Sunday, August 5, 2012

Най-великият европейски балрог Щайнер


Най-великият европейски балрог Щайнер

До сега в историята, литературата и окултизма намирах предимно английски идеи превърнати в заблуди, но в момента попаднах на много ценна находка. Хърватинът Щайнер, освен заслуги в окултизма и теософията, които съм признавал и преди, стои зад две големи дела на конспирация. Едното е псевдонимът Ницше, който е ползвал като младеж и експериментирал стари видове дрога, познава се по антигерманските изказвания и посочването на някакви полски “дворяни” за произход. Другата негова рожба е теория на относителността, слаба и постна изява на самовлюбената маниакалност на философията му.
Измежду по-дребните му идеи успешно разпространявани може да се посочат гадните фалшификати с псевдонима на Гьоте, идеите на розенкройцерството и предполагам антропософията и др. За сега няма да се вглеждам подробно, но очевидно влиянието му и измислените окултни и антихристиянски глупости са безбройни, ще отбележа само интересната прилика на името му, което май също е псевдоним с името на Силвестер и Спенсър. Неговите учения са популяризирали съществени идеи и то с огромно значение, но са типично наркомански и обратни, без съществено значение за вяра и общество. Типичен представител на новите поколения самовлюбени кретени и ползващ напушената си духовност за създаване на какво ли не. Като реторика и идеология не е интересен, но е важен като контакти и позиция, която ще се изследва допълнително, много зайчета ще изскочат от тази трънка, но те няма интересни.
Като заключение трябва да се спомене нещо изключително рисково, над което си заслужава да се замислим. Дали наистина има способности вътре в човека, не в общността или сред природата, които подценяваме? Той самият е доказателство като чели за противното, напушен самовлюбен кретен натрапващ егото си над тълпата чрез подходящо представяне. Това все пак не е доказателство за липсата на някакви скрити сили или способности, а даже изглежда като опит да бъдат злепоставени и прикрити. Задник като него не може да наклепа духовността непоправимо, но може с миризмата си да поречи на разбирането и намирането и.

Friedrich Wilhelm Nietzsche (October 15, 1844 – August 25, 1900)

Rudolf Joseph Lorenz Steiner (* 27. Februar 1861 in Kraljevec, Kaisertum Österreich, heute Kroatien; † 30. März 1925 in Dornach, Schweiz)

No comments: