Friday, June 11, 2010

Спасение за Юда искариотски

Спасение за Юда искариотски

Днес разглеждах Йоан 18 и си зададох няколко въпроса.

1. Защо Иесус е бил задържан и закаран пред свещенниците, на които въобще не им е работа да се занимават с криминали, а са си имали много важна работа в Храма?

2. Досъпа до самия Храм е силно ограничен, освен за хора свързани със самото служение, всичките потомственни левити, Каква рабора е имал Петър и то нощно време, за да се пъха в двора на Храма?

3. За какво ни е предател, на който да се заплаща, след като Христос е публично известна личност следвана от голямо количество хора навсякъде?

Зададох си и други въпроси покрай тази крайно съмнителна глава и отговорите дойдоха след като осмислих всички последствия от измислянето и. Не е имало молитва в гетсиманска градина нощно време и залавянето на Христос е станало както по аналогия на символичната жертва на Исаак на планината Мория, същото място 2000 години преди това. Иесус заедно с учениците е наближавал града, но още преди влизането, там където Авраам оставя осела и двамата слуги, с които идва е заловен от охраната свален от магарето и заедно с двама престъпника е поведен към мястото за екзекуция. Не е имало никакви свещенници, Юда предател, нощтна молитва в градина, рязане на ушо и изобщо всико свързано със залавянето, което не съответства на случката с Исаак е измислица. Дори и човек, който да му носи кръста, защото било тежко, кръста си е бил на мястото никой не го е носил.

Ето и единственните места където се споменава името Юда, няма никакъв Юда искариотски в НЗ;

John 14:22 Юда - - - - му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света?

Matt 1:2 Авраам роди Исаака; Исаак роди Якова; Яков роди Юда и братята му;

Matt 1:3 Юда роди Фареса и Зара от Тамар; Фарес роди Есрона; Есрон роди Арама;

Acts 9:11 И Господ му рече: Стани и иди на улицата, която се нарича Права и попитай в къщата на Юда за един тарсянин на име Савел; защото, ето, той се моли;

Jude 1:1 Юда, слуга Исус Христов, а брат Яковов, до призваните, възлюбени от Бога Отца и пазени в Исуса Христа:

John, new testament

No comments: