Wednesday, June 2, 2010

Купувал ли е земя Авраам за гроб

Купувал ли е земя Авраам за гроб

Купуването на земя от патриарсите е безсмислено, защото земята трябваше да се получи според обещанието дадено на Авраам и повторено за Исаак и Яков. Самата идея за купуване на парцел за гроб в Бт.23 е тази цел да се даде някакво фиктивно законово право върху земята. НА всичкото отгоре обещанието за получаване на земята бе за потомците на Патриарсите не за тях самите. Поради това всички покупки на гробове и споменаването в стихове трябва да се анулират и премахнат от Библията.

След това се и предвиждаше завземе чрез война, когато всички сделки правени преди това се обезсилват.

Ето и места където се прави фалшивото споменаване на покупки и цитирането им;

Битие 23, в главата доста детайлно се описва първата продажба на имот, от нея трябва да остане само стих и половина;

Gen 23:1 Сара живя сто двадесет и седем години; тия бяха годините на Сариния живот.

- - -

Gen 23:19 След това Авраам погреба жена си Сара в - - - в Ханаанската земя.

- - -

За да се продължи в следващата глава с Ребека.

Битие 25:9б, 10 Погребването на Авраам следва и цитира измислицата от по предната глава.

Битие 49:29 – 30 и Битие 50:13 Яков и Йосиф са споменати че са погребани в тези стихове на същото място. Всъщност само Йосиф е известно къде е погребан в дупката, в която го бяха хвърлили по рано братята му и за която се споменава във Йоан 4 но това ще се изясни по късно.

Исус Навин 24:32 Йосиф е погребан не в Сихем както е тук и е в противоречие със текстовете в Битие, а както споменах в дупката където искаха да го убият братята му.

Трябва да се отбележи, че при погребването на Исаак не се споменава къде е погребан. Това е доста добър ход, защото върху гроба му е трябвало да имат права и потомците на Исав. Това е още едно доказателство че няма такава личност като Исав, още един син на Исак и Ребека, защото той също би трябвало да има права върху обещанията на Авраам, което значи и дял от Йерусалим, независимо, че е „продал“ първородството си.

http://docs.google.com/Doc?docid=0AcDLMmdMtyutZHdmZGs2bV85MDJmbXN0ZnFjaA&hl=en_GB

genesis

No comments: