Friday, January 14, 2011

Нептун, Аполон, Хелиос и други исторически конспирации

Нептун, Аполон, Хелиос и други исторически конспирации
Нептун - Ной
Нептун или Посейдон както е споменавано името на бога на морето е неправилна интерпретация и репродукция на древни изображения на стареца Ной. Ето връзката между двата образа, на Нептун обикновено брадата е много дълга, премятаща се заедно с вълните, това е образ на изключително дългия живот на Ной, тризъбеца в ръката му е символ на тримата му сина, той е първия с три деца след Адам. Най-смущаващото са конете излизащи от водата, което доста странно, всъщност на скулптори и пластики няма как да се изобрази морска вълна подобаващо и творците са използвали образите на връхлитащи коне символ на стремителна заплаха и поражение, каквото са донасяли конниците в миналото. По-късно образа е репродуциран и на картини, в които се поставя и морето. Тризъбецът по-късно се е прехвърлил към дявола, като символ на края на света, сравнение с погрешната интерпретация за смисъла на потопа.
Ето няколко древни образи запечатани в скулптори от по-ново време;
Тук се вижда как стареца буквално стъпква някаква фигура мутант символ на грешни безбожници
връхлитащия потоп;
С рога предупреждава за идващото нещастие;
Тук сочи към ковчега;
Аполон
В изображенията приписвани на Аполонсе откриват цели три фигури, тези образи със слънце и лъчи, тъжен поглед и странно сплетена коса са всъщност на самия Христос. Христос се изобразявал страдащ гледайки към хората, сплетената коса е маркирала мястото на трънения венец, а Слънцето и светлината са посочвали на изпращания на земята Свети Дух.
От ръката е старателно отчупен овчарския жезъл, явно това е част от притчата за изгубената овца;
Фигура с арфа, това е определено Давид;
Образа на фигура с арфа и стрели е на Йонатан, при когото Давид оставя арфата си, за да бяга от Саул;
Хелиос
Образа на Хелиос е антропоморфизиран образ на светлината, колесницата за древните е била най-бързото придвижване, което показва бързото движение.
Тук даже конете са летящи;
Други заблуди в историята.
Преди време намерих, че мумията на Тутанкамон е измислена от англичаните, като дори те са се опитали да изкопаят и там да сложат фалшивите мумии в последната намерена пещера преди няколко години. Сега разбирам, че и всички останали пещери са били изкопани преди това през 19-ти век, когато региона е бил доста по-слабо населен и главно французи и италианци са могли спокойно да дълбаят пещерите с динамит. В миналото, тоест в Библейски времена телата на починалите са били заравяни само за кратко, след което са били изгаряни, такива знаменити погребални пещери са били измислени едва по-късно.
За други измами в историята по-натам.

No comments: