Saturday, September 8, 2012

От кога е реалното обединение на САЩ и кои е първият президент

От кога е реалното обединение на САЩ и кои е първият президент

В този постинг намерих удивително преплитане на политиката, литературата, историята и дори митологията.
В няколко предни поста разгледах ролята на псевдонима Washington Irving (April 3, 1783 – November 28, 1859) името на псевдонима идва от име на град до Нюкасъл, съществуващ и днес и фразата Earth lings, като указание за близкият университет в Дърам. Главните му заслуги са във фалшифицирането на миналото. Едно от тях е измислянето на името Христофор Колумб, като част от британските усилия от 19-ти век в превръщането на Южна Америка в части от Испания и Португалия, за да не попадне под влиянието на Франция. Той е и първият разпространил мита за вярата в плоска земя в миналото и че неговият измислен герой Колумб е „открил”, че не е. Хората в миналото са виждали, че луната и слънцето са кръгли и са знаели, че земята е с подобна форма.
Публикуваното към самият край на века, но приписвано за 1850 описание „Mahomet and His Successors” е проява на тогавашната политика за свързване на северна Африка с Испания, като съпротива за френското нахлуване там. Ересите от 18-ти век са били свързани с псевдоюдаизъм, но не и с такова име. Хората измислили този псевдоним са автори и на Moohamad, едва от 20-ти век пророкът, в когото вярват многото от верските общности в северна Африка и Балканите е получил име преработено от името на известният змей W. S. Maugham. Едно от обясненията е, Moore – значи черен, а в Испания това е означавало селянин, ham е шумка, заместител на ползваният в Америка и Англия бекон, който Ървинг е предпочитал, а накрая сричката „mad” е код за Madrid.
Не е бил никакъв посланик, по това време САЩ не са имали истинско правителство, представлявал е части интереси. Хората измислили псевдонима измислят и декларацията на независимостта на САЩ. Декларацията завършва със знаменитата фраза „ . . . и справедливост за всички.”, което е имитация на завършването на публикуваната през 1834 новела на Дикенс „Коледен Хорал”.
"God bless us every one!" said Tiny Tim, the last of all. ~ A Christmas Carol by Charles Dickens 1843
На първия президент е даден същия псевдоним, столицата Уошингтън е всъщност наименувана така едва след гражданската война или както намерих наскоро селяшкият бунт от Вирджиния.
http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/08/15/korekciia-na-zabludite-otnostno-grajdanskata-voina-v-sasht.988718
Псевдонима дошъл от северният английски град. Първият президент на обединените провинции е Millard Fillmore (January 7, 1800 – March 8, 1874) Познава се по това, че е първият, в чиято биография няма участие в измислени войни с Мексико и индианци. Той е и първата реална личност сред президентите от преди гражданската война и първият преживял войната, всичките му предшественици почиват преди 1861 или 1868 година. Този постинг е корекция на старият, в който помислих, че John Quincy Adams (July 11, 1767 – February 23, 1848) е първият истински президент, защото не е от Вирджиния. Всъщност точно това име и това на баща му John Adams (October 30, 1735 (O.S. October 19, 1735) – July 4, 1826), както и прочутите публикации приписвани на това име са дело на английският математик и неконформист John Couch Adams (5 June 1819 – 21 January 1892).
Като се погледне списъка трябва да се извади 12 от номера на всеки президент, за да се получи реалния номер.
http://www.whitehouse.gov/about/presidents

Ето защо декларацията на независимостта на САЩ е на 4-ти юли. В стар постинг, в който намерих връзката с поема на Джон Драйдън, но на 4-ти юли има и други интересни събития. Джон Адамс, Томас Джеферсън и Джеймс Монро умират на тази дата, това е явно указание за измислени фиктивни личности. Ето и интересни събития на 4-ти юли

James Monroe 5th President: 1817-1825
Birth: April 28, 1758 at Westmoreland County, Virginia Death: July 4, 1831 at New York, New York

Shortly before his death in 1826, Jefferson told Madison that he wished to be remembered for two things only; as the Author of the Declaration of Independence, and as the founder of the University of Virginia. Jefferson died on the 4th of July, as the nation celebrated the fiftieth anniversary of his splendid Declaration.

When in the Course of human events it becomes necessary for one people to dissolve the political bands which have connected them with another and to assume among the powers of the earth, the separate and equal station to which the Laws of Nature and of Nature's God entitle them, a decent respect to the opinions of mankind requires that they should declare the causes which impel them to the separation.

"God bless us every one!" said Tiny Tim, the last of all. ~ A Christmas Carol by Charles Dickens 1843

- - -
Образи за фиктивните имена на американски президенти и founding fathers

За съществуване на президентска институция са необходими два основни елемента, първо трябва да има адекватни и повсеместни избори и второ да функционира и съответната федерална служба за президентството. До гражданската война не е имало нито такъв офис президентство, а още по-малко адекватно преброяване със запис на населението и регистрирани гласоподаватели. Дори и понятието  United States, е от 1868 година. Ето защо първият истински президент на САЩ е Ейбрахам Линкълн, всичките имена преди него са фиктивни литературни герои. Преди да започна с президентите и дори основатели, ще намеря една от най-интересните американски конспирации. Това е реалното лице стоящо зад псевдонима на англичанин Джон Лок. John Locke FRS (29 August 1632 – 28 October 1704) е псевдоним на приятелят, на посредственият и плагиатстващ автор William Dean Howells (March 1, 1837 – May 11, 1920). Малко известният John Lord Hayes, (1812-1887), за когото почти нищо не открих е истинският автор на нравоучителните писания с псевдоним John Locke, като буквите “rd” в Лорд е разделена на “cke”. От неговите писания групичката около съпругата на Марк Твен с помощта на групата около Рокфелер измислят и писанията на бащите основатели и президентите преди Линкълн.

Founding Father of the United States, които не са били президенти
- - -
Джон Джай

Името Jay  е интересен код за името на бащата на Рокфелер Avery, вероятно като малък магнатът и многото му братя и сестри са го наричали така. Самият Рокфелер е роден на 8 юли и думата е и код за името на месеца. Интересно и че думата може да се образува и от месеците на раждане и смърт на самият Джон Рокфелер Jay = July+May
John Davison Rockefeller (July 8, 1839 – May 23, 1937)
John Jay (December 12, 1745 – May 17, 1829)

- - -
Томас Пайн и компания

Зад това име на известен автор философ се крие известен бизнесмен и подценяван приживе автор от 19-ти век. Thomas William Lawson, малкото име е директно пренесено, а Paine е събирателна фраза на медодобивният му рудник,  Copper Mine = Amalgamated Copper Mining Company.
Покрай него намерих и други двама основатели автори. Samuel Adams е образ на едноименник от 19-ти век. Известен с историческите си писания за региона на Нова Англия откъдето е и Лоусон Drake, Samuel Adams. Другият приятел на Пайн е Patrick Henry образ на Henry Morrison Flagler, името Патрик е упоменаване на покойният му баща презвитериански свещеник.
Thomas Paine (January 29, 1737(NS February 9, 1737) – June 8, 1809)
Thomas William Lawson (February 26, 1857 - February 8, 1925),
Samuel Adams (September 27 [O.S. September 16] 1722 – October 2, 1803)
Drake, Samuel Adams, 1833-1905
Henry Morrison Flagler (January 2, 1830 – May 20, 1913)
Patrick Henry (May 29, 1736 – June 6, 1799)

- - -
Бенджамин Франклин

Не е бил президент, но като имащ съществен дял в митовете и продукт на същата клика измислила всички други президенти и founding fathers започвам с него.
Benjamin Franklin (January 17, 1706 [O.S. January 6, 1705] – April 17, 1790)
Зад това име на американски идеолог революционер намираме множество прилики с Марк Твен.
Samuel Langhorne Clemens (November 30, 1835 – April 21, 1910) Mark Twain
и либерално — писателското обкръжението на съпругата му.
Frederick Douglass (born Frederick Augustus Washington Bailey, c. February 1818 – February 20, 1895)
Името Washington Bailey е добавено по-късно като имитация на фиктивният първи президент. Английски банкери и поети измислят псевдонимът Уошингтън. Негова е все пак е заслугата за името Франклин, а името Бенджамин е взето както от Бенджамин Джовет от Мертон Колидж Оксфорд, така и като ирония с Библейският текст, пророк Самуил помазва за цар на Израел Вениаминецът Саул. За писания на Фиктивният революционер са взети и изплагиатстваните и поамериканчени трудовете на Хилари Белок и Честъртън.
Franklin = Frederick Augustus aNd Mark Samuel Twain
Друго интересно име на съконспиратор от обкръжението на съпругата на американският Самуил е.
William Dean Howells (March 1, 1837 – May 11, 1920)
Именно негово дело е измислянето на декларацията за независимост, познава се по плагиатската му приказка  "Christmas Every Day". Прочутата декларация на независимостта завършва както Коледният Хорал на Дикенс.

- - -
Александер Хамилтон

Името Hamilton е компилация и парафраз за Harvard University & Massachusetts Institute of Technology. А първото Alexander напомня за academy, а и на гръцки значи непълнолетен мъж, напомняне на младежката възраст за студентите. Образът Хамилтон е роден в Charlestown, Saint Kitts and Nevis, а John Harvard (26 November 1607 – 14 September 1638), кръстникът на университета е роден в преградие на Бостън с такова име, съвпадението не е случайно. Харвард е едно от най-известниете юридически училища в САЩ и света, и именно там е писана конституцията на САЩ, но не през 18-ти век от бунтовници а след гражданската война.
Hamilton = Harvard + Massachusetts Institute of Technology (MIT)
Alexander Hamilton (January 11, 1755 or 1757 – July 12, 1804)

- - -
Джордж Уошингтън

Фиктивно име измислено от американците е от друго фиктивно име измислено от англичани. Името Washington Irving (April 3, 1783 – November 28, 1859), е псевдоним съставен от два града в Англия, Washington Northumbria & Irvine, North Ayrshire. Самият образ на Джордж Вашингтон все пак е дело на една трудно откриваема писателска личност, човек започнал с писането за кози, писал речи на Линкълн, а впоследствие и на Уошингтън и Томас Пайн. Това е споменатият по-горе Thomas William Lawson.
Както бях предвидил англичани са измислили името Уошингтън Ървинг, а в САЩ са преработили името на Джордж Уошингтън. Идва от обкръжението на Sir Henry Irving (6 February 1838 – 13 October 1905), born John Henry Brodribb. Актьоьор направил връзката между кликата на Хърбърт Спенсър и Хенри Джеймс. В последствие кариерата му е лансирана широко в САЩ от групата около Рокфелер, която е не само финосовата опора на измислянето на история. Хенри Джеймс е и връзката на Ню-Йоркския клан с адвокатската мафия на Харвард. Естественно без англичани нещата не биха потръгнали и за това Хенри Джеймс заминава лично за Англия за да  се заеме с въпроса за “освобождаването” на измислената история.
Като името George не е подобие на Крал Джордж, а е като указание за псевдонимът Mary Anne (alternatively Mary Ann or Marian) Evans (22 November 1819 – 22 December 1880), better known by her pen name George Eliot. Зад този псевдоним и име на реална жена всъщност стои обкръжението на великият орк Хърбърт Спенсър, ето наскорошен постинг за него.
Фалшификацията с второто име на Washington, идва от мястото, където е живял Henry James, OM (15 April 1843 – 28 February 1916) и роднините му, Washington Square не е кръстен на човек, а на английският град в Нортумбрия. Слабичките писания на заможният нюйоркчанин не са му били достатъчни и той заедно с родата си, се е намесил активно в измислянето на родна история. Явно ролята на Марк Твен и обкръжението на жена му е била по-незначителна и групичката на Хенри Джеймс с английска помощ са действали по активно. В по-преден пост споменах за един от президентите като образ за Марк Твен, той явно връща жеста Хенри Джеймс, като написва хумористичната новела A Connecticut Yankee in King Arthur's Court is - 1889. Този фантастичен персонаж е образ на Хенри по време на дългият му престой в Англия и Франция. Споменаването на Connecticut е за да се посочи средното място на малкият щат, между Ню-Йорк и Харвард в Бостън, където Хенри е завършил.
Друга историческа заслуга на Хенри Джеймс е измислянето ан име за откривателят на Америка. Christopher Columbus Langdell (May 22, 1826 - July 6, 1906) е прочутият юрист, открил новите методи на казусното право. Странно изглеждащаото му име е дало името на “откривателят” на Америка. Първият му биограф е Уошигтън Урвинг, псевдоним зад който стои Хенри.
George Washington (February 22, 1732 [O.S. February 11, 1731] – December 14, 1799),

- - -
Джон Адамс

Името идва от това на великият Рокфелер John Davison Rockefeller (July 8, 1839 – May 23, 1937). Писанията и речите от негово име са дело на Марк Твен и обкръжението на съпругата му.
John Adams (October 30, 1735 (O.S. October 19, 1735)  – July 4, 1826)

- - -
Томас Джеферсон

Тази личност е образ англичанинът Thomas Clarkson, и други хора са имали идеи противопоставящи се на тази практика, но именно този човек е изиграл решаващата роля в борбата с търговията и превозването на роби. Именно той е послужил и за образ на Thomas Jefferson. Името Thomas е пренесено директно, а Jefferson е образувано от името на баща му, казвал се е John и от съкрушение на основаното от него дружество. Името и историята му е измислена от обкръжението на жената на Марк Твен и най-вече от споменаваният Frederick Douglass, който е имал личен контакт с него.
Rev. John Clarkson (1710–1766) от тук се взима буквата J*
The Society for Effecting the Abolition of the Slave Trade от тук сричките *effer*
Thomas Clarkson (28 March 1760 – 26 September 1846)
Thomas Jefferson (April 13, 1743 (April 2, 1743 O.S.) – July 4, 1826)
От Публикации на това име по смислена е The Life and Morals of Jesus of Nazareth. Заглавие взето директно и преиначено от популярното поучение в края на века, на John Albert Broadus (1827–1895), Jesus of Nazareth (1890).

- - -
Джеймс Мадисон

Фиктивното име на президент James Madison е вече създадено като образ на Марк Твен и неговата връзка с Henry Huttleston Rogers (January 29, 1840 – May 19, 1909) съдружник на Рокфелер в създаването на Стандарт ойл. James идва от първото място, от, където Rogers е започнал да добива петрол, the Jamestown Colony, а Madison е компилация на фразата made him a son.
James Madison, Jr. (March 16, 1751 (O.S. March 5)  – June 28, 1836)

- - -
Джеймс Монро

Интересното в това име  е кръщаването на родното място на Марк Твен, Florida is a village in Monroe County, Missouri, United States. Понятието County би трябвало да се преведе като окръг и в него се намира и друго име свързано с Марк, това е градче на име Madison, има и такова с име Париж, указание за пътуванията във Франция на първите президенти. Самото име Monroe = my own route, носталгичен спомен за детството на Мартк Твен, ето защо именно на него е залепена националистичната доктрина Монро.
James Monroe (April 28, 1758 – July 4, 1831)

- - -
Джон Куинси Адамс

Образ е на синът на Джон Рокфелер, John Davison Rockefeller, Jr. (January 29, 1874 – May 11, 1960). Второто име Quincy e четиризнаци на български плюс сричката “су” за sisiters. С това име се указват четирите по-големи сестри на Рокфелер малдши. Сега разбирам и за кварталът Queens New-York е кръстен така, почитат се четирите дъщери на бащата на пред военната история на САЩ.
John Quincy Adams (July 11, 1767 – February 23, 1848)

- - -
Андрю Джаксън

Този псевдоним е на приятелят и съдружник на Рокфелер Samuel Andrews (1836–1904), след кратки конфликти с Роджерс те се обединяват създавайки Стандарт ойл. С този псевдоним е посочено примирието между първите нефтени босове.
Andrew Jackson (March 15, 1767 – June 8, 1845)

- - -
Мартин ван Бюрен

Псевдонимът е странен начин да се отбележи получаването на субсидии, наливането на държавни средства в строеж на ЖП.. линия в Западна Вирджиния, директен цитат от уикетпедиаята. Under Rogers' leadership, they formed a subsidiary, West Virginia Short Line Railroad, to build a new line between New Martinsville and Clarksburg. . .
Градчето Martinsville дава първото име, а Van Buren посочва съдружник на Роджерс и Рокфелер малко известният Stephen Vanderburgh Harkness (November 18, 1818 – March 6, 1888).
Martin Van Buren (December 5, 1782 – July 24, 1862)

- - -
Уилям Хенри Харисон

Име съставено от приближени на Роджерс.
William Avery Rockefeller, Jr. (May 31, 1841 – June 24, 1922)
Henry Huttleston Rogers (January 29, 1840 – May 19, 1909)
John Davison Rockefeller (July 8, 1839 – May 23, 1937)
Edward Henry "Ned" Harriman (February 20, 1848 – September 9, 1909)
William Henry Harrison (February 9, 1773 – April 4, 1841)


- - -
Джон Тийлер

Малкото име Джон идва директно това на John Davison Rockefeller (July 8, 1839 – May 23, 1937), а думата Tyler е компилация от името на компанията Standard Oil, T-oiler = Tyler. За да не звучи като Toilet или Tailor са сложили “y”.
John Tyler (29 March 1790 – 18 January 1862)

- - -
Джеймс Поук

Името на съпругата на Поук Childress е взето от известен адвокат написал декларация на независимост на Тексас, George Campbell Childress (January 8, 1804 – October 6, 1841). В последствие копирана като декларация на независимост на фиктивните колонии. Фамилията Polk отбелязва трагичното самоубийство на адвоката Childress от Тенеси направило лоша реклама на новият тогава щат. Поук е дума за боцкане, Childress си е прерязал вените с нож кръстен на Colonel James "Jim" Bowie in the early 19th Century.
James Knox Polk (November 2, 1795 – June 15, 1849)

- - -
Захари Тейлър

Пак е псевдоним на Рокфелер, като името Zachary указва charity, дейността на компаниите на Рокфелер. Самият Рокфелер и обкръжението му са финансирали фалшификацията на предвоенната история. С второто име се почита популярният на времето поет Samuel Taylor Coleridge (21 October 1772 – 25 July 1834). Малкото му име е като на Март Твен, а той е от малцината популярни нехристияни поети, чиито най стойностни творби са погрешно тълкувани.
Zachary Taylor (November 24, 1784 – July 9, 1850)

- - -
Милрад Филмор

Това вече е първата реална личност участник и организатор в създаването ан федерално правителство и регистрирането на избиратели, все пак той самият не би могъл да е президент, поради липса на такъв офис за времето си.
Millard Fillmore (January 7, 1800 – March 8, 1874)

- - -
Франклин Пиърс

Това е отново литературен персонаж съставен от авторката на Uncle Tom's Cabin (1852), Harriet Beecher Stowe (June 14, 1811 – July 1, 1896), в която зъл янки от Нюхампшир заминава на юг, за да експлоатира и тормози цветнокожи роби. Името Франклин тук указва за най-малкият брат на Джон Рокфелер, който всъщност се е казвал Франк, но в последствие е станал Фрнаклин.  Името Pierce идва от съпругът на по-голямата сестра на Дж. Р. Луси на бизнесмен на име Briggs, Pierson Douglas.
Franklin Pierce (November 23, 1804 – October 8, 1869)

- - -
Джеймс Бюкянън

Роденият в по късно преименуваната Franklin County, Pennsylvania измислено име след войната, е също фиктивен образ на консервативен северняк, противник на централизирано правителство, както предшественикът си.
James Buchanan, Jr. (April 23, 1791 – June 1, 1868)

history,


- - -
Thomas Paine (January 29, 1737 [1] (NS February 9, 1737) – June 8, 1809)
Thomas William Lawson (February 26, 1857 - February 8, 1925)
Patrick Henry (May 29, 1736 – June 6, 1799)
John Locke FRS (29 August 1632 – 28 October 1704),
William Dean Howells (March 1, 1837 – May 11, 1920)
Hayes, John L. (John Lord), 1812-1887
William Avery Rockefeller, Sr. (November 13, 1810 – May 11, 1906)
John Davison Rockefeller (July 8, 1839 – May 23, 1937)
William Avery Rockefeller, Jr. (May 31, 1841 – June 24, 1922)
Franklin "Frank" Rockefeller (8 August 1845, Moravia, New York – 15 April 1917, Cleveland, Ohio)
John Davison Rockefeller, Jr. (January 29, 1874 – May 11, 1960)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.


- - -
Интересно съвпадение в датите на живота на Жан ла Фонтен и Кайли

Преди малко просто сравних двата записа с дати на разждане и смърт на математика Кайли и френският автор Ла Фонтен. Годините се отличаат с по 200, а числата на датите на разждане и смърт на Артър Кайли са два пъти по големи от тези на Ла Фонтен.

Jean de La Fontaine (July 8, 1621 – April 13, 1695)
Arthur Cayley FRS  (16 August 1821 –  26 January 1895)
А месеците удивително съвпадат в обратен ред с тези на математика колега на Кайли от Кеймбридж Питър Тайт.
Peter Guthrie Tait FRSE (28 April 1831 – 4 July 1901)

Изводите са интересни, Жан де ла Фонтен не е реална личност, а псевдоним на двамамата Кеймбриджки математици.
ло..

No comments: