Sunday, April 3, 2011

Корекция на родословието, символизъм в синовете на Лия, десятък и откупване на първородно.

Корекция на родословието, символизъм в синовете на Лия, десятък и откупване на първородно.

Понеже в момента откритията ще са няколко и ще са свързани, както и ще се наложи повторение и на стари открития ще има номериране.

1. Родословието на Христос, то трябва да започне още от стареца Ной, не от Авраам. Както Трите сина на Ной са образ за троицата от началото на света, така и патриарсите Авраам, Исаак и Яков са със символизъм за представянето на троицата сред хората. Ето защо родословието на Иесус Христос трябва да започне от третия син на Ной Яфет. Именно на третото лице в троицата е образ Христос, което се символизира в света чрез материята. От ной чрез Яфет и чрез последния му син Мелхиседек са първите трима в "нулевия ред" на родословието. Все пак ролята на Авраам не е маловажна именно когато Мелхиседек предава вече пълнолетния Исмаил да бъде символично осиновен от Авраам и Сара, още преди раждането на Исаак. Тогава вече самото родословие започва и Исмаил е под номер 1. Следващия номер 2 е неговият осиновен син Исав, който се ражда като втори син на Мелха, който е втори син на Нахор. Самия Исав вече има двама собствени сина, втория Потифер, чиято дъщеря Асената е съпруга на Йосиф, а първият му син заема номер 3 и неговата дъщеря е Тамар, съпруга на Юда, третия син на Яков. Така Юда се пада под номер 4 в родословието и след това има корекция спомената от по-рано, Аминадав се премества като син на Овид под #12, а негов син е не Есей, а липсващо име, което аз предположих, че е Амнон, който е #13 и е роден точно 2800АМ.

2. Рувим и Симеон, двамата близнаци са първородни на Лия и Яков, но те са предадени за осиновяване от дядо си и баба си Ребека и Исаак поради злополучната случка с хвърлянето на Йосиф в ямата, При Исаак те губят правото си на първородство, но поне приемат символизма им на Светия Дух. Така те вече не могат да са официалните представители на Яков, който е образ на третото лице на троицата сред хората. Не е ясно дали имат някаква друга конкретна роля или действие. Хвърлянето на Йосиф в ямата не е дело на Юда, по-малките им братя са твърде малки, за да носят отговорност за това дори и да са били участници в него.

3. Юда и Левии, Юда е третия син на Лия, не четвърти както пише, той е предаден като осиновен син на Шуах или Суя, поради ранното си отделяне от братята си и той губи правото на първородство, но чрез женитбата с Тамар той става част от Христовото родословие. Така той губи "първородството" си и то се пада на следващия по ред Левии, номер 4. Ето защо именно левиевото племе е избрано за служители. Чрез Левии Моисей получи правото той да бъде човека получил Закона.

4. Особености на племето на Левии, те се проявяват едва през 2500АМ, когато се дава Закона. Когато Мойсей събира представители от другите 12 племена, и им съобщава, че той лично заедно с Аарон ще посрещнат на планината слизането на Христос, а левиевото племе ще ги посрещне пред планината, а всички други 12 племена ще трябва да ги чакат пред стените на Йерихон. 12-те представителя се разбунтуват и това довежда до тяхната внезапна смърт и оставане на всички племена на мястото си за 40 години. Дори и тогава левиевото племе не преминава Йордан, а остава от другата страна до планината Синай, където са починали Йосиф и Вениамин.

5. Десятък и откупване на първородно животно и първи плодове на нивата. Десятъка не се изразявал в даване на 10% от всичко на левитите както смятах до скоро и както е записано, просто левиевото племе остава на мястото си от другата страна на Йордан, а всички преминали 12 - племена завземат земя, която е тяхна в земите на Хам, за да не се забрави първородството на Левитите, племената преминали Йордан отделят 10% от земята, която се остава незаселена и необработвана като символична собственост на племето на Левии, нещо като национални паркове. Десятъка не е някакъв данък, а процент печалба за съсобственост и съдружничество.

При първите плодове от нивата просто един сноп, първият ожънат се е отделял и изпращал на левитите изцяло символично, като дар на почит за първородния син. По същия начин се е процедирало и с първото животно родено в стадото на овцете и козите, не е първородното на всяко животно, а само първото родено в годината в селото.

Таблица на родословието на Христос;

https://spreadsheets0.google.com/ccc?hl=en_GB&key=tcWLNzQe_3cj5EqRZazs26w&hl=en_GB#gid=0

Диаграма на годините на родовете от Исаак до края на света на ситите 2100АМ - 4200АМ

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutMDY4MmFmNWItZGEwMS00NjNmLWJjM2EtM2I2ZmYwMzFlNmUz&hl=en_GB

time, genealogy, old testament,

No comments: