Wednesday, April 13, 2011

Виденията в книгата Данаил

Виденията в книгата Данаил

Книгата на пророк Данаил не е свързана с древната фактология, а отразява политика и пропагандата в нашия свят. Тук ще дам обяснение на мистичните видения, които са просто поетично описание на някои исторически факти. В книгата има съботянска пропаганда, неслучайно тя е толкова любима на поколения заблудени тълкуватели. Началото в първите глави проследява шеметната политическа кариера мечта за всеки шарлатанин, дори и имитацията на видението на Йосиф не може да спаси от компрометиране тази очевидна пропаганда на борба за власт от сектантски среди чрез измама. Все пак във видението за "истукания" образ Дн.2:31, виждам някои интересни неща. Това описание има смисъл на географска карта на Италия. Златната глава и сребърните гърди са Севера, финансов център в древността с по-голямо значение дори и то Швейцария, среброто символизира парите, а златото е символ изкуството, науката и поезията, на които е било отделяно много внимание в региона. Коремът и бедрата, които са от мед символизират централната част от Апенините, където е Рим, който е "завладял целия свят", както се споменава в тълкуванието. В миналото са считали медта за най-свещения метал, защото дори и с примитивната древна технология е било възможно постигане на най-висока чистота на метала, така че от него са правели огледала, стъклените са изобретени в средата на 19-ти век. Кракът е вече явно южна Италия с "коляно" в град Неапол. Докато пръстите са най-южните региони на ботуша, които понякога са показвали голяма сила, но често са били разкъсвани от вътрешни противоречия превръщайки ги във военни и политически аутсайдери. Камъкът, който не е отсечен с ръка и който ще удари желязото в краката е очевидно остров Сицилия, каменисто място, което с триъгълната си форма има вид на срязан камък. Тази особеност е била използвана за придаване на някаква мистичност на острова, а "смазването" е поредната регионална война, която едва ли е имала толкова важно значение дори и за региона в по-далечно бъдеще.

В следващите глави чак до номер седем са натрупани глупости за мечтана кариера основана на манипулации и интриги с властта. Тук обаче идва най-интересното видение, защото то представя реални събития, които днес са неизвестни, умишлено заличени и забравени, за да не пречат на политиката. Ето защо книгата, макар и с много безсмислици все пак има историческа стойност при положение, че се изтълкува правилно.

Четирите звяра са четири армии, които са завладели Иберийския полуостров в периода на така наречената "реконкиста'. Което всъщност е първото християнизиране на полуострова започнало още през 14-ти век, но официално приключило по времето на Колумб. Самата дума Иберия (Iberian )идва от думата за евреи (hebreu), както и името на река Ебро, а дори и самото име Европа. До преди насилственото християнизиране, именно от там са се пръснали по света хора наричащи се днес араби и евреи. В миналото те са били всъщност християни, но поради странни и еретични практики са били покорени от католическите си съседи, а недоволните са били прогонени из Африка и Азия, като поради това насилие са се отдали на антихристиянски и дори сатанински философии. Католиците се опитват да повторят тази кампания на Балканския полуостров през 16-ти век, но най-вече поради вътрешна корупция и разделението на реформация тези кръстоносни походи не са се осъществили. Иберийският п-в е единственото място с истински кръстоносни походи, всички останали особено тези в днешен Израел са измислица през 18-ти век за противопоставяне на руснаците. За завладяването на Иберия католиците са се възползвали от два много мощи стимула. Първия е бил ужасната практика да се извършват жертвоприношения на деца, което се вършило не навсякъде и не в чак в масови размери, но е ставало напълно официално и е било център на религията им. Тази практика е стимулирала хиляди монаси и вярващи да оставят хрисимия живот и да вземат оръжие с вярата за битка със слугите на самия дявол. Другият не по-малък и дори по-практичен стимул е, че на Иберийския п-в е имало голямо количество вярващи, които са искали да получат помощ за прогонване на еретиците от земите им. Така с масов ентусиазъм и подпомогнати от вътрешно разделение Иберия е покорена от католиците без изтощителни военни кампании. Първата външна интервенция е станала от страна на краля на Неапол и Сицилия в региона на град Cartagena , сега провинция Murcia. Тази кампания обаче не се брои за нахлуване, региона е бил част кралството на принца на Неапол и той е дошъл с армията си само да плени враждебните на властта му от висшата каста и да ги пренесе в днешен Тунис. Който по погрешка се приема за стария град Картаген. След преселването на висшата каста в Картагена остават само обикновените хора, на които краля поверява местната власт, така се появява в обръщения израза 'мурите" и "маруните", черньовците в буквален превод. В Испания обикновените рибари и земеделци бързо почернявали на слънцето, за разлика от висшата каста, криеща се по дворците.

Така освен с крайбрежния регион ан Murcia и двете северни провинции Vascongadas и Navarra, цялата останала част от Иберия е била обект на разделение за завладяване от католиците.

В Дн.7, 4-те армии са представлявали следното.

Първата е обединена Италиано - Сардинско - Корсиканско - Бургундска войска нахлула в днешна Cataluña, Valencia и Aragón, поради носенето на емблеми с лъв, във видението звяра е записан така. Първия удар е бил доста успешен, макар и бавно напредваща и скъпоструваща огромната армия е прогонила във вътрешността всички еретици.

Вторият удар е бил от запад в днешна Galicia и Португалия, ето защо думата "галия" се е пренесла и тук, мисля че "гало" не е кокошка а мечка. Армията носеща изображения на мечка, са били французите от западните региони, които в миналото са били силно гористи и пълни с мечки.

Третата армия идва от Британските острови и нахлува в днешна Andalucía,леопардовия прякор е дошъл от получените слънчеви изгаряния и петна по бялата кожа на неподготвените за силното слънце британци. 4-те глави и крила са били явно четирите региона, Англия, Шотландия, Уелс и Ирландия от където идват. Вероятно поради английско покровителство мурите се задържат инай дълго именно тук в региона на Гранада, дори и след обединяването на Испания.

Четвърта войска е била съставена от няколко армии от различни страни, железните зъби и страшния вид показват тежкото въоръжение и бронирана кавалерия, както и тактиката не да прогонват противниците, както това са правили предишните три армии, а да пленяват и насилствено да покръстват всички еретици. Армия идва от регионите; Северна Франция, Нидерландия, Германия, Скандинавските страни, Австрия и дори Швейцария. Те завземат цялата останала територия, двете Кастилии и вклчените в тях Cantabria и La Rioja, Естремадура, Астурия. Неслучайно името на Астурия почти съвпада с Австрия. Името на провинция La Rioja дори е парафраза на думата за Йерихон. Явно тази част е първото завладяно място, след като само Навара и баските не са били покорявани. Малката провинция се намира на другия бряг на река Ербо и тук са се заселили Швейцарските отряди. От тази четвърта войска е произлязла и кралската династия на Испания обединила и другите провинции.

Следващото видение за овена и козела в глава 8 пак ни връща на Апенините, като овена от изток е явно някаква унгарска армия, а козела е италианския юг. Славната "земя" е всъщност Рим. В следващите видения се разбира, че под Вавилон сигурно се има предвид Авиньон в Бургундия, а Мидия и Персия са региони в Италия. Описват се регионални сблъсъци без особено значение днес.

Общо взето това е всико интересно от тази книга, сходните видения в Откровение 13 са просто преписани от тук.

history, old testament,

No comments: