Thursday, September 3, 2009

The Garden Of Love

Градинската любов - Били Черния

The Garden Of Love

I laid me down upon a bank, Where Love lay sleeping; I heard among the rushes dank Weeping, weeping.

В мечтите си унесох се безбрежни,

Където Любовта почива скрита;

И от полъха на мъгли метежни

Скръбта долита ли долита. Then I went to the heath and the wild, To the thistles and thorns of the waste; And they told me how they were beguiled, Driven out, and compelled to the chaste.

Отправих се аз към трънаци диви рано

Към бодилите и тръните на самотата

И от тях разбрах аз как всичко стана

Отведени навън, смирени във душата I went to the Garden of Love, And saw what I never had seen; A Chapel was built in the midst, Where I used to play on the green.

И отивайки в градината любовна,

Аз видях което никак съм не виждал;

Иззидана сред нея черква модна,

На мястото зелено кдето съм играл. And the gates of this Chapel were shut, And 'Thou shalt not' writ over the door; So I turned to the Garden of Love That so many sweet flowers bore.

И дверите залостени на тази черква,

И "да не си помислиш" на тях изписано;

Към градината любовна моя дух отива

Там много от уханието цветно е родено. And I saw it was filled with graves, And tombstones where flowers should be; And priests in black gowns were walking their rounds, And binding with briars my joys and desires.

И цялата земя гробовете покриват,

И плочи им големи цветя затискат;

И свещеници в черно сред тях сноват,

И с расото радостта и страсти стискат

Овце и вълци, змии и гълъби, осигуровки и мрачни владетели

Стиха Мт.10:16 е, ( (Matt 10:16 [GRV]) ιδου εγω αποστελλω υμας ως προβατα εν μεσω λυκων γινεσθε ουν φρονιμοι ως οι οφεις και ακεραιοι ως αι περιστεραι )

Нередностите в превода са малки. ( αποστελλω ) не е изпращам вас, а е свързано с представянето на Христос, частицата "его" е показва подлога тук. Смисъла е "Ето Аз представлявам, вас като овце в средата на вълци. . . ". Интересната фраза тук е за змиите, овцата е символ на духовното. Самите апостоли представляват Христос и Светия Дух. Така символизма е доста сложен, Христос се представлява чрез духа от 12-те овце, които са като изсред вълча глутница. Смисъла на образността е в представянето на Христос и Светия Дух. Хората трябва да виждат овцете сред вълците. Смисъла на тази притча е за представителството на Христос и Светия Дух, а не на личното преживяване на апостолите или на вярващите Леко отклонение за пояснение, може и да се повтарям, но и тук трябва да се допълня. Числото на Христос е 11 символизира човека и закона, апостолите в момента на говорене са 12, но единия е предателя. В книгата Деяния Матей замества Юда, а по късно със смъртта на Яков, едновременно по малък брат и апостол, бройката е допълнена от Павел. Павел не представлява Христос, но замества Яков символа на Закона и той е нещо като новия Закон на НЗ, за да се представлява напълно Светия Дух не само на юдеите, но и на целия свят. Паралела със змия е в представителството на Христос. В Йн.3 Христос спомена, че както бе издигната змия от Моисей така и той трябва да бъде повесен на дърво. След неговото възнесение Апостолите бяха със смисъла, не със мъдростта на змията. Така накратко, 12 апостоли представляват Евангелието. Иесус, и С.Д.; Овцете заобииколени от вълци е символ на духовността на Евангелието. Змията е символ на представителството на Христос. Гълъба е символ на представителството на Светия Дух. Гълъба има тази особеност, че помни своето гнездо, а "гнездото" на Духа е змията-Христос, който възнасяйки се върна гълъба С.Д. Сега Именно Библията написана от Апостолите е змията и гълъба на Светия Дух. А кое са вълците с овцете не е много ясно. Вярвам че ще стигна до копитните без да ме изядът вълците.

Тук ще се опитам и да дам едно обяснение за проблема със здравните осигуровки в САЩ, централна тема на всички медии наоколо. Съжалявам наистина Америка там има много добри и свестни хора, но здравеопазването е свърталище на демони. Например ваксинациите и болестта спин, не са нищо друго освен действието сатанопоклонничество. Аз съм роден в комунистическо общество, но с Божията помощ съм се отървал от всичките "блага" на медицината въпреки, че е задължителна, хората в Америка имат права да се противопоставят на тези сатанизми, но те не само не го правят, а дори и охотно го финансират. Освен да пожелая да се излее божия гняв на непокорните друго не виждам какво да се направи. Или е човек вярващ в Христос или ще се кланя на дявола, а в Америка май избраха именно това. И така моя отговор на проблема е следния, не ни трябват медицински осигуровки, както и медицина освен първа помощ и хигиенна грижа, всичко останало е демонизъм средство за източване на пари и насаждане на комунизъм, например преди 100 г. хората можеха без зъболекари, защото не ядяха боклуци и захар и съответно не им трябва зъболекар. Имам и познати лекари, всички операции, които се правят са напълно безсмислени, оперират се или са си здрави или проблема им е другаде, не им трябва шарлатани да им обират парите.

А сега и бонус откритие, всякакъв култ към змиите и символизъм ползван в изображение на змия, дори и на емблемата на алфа-ромео е дошъл именно от Йн.3 и Мт.10 :-). Винаги когато видите или чуете за такъв символ да знаете за какво става на въпрос.

new testament, time

No comments: