Wednesday, November 16, 2011

Корекция на Съдии и подробности в живота на Самсон



Корекция на Съдии и подробности в живота на Самсон

Вчеращното откритие наложи промени в датите на живота на Самсон, на линка е промененна цялата фактологическа част на Библията;


На тази таблица е периода от планината Синай 2500АМ до времето на обръщането на времето през 4200АМ.


Съдии
От книгата Съдии трябва да остане само историята на Самсон и то без приключението с Далила, за съжаление подробностите и символизма на повечето събития е неясен. Ето и хронологична последователност с опит да се намери тълкуване.
3400АМ — Ангел посещава съпругата на данеца Маное и тя ражда нефилима Самсон на преклонна възраст. Не е ясно дали има втора среща, но мисля, че раждането е подобно на Христовото, ангела идва при Маное и той информира жената, че ще роди нефилим. Едва когато бебето се ражда ангела се явява при майката. Странната случка в лозята, Самсон убива лъв, и на неговото място се появява пчелин, съвременна притча за победа над кредиторите.
3420АМ — Започва предречения от Йосиф период на 700 години на глад чрез видението на празните на зърно класове в седем снопа. Самсон отива при ханаанците и решава с неназована мома да се оженят. От селото обаче искат някакъв подарък или компенсация. Самсон просто отива в града, но вече е късно и врата е затворена. Той няма време да чака и разбива градската порта, събаря част от стената и кулите около нея, което води до смъртта на трима души и принуждава да му продадат или дори дадат на заем за претендиращия старейшина на селото. Гражданите търсят отмъщение за трите жертви и роднините на тъстове на Самсон са принудени да избягат надалече.
3428АМ - Следва палене на посевите, контра отмъщение от прогонените селяни, които бягайки губят земята си. Селяните роднини на жената на Самсон се укриват в някоя далечна гора, но Самсон и младата му булка си живеят меден месец в някой планински курорт, без да се крият. Хананците убеждават юдеите или местните жители да заловят Самсон и да им го предадат. Юдеите наистина го залавят със съпругата му и ги предават на филистимците. Самсон не се е подготвил и предлага да им изкопае воден канал като компенсация за загубите от пожара. Взима мотика направена от оселова челюст и започва да копае. От бързия изкоп обаче произтича свлачище или пропадане на терена, от което умират наведнъж 100 охранителя войника. Така се образува трапа, който е в Лехии, както казва текста. Всичките тези 102 смъртни случая не са убийства, а нещастни случаи. Самсон и съпругата му остават в земята на хананците като техни господари.
3500АМ - Самсон овдовява и се премества обратно в родината си.
3580АМ — Започва строежа на втория Храм с помощта на Самсон. Камъните за него са складирани във формата на пирамида, от камъните на стария строеж се прави пирамида на същото място, за да се изгради трети Храм след още 500 години.
3600АМ — Йехония се ражда в земята на Яфет на място наречено Вавилон или за Спомен на Авел. Започва самия строеж.
3620АМ — Завършва като строежа, така и подредбата на камъните от разглобения стар Храм.
3621АМ — Самсон умира на 221 години.
3800АМ - Номер 38 от месианското родословие се премества от Вавилон в земята на Яков и Лия, до раждането на Христос остават точно 300 години.

No comments: