Saturday, October 25, 2008

Първи стъпки в нумерологията

Предишния ден трябваше да започна с една сензация. Реших и аз да се включа в цифровизацията на Писанията със метода на Дейвид Айк. Да покажа, че най "тайните" открития на света са всъщност обърната на 180' истина, няма начин човек отдаден на лъжата да каже нещо правилно по правилния начин или лъже, или ползва истината за заблуда. Така Айк ми помогна да разбия; схоластиката, античната философия и исляма като измислени философии за погубление на заблудените овци.

Подобна е историята с тълкуванията на числото на звяра 666, такова число всъщност няма. Числото на звяра е човешкото число което е 6, за високо умниците това не е достатъчно и решиха да сложат на звяра собствено число. Това което бях намерил миналата година беше публикация на човек близък до Sabiers, Karl G ученик на DR. IVAN PANIN, който обясняваше как е намерил 666 в самата 13 глава. Започва се с числената стойност на думата за "война" на гръцки, която е 600, следва изръсване на числа със сбор 66 от главата и хоп ето на края се слагат трите шестици. Да ама не, това е метода на вкарване на трите шестици накрая на главата, а не потвърждаване. Както писах числото е човешкото число, не сбор на много числа които не са човешки, проблема е че не го намерих това изследване и деня остана без ежедневния си хляб. Малко духовна диета се получи. Все пак не мога да не спомена единствените свестни и адекватни автори на открития в числената стойност заслужаващи внимание. Ето защо модерните нумеролози масово се провалят, а нехаризматичните Булинджер и Панин са прави на повечето места или поне им е правилен метода. Текста на Писанията няма нищо общо с личните страсти и похоти на днешната младеж, техния подход е окултен и вреден. Нумерологията може да се ползва само за да се разглежда текста, личния живот и други неща в обществото и науката трябва да са подчинени изцяло на Светия Дух. Текста е Словото от земята , Словото на небето е от Духа, не от Иесус и апостолите. Също съм изяснил, че апостоловите и христовите думи имат значение само за ЮДЕИТЕ ПО ПЛЪТ, за нас метода на общуване със Словото е по различен. Просто плътските юдеи имаха право на плътски подход, в повечето индивиди той не бе успешен, но колкото е трябвало е бил. Нашия духовния не кой знае колко масово плодоносен колкото изглежда. Другия фактор е, че откровението, което се приема за пророческа книга на апостол Йоан всъщност е на Кръстителя и е предсказание за бъдещето на Юдея и Ерусалим, но има и духовни откровения, които пак да кажа са само за юдеите. Пророческата книга за нашето време е Деяния на апостолите и частта където се говори за Павел. И отново да повторя, пророчествата в СЗ не ни касаят, те също са за юдеите.

Но да не повтарям все казани неща да премина на мъничкото откритийце дошло като компенсация за пропуска.

Числото 153 се появява в историята когато апостолите ловят риба на езерото след възкресението. Рибата в случая не са хора, а "духовна храна", рибата е живота появил се във водата, плода на небето. В историята рибата се донася на брега където до Иесус има друга вече уловена риба сложена на жарава. Това е живота или духа известен на хората до тогава. Езерото също е важно като символика, то е преходния свят между земята и небето, нещо като чистилището, във водата хората се кръщаваха за да им се махнат демоните и да станат "риби", да получат "небесен живот". Мрежата е също важна, в Матея и Марка мрежите само се кърпят, докато в Йоан не и дори не се късат, не защото са от неекологичнен материал. Това са новия вид мрежи улавящи небесния живот. Уловените 153 риби са за да може да се подготви катастрофата, която виждаме сега в южен Израел, извадени бяха духовни стойности за да се пресуши "чистилището" и да се съедини небето и земята, двата бряга на река Йордан. Не случайно сега често се повтарят по новините двата бряга на река която е мътен поток и се влива в най мъртвото място на света. Мъртво море предполагам е мястото където са мъртвите днес.

Самото число не може да има смисъл за вярата, защото то е живот изваден от чистилището преди идването на Светия Дух, тази риби завършваха плана за съединение на земя и небе и на плътски човек и Свят Дух.

Karl Sabiers

"ASTOUNDING NEW DISCOVERIES" by Karl Sabiers, M.A., copyright, 1948

Това са изследвания от двама известни автори;

Its Supernatural Design and Spiritual Significance

by E.W. Bullinger

DR. IVAN PANIN

No comments: