Saturday, August 18, 2012

The Wollaston Medal конспирация с произхода на наградата


The Wollaston Medal конспирация с произхода на наградата

Днес преглеждам офертите с намаление на логос и виждам нещо интересно
проповедника, архиепископ и автор William Daniel Conybeare FRS (7 June 1787 – 12 August 1857) бил и геолог - палеонтолог. Веднага надушвам конспирацията, името William се появява едва след началото на 19-ти век и често е залепяно за реално съществуващи личности заедно с голям либерален спам от самият край на 19-ти век, че и от следващият. Зайчето изкача от наградата The Wollaston Medal, тя възниква много по-късно и реални лица от миналото, най-вече свещеници и обществени личности са превърнати в геолози палеонтолози и даже лекари и биолози.
На този линк
е списъкът с наградени геолози още от началото на 19-ти век. В действителност наградата на измисленото име William Hyde Wollaston FRS (6 August 1766 – 22 December 1828) е поставена от тези тримата.
Thomas Henry Huxley PC FRS (4 May 1825 – 29 June 1895)
William Crawford Williamson (24 November 1816 – 23 June 1895)
Wilfred Hudleston Hudleston FRS (né Simpson) (2 June 1828 - 29 January 1909)
Като първият награден е и един от учредители те и през 1980. Williamson няма никакви други награди и признания въпреки популярността си. Hudleston като по-млад е трябвало да изчака седем години, за да се самонагради. А вездесъщият Huxley е участвал във фалшифицирането на голяма част от публикациите по геология и палеонтология приписвани на предшествениците им.
Но да се върна на името Conybeare теолого-философските публикации с това име са псевдоним на една династия измамници започната от Joseph Toynbee (30 December 1815 – 7 July 1866).
Toynbee = Conybeare

history,
- - -
Бонус откритие

Преди малко получих поредната оферта от Логос за шотландският реформист Samuel Rutherford (c. 1600–1661). Очевидно пак е псевдоним на някого от 19-ти век, като се повтаря приликата в имената, Лорд Келвин и Калвин, тук се имитира сънародникът им Ernest Rutherford, 1st Baron Rutherford of Nelson OM, FRS[1] (30 August 1871 – 19 October 1937). Други прилики са селцето избрано за родно място на Samuel Rutherford, на самата граница на Шотландия и Англия, а Ernest Rutherford е по от баща шотландец, майка му е англичанка. Името на village of Nisbet, е подобно на титлата на Ернест 1st Baron of Nelson, пак пародия с титлата на лорд Келвин, дадена му от името на шотландска река. Намирам и интересна прилика с пощенският код на родното му място, ROX - County of Roxburgh с най-известната му книга Lex, Rex.
Сонетът на Милтън, в който се споменава за него със сигурност е от 19-ти век, но по-интересно е споменаването на “Писмата” на Ръдърфорд от прочутият Charles Haddon (C.H.) Spurgeon (19 June 1834 – 31 January 1892). Това вече дава и източникът на част от творбите с това име, Спърджън е код за Самуел, самият Спърджън е искал по-голямо влияние над презвитерианците и за това е включил и свои творения зад това име. Самият Ернест Ръдърфорд е известен нонкоформист, но никакви негови богословски писания не са известни, до сега.
- - -

Andrew Bonar (1810–1892)

Scots Worthies gives a brief history of the existence of Christianity in Scotland and the presence and growth of the church. John Howie artfully recounts the lives and deaths of prominent Scots who supported the Reformation in Scotland in the late fifteenth and sixteenth centuries. His work outlines the lives of such reformers and activists as Patrick Hamilton, Andrew Melville, Samuel Rutherford, and William Guthrie. It provides accounts of battles and skirmishes during the Reformation and offers a valuable resource for information on this tumultuous time in Scotland.
John Howie (1735–1793)

Robert Gilmour

Alexander Whyte (1836–1921)

Ernest Rutherford, 1st Baron Rutherford of Nelson OM, FRS[1] (30 August 1871 – 19 October 1937)

- - -

Две литературни викториански конспирации

Двете имена на писател и главният му герой
Jonathan Swift (30 November 1667 – 19 October 1745)
Lemuel Gulliver
Са псевдоними свързани с популярни автори от 19-ти век.
William Wilkie Collins (8 January 1824 – 23 September 1889)
Oliver Twist
Преобразуването става по следният начин.
Gulliver = Gall + Liver, Collins = Loins, Collins = Gulliver
Twist = Swift, “F” се превръща в “Т”, разместват се буквите и получаваме Туист - Суифт.
Има и други връзки между авторът Колинс и псевдонимът Суифт, името Колинс е от ирландски произход, подобно на “авторът” Суифт. Библейското име Джонатан идва от приятелят на Давид, синът на Саул, а е известно, че като автори Дикенс, автора на Оливър Туист и Колинс са били много близки.

- - -
Драматизиране и поетизиране на кримска война

От трите най-измислени войни на 19-ти век номер едно е на наполеоновите войни извън крайграничните региони на Франция, Номер две е гражданската война в САЩ, а номер 3 е за кримската война, която е най литературната. За първите две линковете са по-долу.
Кримската война е директна литературна спекулация започната от Лорд Тенисът с неговите прочути поеми. The Charge of the Light Brigade е наистина феноменална като въздействие, но в реалността, освен обстрел от крайбрежието от Британският флот и почетно присъствие от френски кораби, други бойни действия на сушата не е имало. Наскоро имаше в нета снимки на британски войници по време на “кримската война”, които са правени в близкият изток, далече от границите на Русия. Самото понятие за военна единица Brigade е френско и по времето на кримската война не е имало такова наименование в британската армия, която и без друго е имала само символично представяне. До 20-ти век всичката английска армия е била почти само от флота, което се отнася и за Индия, където армията всъщност е била просто полиция.



Истинските кървави и безсмислени войни започват с първата световна, до преди това войната е била почетно занимание за джентълмени служещи на краля.

history,

No comments: