Sunday, October 24, 2010

Защо Моисей е трябвало да чака на планината и годините на Халев и Исус Навиев

Двамата единствени оцелели от първоначалния план за нахлуване при пристигането на границата с Хаанан през 2500АМ са Халев и Исус Навиев. Както и другите представители — съгледвачи са били на една възраст с Моисей. Плана за атака на града е включвал двамата свидетеля да влязат в град и да изпълнят тайно пасхата. Моисей е щял да остане на място до планината, а останалите 10 са щели да обикалят около града и да тръбят. При този план предполагам е щяло да има видение на Христос, който е щял да бъде пренесен, за да обяви триумфалното си влизане в града, сега при този вече трети провал на ситите влизането на Христос в града нямаше да бъде триумфално в присъствието на Моисей, а тайно както двамата свидетеля и щеше вече задължително да включва разпятие.

Докато пишех последното изречение разбирам защо Моисей е трябвало да чака при планината. Там е щял да се появи самия Христос вероятно заедно с Кайн, пренесен във времето и не е нямало да събарят стени, а директно да бъде признат като спасител и изкупител на кръвта на Авел. Така според плана първо Христос ще се яви в земята на Авел и в деня на първите плодове е щял да влезе триумфално в града пресичайки границата в същия ден. Именно след отказа вече времето се обръща в края на годината, а не спира, за да дойде Божието Царство, както е първоначалния план. 10-те представители са били не само разочаровани от това, че те трябва да се "отделят" от Христовото посрещане, сметнали са, че така Моисей и респективно левиевото племе получава по-високо положение срещайки първи Месията, докато те се въртят около непознатия град. Вместо да изпълнят предадените от Христос заповеди, те решават, че трябва да правят политика.

Халев и Исус Навиев живеят 2420 - 2560АМ, делителите са; ( 2*11*11*10 - 16*16*10 ), Това са 140 години. В момента на първоначалния план е трябвало да са на 81 години, но той е отложен и при нахлуването през 2541АМ са вече точно на 121 години.

Exodus

No comments: