Tuesday, April 5, 2011

Географските имена в Текста на Писанията дошли от картата на Европа

Географските имена в Текста на Писанията дошли от картата на Европа

В преден постинг намерих италианската връзка в Откровение, където седемте църкви са имена от Италия, а името на остров Патмос не е свързан с името на Пателения, а с името на река По в миналото и не е остров, а брега на реката. Днес намерих и къде е "Божият рай" среща се в Бт.2:7, но идва от планинска област на север от Торино, Parco Nazionale del Gran Paradiso или по посока юг от Valle d'Aosta. Това явно маркира мястото, където е започнало писането на Откровение, очевидно в тази долина в най-северозападната част на Италия, вероятно в доста мистично изглеждащия замък Castello di Fénis. Явно името Азиа в Откровение идва от старото име на долината и посланието към седемте църкви идва именно от там. В последствие тези послания са преработени към манастирите в другите части на Италия.

Седемте църкви в Азия от първите три глави са имена на монашески общности в Италия, не в Турция. Ефес, както и реката Ефрат са явно сегашните места Феррара и близката река, сега наричана По. Сардис е очевидно Сардиния, Пергам е Перуджа, Смирна е едно село наречено Смира, на около 50 км източно от Перуджа, където в близост има огромен манастир, но в миналото целия планински регион е бил заселен от монаси. Тиатир сега е Тирентско море, но в миналото е имало и място с такова име, вероятно и град Тир идва с това име. Лаодикия и Филаделфия не са места, а имена на монашески ордени и кланове, Лаодикия е "властта на народа", а Филаделфия значи братолюбие.

Испания е най-богатото на имена място срещани в СЗ, като някои не са взети от текста на Писанията, а са били вкарани там по политически и маркетингови причини. Има интересни преплитания на имена на хора и места, мигрирали от Писанието в нашия свят и обратно, взети от събития случили се тук, но в последствие смесени с Библейските такива. Например изхода на народа от Египет към Хаанан явно е бил много подобен на някакво преселение на племе от южна Франция към региона на централна Испания сега известен като Кастилия. Можем да видим и имена на патриарха Тара, бащата на Авраам, чието име се свързва с преместването в Харан.

Васан/Башан - Pais Vasco

Палестина - Palencia, Plentina

Израел - Zaragosa

Хеврон/Хеброн - Erbo r.

Йерихон - La Rioja

ГаладGalicia, Portugal

Асирия – Asturias, Austria

Назарет – Navarra

Витлеем - Valladolid

Луз, гр. – Lusitania

Вавилон - Avignon

Тара, патриарха - Tarragona

Архангел Михаил - Mont St-Michel, Normandy

Йона - Iona Island, Scotland

Сион - Sion, Schweiz

Самара – Самара, Русия

Дори и имена идващи не само от Библията, като Мека и Медина могат да се намерят пак в Испания, Най-вероятно това са местата Саламанка и Медина дел Кампо. Medina del Campo – Salamanca е една от първите скоростни ЖП линии, вероятно не случайно съвпадение.

history, old testament, location,

No comments: