Sunday, January 15, 2012

Защо Иесус е трябвало да се роди във Вавилон

Защо Иесус е трябвало да се роди във Вавилон

Иесус е третото лице на троицата и е трябвало да символизира материята, тя се изобразява на земята чрез територията на третия син на Ной, Яфет. И именно там е Вавилон или както се е казвал в действителност, за коректност на имена не мога да гарантирам. Ето и кратка хронология на Вавилон и локализация на важните раждания.


В началото се създава Адам и тогава земята е цяла, но все пак това става на мястото, което сега е континента на Сит. 80АМ ражда се Кайн и то в центъра на света тогава, което в последствие е наречено планината Мория, при разделянето си ще остане в земята на Хам. Преместването на това място става поради разделянето на Адам на мъж и жена. 100АМ се ражда и Авел пак там и Адам и жена му очакват следващото им запланувано дете Иесус да се роди в третата част на света. Поради смъртта на Авел и изгонването на Кайн те се завръщат на мястото на създаване на Адам и там се ражда заместникът на Кайн, непланувано дете Сит през 200АМ. Все пак през 1100АМ Адам и Ева се преместват в третата част на света наричана Вавилон в последствие, където се ражда Иесус, всички допотопни патриарси се възнасят след като са видели раждането на Иесусу и трите сина на Ной, като само той се завръща. 1120АМ Потопа на Ной, тримата му сина са все още заедно, 1400АМ земята се разделя на три части, 1580АМ народилите се потомци на Ной заминават за място на раждане на Иесус и започват първият строеж паметник за родения и пренесен във времето Иесус.1600АМ е завършен паметника „Вавилонска кула” като знак на взимането на Иесус от месторождението му заедно с Ева и преместването им 3000 години на мястото на раждане на Адам, потомците на Хам се отделят на техния си континент самостоятелно, 1620АМ потомците на Сит се завръщат обратно в родината си. На това място следващото интересно дело е раждането на Мехиседек последен син на Яфет и последният негов син Исмаил.2275АМ Исав, Асената и Йосиф идват в „Египет”, 2320АМ Яков и синовете му пристигат при Йосиф. Следва отново посещение от месианската линия едва през 3500АМ, когато номер 15 в родословието се ражда там като символ за паметта на идването на Иесус. През 3600АМ и 3700АМ се раждат там и номера 16 и 17, но следващия номер 18 вече през 3800АМ се ражда на кладенеца на Яков, където е създаден и самият Адам. 4100АМ Ева и бебето Иесус са пренесени пак там, след 10 години Ева или жената на Кайн се възнасят.
Интерестното е че Евангелският текст съдържа фрази близки по смисъл със моето откритие. Например, „От Египет повиках сина си. . .” дава много близка представа за пренасянето въ времето и мястото на Иесус от земята на Яфет – Египет на мястото на създаването на Адам образ на Бога. Както и смисълът, че Витлеем значи дом на хляба, Египет е също място където са дадени виденията със снопите.

Old testament

No comments: