Wednesday, April 15, 2009

Цезар

Дойде време и за Цезаря августа!

Тук ще разгледам няколкото стиха които дава неоснователни исторически сведения, оказва се че след като тълкувателите не могат да изкривят вярата те налазват с пипалата си историята и така от някаква позиция на умници се налага оскверняване на правата вяра.

Мт.16:13 ( τα μερη καισαρειας της φιλιππου ), не е както в преводите „отиде в околностите на кесария филипова“, а става на въпрос за границата ( μερη ) зад която е управлявам Филип или филистимците. Села имаме в Мр.8:27.

Следващия стих е бонбончето с което си подслаждам богословието, просто се чудя на хората как не вижда толкова очевидно нещо, но като се замисля колко ли неща и аз не виждам и погледнато отстрани едва ли съм намерил нещо кой знае какво.

1εγενετο δε εν ταις ημεραις εκειναις εξηλθεν δογμα παρα καισαρος αυγουστου απογραφεσθαι πασαν την οικουμενην (Luke 2:1)

Превода трябва да е така; „Стана това в дните когато се разпространи указ ( δογμα ) за и ( και* ) задължение-грижа ( *σαρος ) за събиране на всеки ( αυγουσ*του ) записан според рода си.

Ще номерирам грешките за повече яснота;

1. Не е „кесаря“, а е заповед задължаваща. 2. не „август“, а е две слети думи август и този ( αυγουσ*του ), същото е като в завеждането на Исус пред синедриона в Йн.18:28 ( αγουσιν ουν τον . . . ). 3. не е записване а събиране на записаните, щдеите са били записани още при раждането и никакво преброяване не се правило без документите за раждането. В следващия стих става на въпрос че тогава се е записвало странната дума която не разбрах какво значи в горния стих ( κυρηνιου ) курение е нещо като данък или задължение за работа.

В Лк.3:1 нещата са много интересни, оказва се че Понтиус Пилатус не е римски наместник, а той самия е владетеля. „Тиберия кайсарус“ не е императора, това е думата за владенията му и в 15-те години, когато е владетел Тиберия и се е грижел за Юдея. Пилат не е император или наместник, Юдея е имала специален статут и не е имала цар. Така сега САЩ въпреки, че ще станат комунистическа страна за сега все още се грижат за Израел нищо, че там не е истинската Юдея и Ерусалим. Ето такава е позицията на Пилат бил е владетел на Тиберия, сега това е региона на север от Малта. Самата територия на Вениямин и Юдея обаче са били със особен статут и Пилат се е грижел за тях като е посещавал Ерусалим за празниците, както и много други като Ирод. Думата четверовластник е неправилно интерпретираната дума да „терра-архонт“ тоест земен владетел, защото истинския владетел на израелската земя е самия Бог и за това сега тя е под водата и във владение на рибите. В дългия стих се описват и още двана „терраархонти“ земни владетели. Това изключително интересна дума, защото тя е с италиански произход. Сега събирам доказателства и смятам да докажа, че арамейския и гръцкия са небесни ангелски езици, съответно на СЗ и НЗ. Докато народния човешки език на хората в Израел е бил някаква форма на сицилиански южноиталиански или дори албански език. Който естествено през годините се е изгубил, но сегашните гръцки и арабски са изкуственно създадени както преди около 60 г. бе измислен и изкуствения език иврит.

greek, new testament

No comments: