Sunday, September 30, 2012

Множество навързани конспирации за поети, теолози, историци и президенти

- - -
Множество навързани конспирации за поети, теолози, историци и президенти

Името Horatius Bonar (19 December, 1808 – 31 May, 1889) привлече вниманието ми с няколко интересни постижения и конспирации. Автор е на едни от най-известните химни, но и на редица теологически публикации, които не са негово дело, а името му е използвано, за да се популяризират ересите на така наречената The Catholic Apostolic Church. Това образование е твърде интелектуално и английско, измислено е към самият край на 19-ти век, не в началото както се твърди, получава някакво разпространение на континента, но явно не и в Ирландия, САЩ и колониите поради явното недоразумение в представянето на смисълът на църквата и теологията. Самият Бонар не само не е свързан с него, но дори и твърденията за връзки с някой си Edward Irving (1792-1834) са по-късни фалшификации, вероятно на преклонна възраст е бил заблуден от обкръжението на Sir Henry Irving (6 February 1838 – 13 October 1905), born John Henry Brodribb. Edward Irving е фиктивно име, зад което се крие обкръжението на актьорът.
Според твърдения на линка по-долу ирландският теолог, милиенист, лидер на братството и приятел на Дарби и обкръжение William Kelly (1821 - 27 March 1906) е разкритикувал и изобличил шотландският еретик. Дали е знаел като мен, кой стои зад псевдонима не е ясно. Разбираме, че ирландецът и френското му обкръжения на остров Грънси са си позволили повече волности с чуждите имена, ето от къде са източниците на множеството писания свързани с Франция и приписвани на Дарби и вероятно повечето писания по теология приписвани на Бонар, със сигурност тези в защита на милиенизма и свързаните с пътуване в светите земи започнато от Франция са творчество на ирландеца. Към това историческо творчество трябва да се причисли и ранната средновековна история, стогодишната война Норманското завладяване на Англия и прочее литература от средновековието е създадена с негова помощ и близките му.

http://www.stempublishing.com/hymns/biographies/bonar.html
http://www.hymnary.org/person/Bonar_H
http://www.cyberhymnal.org/bio/b/o/n/bonar_h.htm

Както бях предвидил англичани са измислили името Уошингтън Ървинг, а в САЩ са преработили името на Джордж Уошингтън. Като името George не е подобие на Крал Джордж, а е като указание за псевдонимът Mary Anne (alternatively Mary Ann or Marian) Evans (22 November 1819 – 22 December 1880), better known by her pen name George Eliot. Зад този псевдоним и име на реална жена всъщност стои обкръжението на великият орк Хърбърт Спенсър, ето наскорошен постинг за него.
http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/05/08/mnogoglaviiat-zmei-herbert-spencer.951382
Фалшификацията с второто име на George Washington (February 22, 1732 [O.S. February 11, 1731] – December 14, 1799) идва от мястото, където е живял Henry James, OM (15 April 1843 – 28 February 1916) и роднините му, Washington Square не е кръстен на човек, а на английският град в Нортумбрия. Слабичките писания на заможният нюйоркчанин не са му били достатъчни и той заедно с родата си, се е намесил активно в измислянето на родна история. Явно ролята на Марк Твен и обкръжението на жена му е била по-незначителна и групичката на Хенри Джеймс с английска помощ са действали по активно. В по-преден пост споменах за един от президентите като образ за Марк Твен, той явно връща жеста Хенри Джеймс, като написва хумористичната новела A Connecticut Yankee in King Arthur's Court is - 1889. Този фантастичен персонаж е образ на Хенри по време на дългият му престой в Англия и Франция. Споменаването на Connecticut е за да се посочи средното място на малкият щат, между Ню-Йорк и Харвард в Бостън, където Хенри е завършил.
Друга историческа заслуга на Хенри Джеймс е измислянето ан име за откривателят на Америка. Christopher Columbus Langdell (May 22, 1826 - July 6, 1906) е прочутият юрист, открил новите методи на казусното право. Странно изглеждащаото му име е дало името на “откривателят” на Америка. Първият му биограф е Уошигтън Урвинг, псевдоним зад който стои Хенри.

No comments: