Monday, January 3, 2011

История на периодичната таблица на химическите елементи

История на периодичната таблица на химическите елементи

Историята на Науката е от голямо значение за мен и винаги ме е привличала, освен най-различни измами могат да се намерят и вдъхновяващи откровения в работата и дори живота на учените откриватели.

http://santasusana.org/pakelly/G%20Chemistry/development_of_the_periodic_tabl.htm

На линка съвсем накратко е описано групирането на елементите, обърнете внимание, дизайна на Мозли от 1913 наложил се на запад не е възприет в Русия и в последствие СССР. Руснаците правят хибриден вариант, който смятам за по-правилен като дизайн. Все пак и аз реших в този свещен ден да направя някакъв принос към химията и да коригирам прекаленото раздуване на представата за атомите. Първо трябва да се изхвърлят понятия като “атомно тегло” и електронна валентност, които са някакви безсмислици направени според косвени признаци изцяло с цел да се мъчат учениците и заблуждават спонсорите. Следващото в моя дизайн на линка по-долу е оставянето само на четири двойни реда от по 18 елемента. Така се получават общо 72 номера за елементи, като дори двата първи номера, Водород и Хелий не са истински материални елементи, а някакви хибридни частици материя, чистата материя в елементите е едва само от 70 броя. Всички елементи след Полонии включително са изхвърлени, защото това е само някакво енергийно натоварено състояние на други елементи, най-вече Уран и Торий, премахнати са и така наречените Лантаниди и Актиниди, от последните са запазени само Тория, Протактиния и Урана. Повтарящата се колона номер 8 показва различните състояния на инертните газове и Урана, този въпрос ще се разясни по-подробно.

Така вярвам, че в този коледен ден, когато се отбелязва материализирането на Господ като човек успях да подготвя познанието в нашия свят за правилна представа за материята.

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutNGQzOTYwNWUtNWE4Ni00YmNmLTg0NTAtNmZkODhhNjFlMjkz&hl=en_GB

Science, history

No comments: