Tuesday, April 20, 2010

Юда 11 троицата на еретика и лъже вярващия

Юда 11 троицата на еретика и лъже вярващия

В този стих се споменават три негативни персони от СЗ, с цел да се изобрази лъже християнина. Само с едно кратко изречение е показано много повече от купчините книги в днешно време за всякакви секти и култове. Трите аспекта на еретика са следните.

1. „Кайновия път“ е пътя на отделянето от Бога, това е наказанието на Кайн, да бъде лишен от Божието Слово и то за 4900 години, което прави наши 7350. Посочва се, че еретика доброволно е избрал този път, на отделяне от Словото. Кайновия път е наложено наказание.

2. "заблудата на Ваалам, заплата за корупция", така буквално трябва да звучи превода на тази част. Тук отново имаме добър човек тръгнал по лош път. Ваалам бе поканен да прокълне избрания народ, но бе спрян от Ангела и се върна обратно, както се казва във Чс.24:25. Самото прокълнаване и убиването му с меч е измислица на фалшификатори. Ваалам явно бе близък познат на Ангела, евентуално духовната поява на Христос от преди раждането му, което май не е много коректно, понеже показах , че най първата поява на Иесус бе като правения Авел и следователно този ангел е по скоро духа на Авел. Служението на Ваалам бе да помага на хората, и за това той бе специален. В случая грешката му бе в това, че на тези хора не трябваше да помага. Когато е тръгнал след многократните молби на знатни пратеници, той си е помислил, че ще отиде от любезност и ще бъде като парламентьор и дипломатично ще уреди кризата. Но случая не беше такъв и с помощта на магарето му бе спрян. В случая той е използван за сравнение на тези, които се правят на неутрални и необвързани или "надденоминационни" активисти, но всъщност са магарета. При това съзнателно действащи за печалба, а не като Ваалам поради временна заблуда или дори объркване.

3. Корей е открития отцепник и саботьор, като роднина на Моисей и Аарон той смяташе да си направи свой си "народ", беше си събрал групичка, беше ги зомбирал с дух на бунт и непокорство и открито се противопостави на Моисей и Аарон. Днес много хора се представят за „учени“ или „духовни водачи“ и някакви други кретени настройващи хората срещу Словото. За такива е последното сравнение.

Пояснение, тук не агитирам за конкретна организация на нашата планета, а за връзката на вярващия със Словото. Такава бе връзката на избрания народ със Закона. Днешните църкви могат да имат както благословена роля, така и много проклета, проблема е в зад клавиатурните устройства, не във самата църква като организация. Този блог например е най добрата църква която може да съществува, защото е според Словото. Въпроса за Ваалам ще разглежда допълнително, а Кайн както показах основателя на нашата планета, е винаги под зорко наблюдение.

new testament

No comments: