Thursday, September 15, 2011

Какво е фосфодиестеразен инхибитор



Ето статия за проблеми в леглото при мъжете страдащи от диабет.

Като панацея за проблемите като се гуглира "фосфодиестеразен инхибитор" излизат следните цитати;
- - -
Инхибитори на фосфодиестеразата
(Phosphodiesterase inhibitors)

Фосфодиестеразен инхибитор е лекарстов, което блокира един или повече от петте подтипове на ензима фосфодиестераза (PDE).
- - -
Кофеинът е фосфодиестеразен инхибитор и разширява кръвоносните съдове на сърцето,но е злокачествен вазодилататор,т.к. едновременно с това увеличава и кислородната консумация.
- - -
Лекарствени продукти за лечение на еректилна дисфункция, чиято активна съставка е фосфодиестеразен инхибитор тип 5, н.р. sildenafil, vardenafli или tadalafil (виж секция 2.1)
Когато се използва едновременно с дихидроерготамин, Изокет спрей може да доведе до увеличение на нивото на дихидроерготамин и по този начин да засили хипотензивния ефект на последния.
- - -
- Антицитокинова терапия - имайки предвид участието на имунната система, тези медикаменти имат важна роля в патогенетичното лечение. Използват се pentoxifylline - орален фосфодиестеразен инхибитор, който инхибира и продукцията на TNF-infliximab - моноклонално анти TNF  антитяло  и etanercept - протеин съдържащ ligand-binding дела на човешки TNF рецептор, свързан с Fc участъка на човешки IgG1[7-14].
- - -
Механизмът на действие на етанолов извлек от Crataegus все още остава неизяснен, но до известна степен може би се дължи на действие върху ЦАМФ (моноацетил-витексин-рамнозид е фосфодиестеразен инхибитор в Crataegus) или тромбоксан-2 инхибиране, инхибиране на протеин киназа С и атиоксидантно действие. Етанолов извлек от Crataegus притежава и антихиперлипидемичен ефект.
- - -
Виагра (силденафил цитрат), но и всеки друг фосфодиестеразен инхибитор ще помогне каквито са кофеинът и теофилинът (съдържа се в зеления чай) ;)
Новфилинът, който се дава за астма може да действа така също ;)
успех ;)
- - -
 Въвеждането на инхибиторите на фосфодиестераза 5 (ФДЕ5) промени терапевтичния подход към пациентите с еректилна дисфункция. Инхибиторите на ФДЕ5 обаче имат значителни системни хемодинамични ефекти при съвместен прием с медикаменти, освобождаващи азотен оксид, като нитрати, тъй като и двата класа медикаменти действат вазодилатиращо по сходни механизми и това повишава риска от развитие на животозастрашаваща хипотония.
- - -
Антиастматични средства. Фосфодиестеразни инхибитори:
1. Aminophylline: Novphyllin, Sophafyllin
2. Theophylline: Durofilin retard, Theoplus 100, Theoplus 300, Theotard
- - -
На трета странница на гъгл се появява ето този линк ! поредното доказатлство, че лекарствата са за хора, които вече са пристрастени към други лекарства, наркотици, алкохол, тютюн, захар. Самата култура на купуване на лекарства е начин на манипулация и пристрастяване, водещи до печалба на пари и власт на народа, а не на подобрение на здравето или лечение на болести.


No comments: