Thursday, November 25, 2010

Пълно реабилитиране за жената на Кайн и паралели в смъртта на нефилимите

Пълно реабилитиране за жената на Кайн и паралели в смъртта на нефилимите

В няколко предишни постинга бях определил жената на Кайн като съучастник или поне инициатор на убийството на Авел. Сега обаче трябва да обясня, че тя не само е напълно невинна и неучастваща в убийството, но дори е била против. Извода за това се прави от паралела в убийството на Голиат. Както между смъртта на Авесалом и Христос има много близки паралели, така и между Авел и Голият има паралелна образност на събитията.

Номерирам елементите за яснота;

1. Давид е на 20 години, когато убива Голиат, Авел е също на почти 21 но непълни, когато е убит от Кайн.

2. Жената на Кайн е на 30/31 години приблизително толкова са били братята на Давид убеждаващи го да не убива Голиат.

3. Голиат е претендирал за по-голяма връзка с Бог от Давид, огледален образ на ситуацията на Кайн и Авел. Авел наистина е бил представител на Не само на Бога, но и Христос. В случая все пак именно Давид е би представител на Христос на Земята.

4. Авел е убит по същия начин, както и Голиат, камък по главата и прерязване на гърлото. За сравнение Авесалом и Христос умират на дърво и прободени.

5. Жената на Кайн е била просто отведена в земята Нод, без да има някаква роля в събитията в Битие 4, иначе би нарушила бройката на жените с име в първите три книги.

6. Жените нямата "Адамова ябълка", 100% доказателство за непричастност към убийството на Авел, но все пак имат пъп доказателство за очистването от последствията на това дело.

genesis. Abel

No comments: