Friday, April 24, 2009

Изгубените 10 години преди потопа

Изгубените 10 години преди потопа

Най елементарните сметки показват, че потопа е станал при смъртта на Метусаил и когато Ной е бил на 600 години. Обаче откритото от мен в Откровение разделение на естествения ход на времето на три ери показва край на първата ера на 1666,6 година. Липсват ли десет години и къде да ги намерим?

Оказва се че това е първия капан в Библейското датиране. Ной и семейството му и дишащите животни обаче не са влезли в последния момент преди потопа. Както открих, Ноевия ковчег не е сандък, а градина от „гоферово“ дърво, което е всъщност е лоза, лозово дърво и „ковчега“ е представлявал гигантска градина където те са влезли заедно с животните и са имали подготвителен период за новите условия на живот във втората епоха. Тогава се е появил азота в атмосферата, водата и водните пари рязко са намалели и тази аклиматизация е изисквала 10 години на стоене в специалната градина-кошница, така се превежда думата за Ноев-ковчег. Самата градина не е заседнала, а е стояла на ново-образувалата се „Божия Планина“ на еврейски Арарат.

Корекция на кръглия календар

Оказва се че съм сбъркал с най елементарните сметки, втория потоп започва през средата на третата ера 4166 и явно завършва на 4200 година, всички неща на земята винаги завършват на седмата годишнина.

Христос споменава за Дните на Лот, защото той се е родил точно 2000 г. След Исак, точно след събитията в Содом и Гомора.

На кого се смя Сара

В случая когато Авраам бе посетен от тримата ангела и им предложи храна, те му заявиха че ще има син. Това бе подслушано от Сара, която се засмя на това.

Не е ясно дали наистина става на въпрос за иронично отношение или за радост. Едва ли когато срещне човек трима ангела наведнъж ще им се смее на обещания за бъдещето. Тук коментаторите и преводачите бързат да направят грешка, с която да объркат хронологията. Сара се смее или радва, не че ще роди на 90, а че мъжът и, който е на 100 ще успее да направи дете. В пасажа не са обсъждали Сара, започнали да говорят с нея едва когато са разбрали че тя се присмива или радва на способностите на съпруга си. Така още от самото започване на броенето на Месианското родословие е допусната неточност, която се коригира едва сега.

За да се правят Библейски изчисления винаги трябва да се ползва години от сътворението или изгонването от рая, практиката на „преди Христа“ и „след . . .“ е крайно нежелателна и порочна.

Сега се сещам, че идеята на тези години се появява когато през „ренесанса“ решават да въведат летоброене от основаването на Рим, но бързо го променят и прехвърлят на „след Христа“, а сега и след новата ера. За това вече всички дати за яснота и точност ще се дават с от сътворението, но фактически от изгонването от рая.

От смъртта на Авраам до Йосиф

2018 - 2145 Сара ражда на 90, 2100

2083 – Авраам е призован на 75

2160 – ражда се Яков-Израел

2183 – умира Авраам, живее 10 г. В Хаанан.

2280 – когато умира Исаак, на следващата година е назначен Йосиф

Следват още допълвания

Сега няколко важни новини

Оказва се че Мел Гипсън няма да се развежда а информацията за това от 10 годишния му син. Удивителна е наглостта и безочието на медиите пускащи такива глупости, но те поне са средство да се популяризира вярващия актьор и режисьор и мисията му.

А сега само линк за много важно изявление за предстоящото излизане на книгата на Толкин издадена от сина му Кристофър. Не мисля да обвинявам Кристофър и баща му за това че ни заблуждават че тези саги са толкова древни, всъщност със сигурност те са след епохата на излизането на книгата на Бъниян Пътешествието на Пилигрима и свещената война толкова добре разпространени в скандинавските страни и британските острови, че са породили безброй имитации.

http://www.theonering.net/torwp/2009/04/22/31886-christopher-tolkiens-foreward-to-sigurd-and-gudrun/

Oh Gentle Knight by N.C. Wyeth published/created 1922

No comments: