Sunday, May 15, 2011

Каква е връзката на двете жени на Ламех и двете снахи на Елимелех

Каква е връзката на двете жени на Ламех и двете снахи на Елимелех
Връзката е не само в съвпадението на имената, посланието в Битие 4 не е към двете жени Ламехови, а двете му вече големи дъщери Ада и Села. Битие 4:17-24 трябва да изглежда така;
0. Кайн - 80АМ
Бит. 4:18
1. Еноха - 180АМ
2. Ирад - 280АМ
3. Мехуяил - 380АМ
4. Метусаил - 480АМ
5. Ламеха - 580АМ
6. Ада - 600АМ
7. Села - 600АМ
Ада и Села са дъщери на Ламех родени с 2000 години разлика от Рут и Офра. Така се разделя потомството на Кайн на две линии, на две различни планети, като той има за наследници само 5 потомъка като част от наказанието.
През 620АМ подобно на Елимелех и семейството му, Ада и Села са разделени и преместени, Ада на тази планета след 3600 години през 4120АМ върху леда на замръзналия океан. Като се замисля нищо чудно съвпаденията да са още по-директни. Елимелех да е отишъл при левитите не със синовете си, а с дъщерите си. Рут и Офра най-вероятно са били дъщери, а не снахи, за това той пътува от другата страна на реката в земята на Сит, въпроса ще се разглежда в бъдеще. Лот също има две дъщери и явно от неговата история трябва да се намери връзка с Кайн и потомството му. Села е преместена също от 620АМ в 4200АМ, но на същата планета. Преместването на тази планета е станало през 4900АМ вече без нито един Сит, през 5000АМ вече и двамата синове на Адам, Авел - Христос и Иесус напускат света, за да оставят потомците на Села да се развиват самостоятелно. Кайн и петимата му потомци умират на планетата на Сит по време на птопа през 1120АМ.
Потомството на по-малката дъщеря Села живее заедно със ситите От 4200АМ до 4900АМ, а след тяхното грабване още 1600 исторически години до 6500АМ, като често споменаваното от мен преместване на повърхността е станало през 6450АМ. По някакъв начин през 5600АМ 150 години след пренасянето, потомците на Села са също грабнати като потомците на Сит, като така е оставено Евангелието. Неслучайно с течение на годините вярата отслабва, като хората тук загубват дори и познанията за миналото и си измислят глупости за заблуда един другиму и заместване на реалността. Сега явно сме някъде след 7700АМ.
Причината за това разделяне на две части е да се даде двоен шанс на потомците на Кайн, явно от нашия клон почти никой няма да се спаси, но от братовчедите ни ще се спасят почти всички. Така се и обясняват и тези останки на древни сгради, братовчедите ни потомци на Ада са строили пирамидите, потомците на Сит не строят големи сгради.
Така и окончателно намерих отговор на въпроса защо почти всички тук ще се пържат в Ада :-), явно съвпаденията не са случайни. Това е и отговор на въпроса как се е прехвърлило Евангелието до нас.
https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutNTdjMDQ4MDAtNzAxZS00MmVjLWExZmQtMTNlY2IzN2JmZWZj&hl=en_GB
Kain, old testament,
- - -
Списък с правила на вярата за потомците на по-малката дъщеря Села
Поради големите разлики в живота между нашата цивилизация и тези в които е обитавал Бог се налага намиране на неговото представяне в нашия свят. Това ще е и дефиниция на правата вяра, първоначално ще се посочват оригиналния план и едва след това неговото прилагане в нашия свят. Сега съществуващия текст въпреки многото добавки и липсата на дати и места все пак представя всичко необходимо или поне екзистенц-минимума за спасение.
1. Първоначален план: Адам, Авел и Иесус е трябвало да присъстват на планетата на която живеят хората потомци на Кайн, те са олицетворявали вярата. Сега тях ги няма, следователно освен вяра в троицата и Словото за сега друг начин за представяне не намирам. Както казва палячото Кадафи, аз живея в сърцата на милиони други нещастници, явно това е начина да се приеме правата вяра.
2. Вярата не е трябвало да се крие, в момента не е задължително да се афишира и рекламира публично, но е невъзможно да се отрича или укрива. Ако човек е има вярата то тя не може да му бъде отнета, загубена или укрита и дори отречена. Отричащия се от Троицата всъщност няма вярата.
3. Първоначално причастността към общността е гарантирала вярата поради самия характер на потомците на Сит и на Ада, ние обаче сме потомци на нефилим, което значи че никой няма да се спаси ако е част от стадото. Нефилима е индивидуалист и стадото има само социални функции, не дховни.
4. Духовните дарби и молитвата явно имат голямо значение за спасението, за сега не мога да намеря обяснение, но очевидно това е начина за вътрешно представяне на "небето" или духовната връзка. Плътта и разумаът очевидно имат само функционалност в нашия свят, но не и за спасението и духовността.
5. Не е ясно кога настъпва пълнолетието на човек и той може да бъде третиран като самостоятелен. Какво се случва с починалите несамостоятелни деца и дори абортираните също не зная, съдейки по агресивните реакции, срещани когато спомена въпроса и трагичното възприемане на детската смърт явно на тях ще им бъде даден нещо като втори шанс или възможност да съществуват в някаква форма за признаване на пълнолетност. Въпроса може да намери някои много лесни отговори, но за сега не ги знам.
6. Не е ясно и какво става и как се гледа на психично болните и дали те са виновни за проблема си.
7. Въпроса дали човек или негова нематериална част е съществувал и преди раждането си не толкова фантастичен или сектатски колкото изглежда, но и тук никакво мнение не може да се даде.

No comments: