия край на "Деня" или края на света през периода 5500 - 6000АМ.

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutZjdiNmVmMmItZDVjNy00N2Q1LTk4YWQtYzZkNTg2ZjY2MzVk&hl=en_GB

Трите кръга от три години за растене на смокинята се виждат като светлозелен, сив и бял, предните три кръга са за времето от Авраам до началото на строежа.

Greek, new testament

No comments: