Monday, March 7, 2011

Символизъм на пирамидите в Гиза и за съдържанието на цигарите

Символизъм на пирамидите в Гиза

Тази година намерих смисъла на много древни строежи, но едва сега реших да погледна на математическите пропорции на пирамидите, за да видя връзка със света на Сит. Те са 10:9:5, като символизма е с предпотопните патриарси. Броено от Ной като #1 в обратна посока Сит се пада #9, а Адам #10. Това се налага от архитектурни изисквания, за да може символа на Адам да е най-голям.

Голямата Пирамида е символ на Адам с трите по-малки от страни разположени в посока север - юг се изобразяват Каин, Авел и Сит тримата му сина. Това разположение посочва разликата във възрастта им. Следва точно по 45' втората пирамида, която символизира Сит продължителя на родословието. Диагоналът от 45' посочва както началото на деня така и началото на историята в кръг погледнато в посока на юг, южния полюс се счита за върха на света, защото там въртенето на земята е по часовниковата стрелка, или от ляво на дясно. Третата пирамида символизира Яред, който е #5 по средата на родословието и така с една пирамида са изобразени всичките десетина предпотопни патриарси, до него са подредени три по-малки пирамиди символизиращи трите сина на Ной; Сим, Хам и Яфет. Тяхното разположение е успоредно на посоката юг, защото тримата са близнаци. Това е и главната цел на грандиозния стоеж, пирамидите са строени от потомците на Яфет, най-малкия от тримата близнаци и на тяхна територия се случват най-незначителните Библейски събития. Йерусалим и обещаната земя например е на територията на Хам, а Синай и сътворението е станало на територията на Сим. С тези строежи потомците на Яфет посочват на потомството си, че и те не са по-долу от братовчедите си на другите континенти, въпреки че нямат нито една планина, камо ли някоя свещена. Както Сит бе трети син на Адам и той замести Кайн като първороден, така и Яфет не трябва да се смята за последен от потомците на Ной. Различните съседни постройки са с практична цел както и другите пирамиди са регулирали потока вода за култивираните растения по и около тях.

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutMTUwYWFjNzktOWVkNi00N2Y2LWJlMDAtNzVmNzUyMjUzMGMx&hl=en_GB

history, science,

Тангентни линии

http://www.dudeman.net/astra/giza/lines-tan.html

За съдържанието на цигарения дим и ефекта от пушенето имаше и друг постинг преди време, но тук на руски намерих и дозите в самата цигара;

Перед тобой — основные яды в табаке и их содержание в одной стандартной (не тонкой) сигарете.
Информация справедлива для любых сигарет. Термины «легкие», «суперлегкие», «сверхультрамегаоблегченные» характеризуют лишь способность фильтра очищать дым от смол и твердых частиц, крепость табака в сигаретах примерно одинакова.
МОНООКСИД УГЛЕРОДА
13 400 мкг
Затрудняет транспортировку кислорода по организму и нарушает процесс клеточного дыхания.
НИКОТИН
1800 мкг
Стимулятор нервной системы, увеличивающий уровень дофамина в мозге. В три раза токсичнее цианистого калия.
АЦЕТАЛЬДЕГИД
770 мкг
В паре с никотином усиливает зависимость от последнего. увеличивает риск раковых заболеваний. ацетон
АЦЕТОН
578 мкг
Также поражает нервную систему. К тому же имеет свойство накапливаться в организме. Чем чаще и дольше куришь — тем хуже.
СИНИЛЬНАЯ КИСЛОТА
240 мкг
Вызывает снижение потребления кислорода тканями организма, из-за чего кислород скапливается в крови. Нарушает работу центральной нервной системы.
ФЕНОЛ
86 мкг
Раздражает слизистые и нарушает работу нервной системы.
БЕНЗИН
67 мкг
Очень токсичен, нарушает работу легких, печени и нервной системы.
МЫШЬЯК
0,012 мкг
Сильный яд и канцероген.

No comments: