Wednesday, May 4, 2011

Как се раздели земята в дните на Фалег Летописи 1:19

Как се раздели земята в дните на Фалег Летописи 1:19

1Chr 1:19 И на Евера се . . . син: името . . . бе Фалек , защото в неговите дни се разпредели земята; . . .

Това е може би един от съвсем малкото текстове, който са вкарани в измислена книга, но все пак са отражение на реално събитие. Самата идея Левитите да пишат книга за времето от преди Авраам е нелепа, но все пак тук намираме остатък от реален текст. След потопа Ной и синовете му живеят известно време съвместно до времето, когато броя им се увеличава, за да могат да се разделят на три общности и да населят другите два континента. Това отделяне става по времето на Фалег, който е номер 15. Този номер се явява началото на средата в месечното разделение, третата седмица започва с ден номер 15.

Ето и доказателство за това, че Фалег е "средата" на времето. Ражда се през 1500АМ, точно 500 години преди Авраам. 1500*4=6000, 6000АМ трябва да е и края на времето на обикновенните хора.

През 1580АМ-та, когато Фалег е на 80 години, точно 1500 години след раждането Кайн, третия син на Ной Яфет заедно с потомството си, което по това време за 500 години сигурно е станало над 500 човека се премества на континента на Кайн наричан Египет, точно 500 години преди Авраам да отиде във „Египет” при Мелхиседек. В периода 1580 – 1620АМ е строено нещо, което се нарича „Вавилонска кула” сега, но е някакъв паметник за отбелязване на смъртта на Авел и решеността на потомците на Яфет започнат родословната линия на Месията, така че да се изкупи греха на Кайн. Третия син на Ной бе специално посветен на Кайн, той бе определен да представлява материята сред потомците на Сит на земята им.

Потомците на Хам се изселиха на континента на Авел през 1620АМ, Ето защо и хананците е трябвало да бъдат прогонени от земята обещана на Авраам. Това са точно 500 години след потопа и още толкова до времето на преминаването на Авраам в земята на Хам, континента на Авел. Това е територия колкото днешния континент Африка, имало е множество места за заселване на 500 човека, но те избраха именно мястото, което трябваше да се даде на Авраамовото потомство за сакрални цели. Извода е, че не племената на Яков бяха завоеватели, те просто изпъдиха неуместни натрапници на тяхното място.

Така смисъла на, "в неговите дни се раздели земята" е, че тогава окончателно става преселението и разделянето на трите "раси" на планетата на Библията ипълняващи специфичен символизъм.

Time, location, genealogy,

No comments: