Tuesday, April 26, 2011

Защо точно агне трябва да се жертва на пасхата?

Защо точно агне трябва да се жертва на пасхата?

Хронологична част според Anno Mundi;

0АМ сътворение на Адам, Ева е извадена от белите дробове, не е реброто.

10АМ Жената или Ева е материализирана и е доведена при Адам, както и всички жени от Адам до Авраам, Сара е последната жена извадена от мъжа, а не родена като дете.

80АМ Ражда се Кайн.

90АМ Появява се жената на Кайн, точно както майка си „Ева”.

100АМ Ражда се Авел като нефилим, той е първата поява на Иесус.

120АМ Бог дава заповед на Кайн да направи “жертва” от растенията на земята. Това става в бъдещия ден на петдесетница, изгорен е първия сноп жито. Авел е още малък за самостоятелна жертва.

121АМ Авел ще извърши първата си жертва, отделя предварително първия сноп от ечемика, но първородното агне от миналата година, любимеца на Кайн го изяжда. Авел отрязва гърлото на агнето изяло жертвата за почит на Господ, изважда вътрешностите и събира кръвта на съществото осквернило дарът. Кръвта и вътрешностите съдържащи светия дар за изгорени. Кайн вижда животното разпънато, изкормено и с прерязано гърло, това "помрачава лицето на Кайн", той вдига камък и удряйки Авел го убива. Смъртта на Авел е в деня на първите плодове, когато Христос възкръсва, от гроба излиза първата му поява Авел. Самия Христос се завръща на земята си в година 4200АМ, за да пренесе хора и повърхност на тази планета и да установи рая на потомците на Сит до 5000АМ. Кайн получава пренесени във времето дървата донесени от Исак на Мория 2000 след убийството. Самите Авраам и Исаак отиват на върха да „видят” как се приготвя жертвата, не Авраам да жертва Исак. Те стоят на върха и чакат да се приготви агнето и да се появи пренесено във времето. През 4121АМ Иесус донася и слага дървата за агнето, което така готово е изпратено във времето на Авраам и Исаак през 2121АМ. Иесус е разпнат сам, от другите двама, след като виждат изчезналото агне не разбират случилото се, но осъзнават, че Иесус е виновен за това, едва тогава виждат, че това не е човекът, който трябваше да донесе дървата за огъня и го разпъват на мястото на агнето. В смъртта на Авел и Иесус все пак има една разлика, когато Авел е убит Бог наказва Кайн, оставя му белег адамовата ябълка, отделя го от присъствието си и всичките си дела, като дори му отнема съпругата и детето в годишнината от смъртта на Авел. Но има едно наказание не по-малко страшно, с дървата донесени от Исак и магарето му Бог заповядва на Кайн да приготви вътрешностите и кръвтта на Авел и да ги изяде !!! С Иесус това все пак не се случва, ето защо католиците са измислили тайнството да се „яде и пие” плътта и кръвта на Христос. Най-първото приложение на ритуала е да се напомня за делото и наказанието на нашия отец, убиеца и канибала Кайн, едва след това при създаване на монашеските общности ритуала е приложен за контролиране сектата. Някои нехристиянски практики също напомнят за това събитие, в джунглите хората все още практикуват убийство и канибализъм като освобождаване от магии. Маймуни и вълци също прибягват до канибализъм.

200АМ Ражда се Сит, 210АМ се появява и жена му, следващите имена са показани в таблицата, всеки патриарх след Сит се ражда на кръгла 100 годишнина.

600АМ Точно на 500 годишния юбилей от смъртта на Авел се ражда сина на Кайн.

621АМ Съпругата със сина на Кайн е пренесен на тази планета, в годишнината от смъртта на Авел. Така потомството на Кайн е отделено от него, а той е отделен от Бога и от всички други хора.

1100АМ Всичките 10 патриарха и съпруги от преди Ной са грабнати в деня на петдесетница, след като са видели раждането на тризнаците Сим, Хам и Яфет, като само Ной се връщат обратно на земята.

1120АМ Потопа на Ной, Кайн умира от водата на възраст 1040 години. Децата на Ной продължават рода на Сит.

1620АМ Завършен е строежа на Вавилон, символ от потомците на Яфет за планината Мория и планината Синай, където се възнасят първите патриарси. Третият син на Адам е заместник на другите двама, родословието на Месията ще започне именно от Яфет.

No comments: